EĞİTİM - 08 Haziran 2017 Perşembe 12:01

‘Avrupa’nın giriş kapısına uzanan stratejiler’ vaka çalışması gerçekleştirildi

A
A
A
‘Avrupa’nın giriş kapısına uzanan stratejiler’ vaka çalışması gerçekleştirildi

VSY Biotechnology’nin başarı hikayesinin mercek altına alındığı ‘Avrupa’nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler’ isimli çalışması Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Teoride öğrenilen bilgilerin pratikte yansımalarını görmeyi sağlayan Vaka Çalışmaları öğrencilere yol gösterici bilimsel çalışmalar olarak üniversitelerin önemli projeleri arasında yerini alıyor. İşletme bölümlerinde ilk olarak 1900’lü yıllarda Harward Business School’da projelendirilmeye başlanan Vaka Çalışmaları, Türkiye’de de gerçekleştirilerek önemli bilimsel verilere ulaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde bu çalışmalardan biri Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans/MBA öğrencileri Aycan Parmakoğlu ve Sevinç Harmandar, Modern İşletme Yönetimi kapsamında VSY Biotechnology üzerine ‘Avrupa’nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler’ isimli Vaka Çalışması’nı gerçekleştirdiler.

VSY Biotechnology’nin Ar-Ge ve inovasyona önem veren bir firma olarak kendi ürün portföyünün bulunduğu ülke pazarlarını genişleterek kısa zamanda çok büyük başarı elde etmesinin kendilerinin ilgisini çektiğini ve VSY Biotechnology üzerine vaka çalışması yapmaya karar verdiklerini söyleyen Parmakoğlu ve Harmandar; VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş’tan da projeyi destekleyici bilgiler aldılar.

Prof. Dr. Esin Can yönetiminde gerçekleştirilen vaka çalışmasında; firmanın 2 çalışan ile başlayan doğum aşamasından; günümüzde 300 kişinin istihdam ettiği, Ar-Ge merkezi ve fabrikaları ile dünyanın sayılı biyoteknoloji firmalarından biri oluşuna kadar geçen süreçteki başarı taşları incelendi.

Vaka çalışmasında bahsedilen Avrupa’nın giriş kapısına uzanan stratejiler arasında; VSY Biotechnology’nin Türkiye’de ürettiği yerli göz içi lenslerinin kalitesini önce Türkiye’deki göz doktorlarına kanıtlaması ardından bu sayede Türkiye’ye ithal edilen diğer göz içi lenslerinin kalitesinin yükselmesinin sağlanması konu ediliyor. Türkiye’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 161. Ar-Ge Merkezi olması, inovasyona verilen önem doğrultusunda geliştirilen ürün portföyünün yaklaşık 60 ülke tarafından kullanılması da vaka çalışmasında vurgulanan unsurlardan bazıları. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.