GÜNDEM - 25 Eylül 2017 Pazartesi 16:26

Avukat Temel Başalan’a İstanbul'da hemşehrilerinden sevgi gösterisi

A
A
A
Avukat Temel Başalan’a İstanbul'da hemşehrilerinden sevgi gösterisi

Ordulu Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Temel Başalan’a hemşehrilerinden tam destek geldi.

Ordulu Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Temel Başalan’a hemşehrilerinden tam destek geldi. Çekmeköy Ordulular Derneği Kurucu Başkanı Yücel Yalçınkaya, "Değerli hemşehrimiz Avukat Temel Başalan İstanbul için bir değerdir. Bizler gurbet diyarı İstanbul'a gelerek yaşam mücadelesi veren ve İstanbul’da büyük bir göç alan Ordulular olarak her zaman özlem duyduğumuz memleketimizi unutmadık” dedi.

Çekmeköy Belediyesinde Meclis Üyeliği ve Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yapan Yücel Yalçınkaya, "Memleket özlemimiz bizler için hiçbir zaman bitmedi. Bizler kurmuş olduğumuz derneklerimizde doğduğumuz nesillere hep memleketimizi gösterdik. Zor şartlarda hayat mücadelesinin verildiği memleketimizden ayaklarımızın çarıkları ile geldiğimiz İstanbul başta olmak üzere yöneticilik yapıyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşunda beraber yöneticilik yaptığımız memleketini hiçbir zaman unutmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilimiz değerli hemşehrimiz Avukat Temel Başalan, bizim bir değerimizdir. Söz konusu vatan ve millet olduğunda bizim Ordulu hemşehrilerimiz devletinin, vatanının ve milletinin yanında olmuş vatan hainlerinin her daim karşısında olmuştur. İnşallah İstanbul Anadolu yakasında kurmuş olduğumuz İş Dünyası Derneğimiz bu değerlere her zaman destek vereceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Temel Başalan, "İstanbul gibi tarihi zenginliklerle dolu ülkemizin göz bebeği İstanbul'umuzda bir arada olmak çok güzel bir duygu. Sizleri seviyorum. Allah birliğimizi daim etsin. Ülkemiz üzerinde sinsi plan kuran vatan hainlerine Mevla’m fırsat vermesin" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.