SPOR - 28 Kasım 2014 Cuma 23:47

Avcı: 'Maçın hakkı beraberlikti'

A
A
A
Avcı: 'Maçın hakkı beraberlikti'

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında İstanbul Başakşehir, evinde Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maç sonunda teknik adamlar değerlendirmelerde bulundu.

GÜNEŞ: "ÇOK TOP KAYBI YAPTIK"
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün kazanmayı da kaybetmeyi de hak etmediklerini belirterek, "Daha önceki maçlarda söylediğimi söyleyemeyeceğim bu maç için. Her maçta çok üzülmüştük, daha önce 3 puanı hak ettiğimiz maçlar vardı ama bu oyundan keyif almadım. Hızlı oynamadığımız için karşı tarafta etkili oynayamadık. Rakibin zaten istediği şey bunlardı. Ligde az gol yiyen bir takım. Onlar için normal ama bizim daha çok pozisyon bulup gol atmamız gerekiyordu. Tempo yapmak için daha güçlü ve daha hareketli olmak gerekiyor. Donuk bir oyun olduğunu düşünüyorum. Maçta gayret vardı ama bu gayretin üzerine çıkmak için biraz daha tempoyu arttırmak gerekiyor ve top kaybının az olması gerekiyordu. Oyun itibariyle istediğimiz olmadığı için üzgünüm. Çok top kayıplarımız oldu. Fiziksel ve zihinsel bir yorgunluk var Fenerbahçe maçından sonra. Hatta baktım kimi değiştireyim diye, değişikliklerde bir şey katmadı. Bu maç sahamızda olsaydı seyircinin de katkısı olabilirdi. Fenerbahçe değil de başka takım olsaydı daha az yıpranmış olurduk. Arkadaşlarımız elinden geleni yaptı ama savunmayı iyi bilen bir takıma karşı daha etkili ve hızlı olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AVCI: "MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ"
"Çok sevdiğim meslektaşım Hamza Hamzaoğlu'na hem başsağlığı hem de yeni görevinde başarılar diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Oynadığım en iyi takımlardan bir tanesi Bursaspor. Bursa'nın analizi yaptığımda her şeyi olan bir takım. Oyun başladığında ilk on beş dakika beklediğimiz gibi baskılı başladılar. Biz o ara topa sahip olamadık. Düşen topları tamamen Bursaspor aldı. 15'den sonra devreye adım adım girdik. Pozisyonlara girdik, direkten dönen pozisyonlar var. Dengeli bir oyuna döndü. İkinci yarı Bursa tekrar baskılı başladı. Baskıyı kırdık. Final paslarını çıkaramadık ve girdiğimiz pozisyonları kaçırdık. Rakipten belki bir iki tane fazla gol pozisyonuna girdik. Gol pozisyonu vermedik fazla. Gol hariç iyi bir maç oldu. Gelişen bir takımız. 11 haftanın 7 haftası gol yemedik. Gol vuruşu ve final paslarını arttırsak daha yukarıda olabilirdik. Maçın hakkı beraberlikti diye düşünüyorum" dedi.
Stat ile ilgili de açıklamalarda bulunan Avcı, "Bizim stadımız bu sene yapıldı ve antrenman sahalarımızın hemen yanında. Güneşi ve rüzgarı tam alamıyor. Antrenman sahlarında hiçbir problem yok. Bu zamanlarda 6-7 maç olacak bu statta. Bıçak sırtında saha şuan. Önümüzdeki sene güneş enerjisi ve havalandırma ilgili çalışmalar yapılacak. Önümüzdeki sene daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KAAN ÜLKER

