SPOR - 02 Kasım 2017 Perşembe 07:12

Aybaba: 'Konyaspor maçına 20 bin kişi bekliyoruz'

A
A
A
Aybaba: 'Konyaspor maçına 20 bin kişi bekliyoruz'

Süper Lig ekiplerinden D.G. Sivasspor'un Teknik Direktörü Samet Aybaba, ligin 11. haftasında oynayacakları Atiker Konyaspor maçına 20 bin taraftar beklediklerini söyledi.

Ligde hafta sonu kendi sahasında Atiker Konyaspor'u konuk edecek olan D.G. Sivasspor karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yenileme çalışmasıyla başladı. Daha sonra pas ve kondisyon çalışan futbolcular çift kale ile antrenmanı tamamladı. Antrenmanda sakatlığı bulan John Boye takımdan ayrı çalıştı.

Konyaspor'un iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu söyleyen Teknik Direktör Samet Aybaba, "Birlikte hareket edebiliyorlar. Yeni bir teknik direktörleri var zor bir maç olacak. Ama biz her zamanki ciddiyetimizle çalışmalarımız bu yönde yoğunlaştıracağız. Arkadaşlarımız işin ciddiyetini biliyor. Yukarı çıktıkça hepimiz mutlu oluyoruz. Bizler mutlu oldukça şehir ve yöneticiler de mutlu oluyor. Daha çok istiyoruz her şeyi futbolcularda bunun bilincinde biz bu maçı da kazanıp yukarılara doğru gitmeyi bütün takım halinde planlıyoruz. İnşallah istediğimiz şekilde sonuçlanır" dedi.

"İyi oynadığımız maçları kazanamadık"

Sivasspor'un kendi sahasında deplasmandan daha başarılı sonuçlar almasının sorulması üzerine Aybaba, "Takımlarda artık bizi çalışmaya başladı. Hiç hesapta olmayan yukarı giden bir takımın 'neresinde ne var, nasıl bir önlem alabiliriz' diye karşı takımda çalışıyoruz. Nasıl biz önlem almak için rakiplerimize çalışıyorsak onlarda bize çalışmaya başladılar. Doğal olarak sıkışıyoruz bazı maçlarda ama iyi oynadığımız maçlar vardı kazanamadık onları bundan sonraki maçları iyi oynayıp kazanabilirsek önümüzdeki maçların kolay geçeceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

Konyaspor maçına 20 bin kişi beklediklerini ifade eden Aybaba, "Biraz havalar soğudu ama etkilemez diye düşünüyorum. Sivas'ın insanı soğuğu seviyor. Bu bölgenin bir tane takımı var o da Sivasspor. İnsanların biraz fedakarlık yapması lazım. Futbolcuların da buna ihtiyacı var. Coşkuya, sevgiye ihtiyacı var. O da tamamlanırsa biz de dört dörtlük bir takım olma yolunda mesafe kat ederiz" şeklinde konuştu.
Aybaba, Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddialı olduklarını belirterek, kupada sonuna kadar gitmek istediklerini sözlerine ekledi. 

Uğur Yiğit - Veysel Korkmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.