EKONOMİ - 25 Eylül 2018 Salı 14:42

AXA Sigorta Kupa Voley'in ana sponsoru oldu

A
A
A
AXA Sigorta Kupa Voley'in ana sponsoru oldu

AXA Sigorta sağlık ve esenliğe odaklanan çalışmaları kapsamında Türkiye Voleybol Federasyonu ile Kupa Voley turnuvasının 2018-2019 sezonu isim sponsorluğu için anlaştı. İmzalar, İstanbul'da düzenlenen törende atıldı.

AXA Sigorta, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Kupa Voley’e 2018-2019 sezonunda isim sponsoru oldu. Eski adıyla Türkiye Kupası, yeni adıyla Kupa Voley olarak anılan, kadınlarda 19’ncusu, erkeklerde 26’ncısı düzenlenecek olan turnuvanın sponsorluk anlaşmasında imzalar, İstanbul'da düzenlenen törende atıldı. İmza törenine AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken,Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile AXASatış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan katıldı. Son yıllarda sağlık ve esenlik çalışmalarına odaklanan sigorta şirketi, bu sponsorluk kapsamında topluma daha aktif bir yaşam sürmeleri için ilham verecek aktiviteler gerçekleştirmeyi hedefliyor. 12 erkek, 12 kadın takımın katılacağı Kupa Voley müsabakaları erkeklerde; 22 Aralık 2018-17 Mart 2019, kadınlarda ise; 04 Ocak-24 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. 

Toplantının açılış konuşmasının yapan AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, “Sigorta şirketi olarak yıllardır insanların daha iyi bir yaşam sürmelerine katkı sağlama misyonuyla çalışıyoruz. Bu kapsamda bu misyon için değer üretebilecek işbirliklerine imza atmaya büyük önem atfediyoruz. 2018-2019 sezonunda Aralık ayından itibaren gerçekleştirilecek Kupa Voley karşılaşmaları tribünler, canlı yayınlar ve medya içerikleri ile milyonlarca sporsevere ulaşacak. Biz de turnuvaya ev sahipliği yapacak tüm şehirlerde saha içi ve dışında gerçekleştireceğimiz etkinliklerle turnuva ve voleybola ilginin artmasına katkıda bulunmaya çalışacağız. Federasyonumuza bize bu fırsatı tanıdığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.

İmza töreninde konuşan AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ise bir sağlık markası olma hedefiyle çalışan şirketin bu alandaki çalışmalarını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne dayandırdığının altını çizdi: Ölken sözlerine şöyle devam etti: ''Dünyanın lider varlık yönetimi ve finansal koruma şirketi olarak küresel bir gücümüz ve büyük sorumluluklarımız var. Kalkınma Hedefleri’nin 'Sağlıklı Bireyler' maddesi kapsamında insanlara daha sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmeleri konusunda ilham verecek projelere destek veriyoruz. Buna ek olarak geleneksel sigortacılık anlayışı da değişiyor. Müşterilerimiz artık kayıplar yaşanmadan önleyici adımlar atmamızı bekliyor. Sporun da bu önleyici adımlardan biri olduğuna; insanların fiziksel sağlığı kadar zihinsel sağlığı üzerinde de etkili olduğuna inanıyoruz. İnsanlara daha aktif bir yaşam sürmeleri için ilham verecek projelere destek vermek de bu açıdan işimizin bir parçası ve kurum olarak görevimiz. Voleybol, son yıllarda hem erkek hem de kadınlarda ulusal ve uluslararası başarılar elde edilen bir branş. Eski bir voleybolcu olarak daha fazla desteklediğinde sporcularımızın ülkemize çok daha büyük başarılar getireceğine eminim''.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise şöyle konuştu: ''Bugün burada önemli bir sponsorluk anlaşmasını daha duyurmak için sizlerle bir aradayız. Axa Sigorta gibi sigorta öncüsü bir şirketin voleybola vereceği katkılar bizler için oldukça büyük bir anlam ifade ediyor. Kadınlarda 19'uncu kez, erkeklerde ise 26'ncı kez düzenlenecek bu turnuvada voleybol kalitesi yüksek, bol heyecanlı karşılaşmalar bizleri bekliyor ve bu maçları sigorta şirketinin isim sponsorluğuyla izleyecek olmaktan çok mutluyuz. Türk voleybolunun gelişmesi için yaptığımız bu sponsorluk anlaşmaları ile daha iyi noktalara geleceğimize inanıyor, şimdiden katılacak tüm takımlara başarılar diliyorum. Sponsorluğumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor, voleybolun yaygınlaşmasına ve tanıtımına katkılarından dolayı sigorta şirketine teşekkür ediyorum''.