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çocuklar bayramı bilim şovlarıyla kutluyor Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çocuk bayramı dolayısıyla minikler bilim şovlarıyla eğlenirken 35 atölyede de renkli etkinliklere katılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ormanya’da düzenlediği "Bi Dünya Eğlence" ilk gününde birbirinden renkli anlara sahne oldu. Gün boyu 35 atölyede etkinlikler devam ederken, ilk sahne etkinliği saat 14.00’de küçük sahnedeki bilim şov ile başladı. Bilim Merkezi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında basınç deneyleri gibi interaktif deneyler gerçekleştirildi. Çocuklar bu sayede eğlenerek bilimin keyifli dünyasını keşfetmeyi yaşadı. Aynı saatler arasında Orman Kütüphanesi ilk yazar konuğunu ağırlamaya başladı. Sevilen yazar Ayşegül Dede kendisinin kaleme aldığı masalları anlattı. Saatler 15.00’i gösterdiğinde alanın en renkli mekânlarından biri olan büyük sahnede Kaptan Pengu Müzikali başladı. Çocuklar TV’den severek izledikleri Kaptan Pengu’yu keyifle ve canlı performansla izleme olanağı buldu. Orman Kütüphanesi’nin ilk gün etkinlikleri kapsamındaki ikinci konuğu çocukların çok sevdiği Sertaç Abi oldu. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Sertaç Güngör, söyleşisinde özellikle dijital medyanın olumsuzlukları konusunda önemli uyarılarda bulundu. 35 atölyede gün boyu etkinlikler devam etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde kurulan Somut Olmayan Kültür Mirası’nda (SOKÜM) eğitim alan kültür aktarıcıları da alanda çocuklarla buluştu. SOKÜM atölyesinde bilmeceler ve tekerlemeler eşliğinde birbirinden farklı çocuk oyunları oynandı. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türk dünyasına ait oyunlardan örneklerle tanışan minikler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Halk bilimciler; düyme düyme oyunu, “yaglıga tovusmak” (yazmaya zıplamak), aşık oyunu gibi Türk kültürünün geçmişten günümüze gelen mirasın izlerini Kocaeli’ye getirdi.
Denizli PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri ile birlikte Çal’da ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi. Fidan tüpleme işlemi ile ilgili kısaca bilgi veren Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, şunları aktardı: “Fidan tüpleme işlemi, genellikle tarım ve orman sektöründe kullanılmaktadır. Çıplak köklü fidanlar Kasım ayı başından (yaprak dökümü) Mart ayı sonuna kadar dikilirken yaz ayalarında ancak tüplü fidanlardan yararlanılmaktadır. Bunun için torf, vermikulit, toprak gibi özel karışımlar hazırlanarak fidanlar tüplenmekte ve bu fidN-anlar gerek yaz dikimlerinde gerekse kış dikimlerinde olmak üzere 12 ay boyunca dikilebilmektedir. Ziraat Fakültesi’nin öğretin üyeleriyle Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri Kasım 2023- Şubat 2024 arasında; incir (Bursa siyahı, Bardacık ve Sarılop), aronya, Gemlik zeytini, Hicaz narı, iki farklı karaduttan olmak üzere kırk beş bin çelik köklendirme ortamlarına alındı. Bunlardan yaklaşık otuz beş bin adet fidan elde ettik. Bu ürettiğimiz fidanlar ile fındık, ceviz, kestane, erik, şeftali, kayısı, badem, elma, armut, kiraz, Trabzon hurmasından oluşan 100 dekar meyve koleksiyon bahçesi ile Çalkarası ve Sultani üzümlerinin de içinde yer aldığı ve çoğu yabancı menşeili on yedi çeşit sofraık üzüm çeşitinden oluşan yirmi dekarın üzerinde bağ alanı tesis ettik. Koleksiyon amacıyla oluşturulan bu meyve ve bağ alanları Fakültemizin alt yapısını kurmak adına tesis edilmiştir. Fakültemiz öğrencileri teorik derslerin uygulamalarını öğretim elemanlarının eşliğinde sahada gerçekleştirmektedirler. Öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz ile tüplediğimiz fidanlar, yaz boyunca koleksiyon bahçemizin genişletilmesine yönelik olarak değerlendirilecektir. Bu koleksiyon bahçesi hem öğrencilerimizin uygulama alanı hem de akademisyenlerimizin Ar-Ge yapabilecekleri uygulama alanı olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin birinci sınıfta uygulama eğitimine başlamaları onların yetişmesi adına önemli bir kazanım olacaktır. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizin oldukça gayretli oldukları ve ziraat mesleğini sevdiklerini gözlemliyoruz. Bu da ileride mesleklerinde başarılı olacaklarına işaret etmektedir.”