Voleybolda statünün şöyle olacağı açıklandı: ''Kupa Voley müsabakaları Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde bulunan 12 takımla oynanacak. 1'inci devre sonu puan durumunda ilk 4 takım federasyonca seri başı olarak yerleştirilecek. Bu 4 takım, final etabından başlayacaklar. 5-12 arası (8 takım) çekilecek kura ile eşleşecek. 1'inci etapta takımlar biri içeride biri dışarıda olmak üzere 2 maç oynarlar. 1'nci maçlar 1'nci devre puan sıralamasında alt sıradaki takımın sahasında oynanacak. İki maç sonunda puan üstünlüğü olan takım final etabına yükselecek. Puan eşitliği halinde ikinci maçın oynandığı yerde, maçın bitiminde 15 sayılık altın set oynanacak. Altın seti kazanan takım, final etabına kalacak. 1'nci etapta tur atlayan 4 takım, 1'nci devreyi ilk 4 sırada bitiren takımlarla eşleşecek. Tek maç eleme usulüne göre maçlar oynanacak. Yenilen takım elenecek. Sona kalan tek takım Kupa Voley şampiyonluğunu kazanacak ve önümüzdeki sezon CEV Kupası’nda ülkemizi temsil edecek''.  

Adem Gürer - Murat Ergin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir GMKA 2024 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programını ilan etti Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Güney Marmara Bölgesinde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek için 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOPEP) uygulanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren GMKA, Büyükşehir statüsündeki illerden azami 4, diğer illerden azami 3 proje başvurusu alarak Bakanlığın değerlendirmelerine sunacak. Bu kapsamda Balıkesir için azami 4 ve Çanakkale için azami 3 proje olmak üzere toplam 7 proje değerlendirilebilecek. İlan edilen 2024 Yılı SOGEP kapsamında aşağıda sunulan öncelikler ve örnek projeler doğrultusunda projelerin geliştirilmesi, Bölgedeki temel sosyal sorunların çözümüne katkı sunulması bekleniyor. Ön başvuru aşamasında proje fikrinin ortaya konduğu SOGEP Proje Öneri Formu’nun en geç 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 17’ye kadar www.gmka.gov.tr web adresi üzerinden tamamlanması bekleniyor. Ayrıca bu web adresinden program detayları, öncelikler, destek limitleri gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşılabiliyor. Ajans tarafından uygun bulunan proje fikirleri ikinci aşamaya geçecek olup, Başvuru Sahibi kurum ile birlikte GMKA koordinasyonunda proje geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Hatay Başkan adayı konuşurken onlar oyunu bırakmadı, o anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu Hatay’ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan’ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hatay’ın Dörtyol içesinde İyi Parti Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede konuşma gerçekleştirdi. Belediye Başkan adayı Tufan’ın bu anlarıysa ekip arkadaşları tarafından kayıt altına alındı. Görüntülerde; vatandaşların başkan adayının konuşmasına aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettikleri görüldü. Vatandaşların kendisine odaklanmamasına rağmen kendisini anlatmaktan vazgeçmeyen adayın bu anları sosyal medyada ilgi gördü. "Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de onlarla birlikte olacağım" İyi Parti Dörtyol Belediye Başkan adayı Cihan Tufan, “Hatay’da Dörtyol’da bu seçimlerde İyi Parti’nin Belediye Başkan adayıyım. Dörtyol’da yaptığım siyasi mücadelenin ötesinde hizmet mücadelesidir. Ben memleketimdeki durumu kabul etmediğim için itiraz ettiğim için bir haysiyet mücadelesi ve hizmet etme mücadelesi yoluna çıkmış durumdayım. Yapmış olduğum çalışmalarda önüme çıkan bütün engelleri doğruyu ve hakkı söylemek her şeyin üstündedir anlayışıyla aşıyorum. Siz insanlara her zaman doğruyu ve hakkı anlatırsanız eninde ya da sonunda insanlar sizi anlayacaktır. Ben memleketime hizmet etmeye geldim. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Onlar beni dinlese de dinlemese de, oy verse de vermese de ben onlarla birlikte olacağım. Ömrümün sonuna kadar da Dörtyol’a hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.