SPOR - 29 Temmuz 2016 Cuma 12:01

Ayşe Cora: İş rakipte değil, bizde bitiyor

A
A
A
Ayşe Cora: İş rakipte değil, bizde bitiyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Ayşe Cora, Rio’da hedeflerinin madalya olduğunu belirterek, “Bence iş rakipte değil, bizde bitiyor. Eğer kendi oyunumuzu oynayabilirsek herkesi yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Brezilya’nın Rio de Jenerio şehrinde 5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda genç oyuncu Ayşe Cora, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Hazırlık sürecinde çok yoğun bir tempo içinde olduklarını belirten Cora, “Genellikle yurt dışında kamptaydık. Basketbolu daha çok düşünebilmek ve daha iyi konsantre olabilmek için. Böyle bizim için daha iyi oldu. Çünkü takım olarak ve bireysel olarak kendimizi daha iyi bir yere götürdüğümüzü düşünüyorum. Slovenya’da Fransa ile iki tane hazırlık maçı yaptık. Rio’da da ilk maçımız Fransa ile oynayacağız. Bizim için çok iyi bir hazırlık dönemi olduğunu diyebilirim. Federasyonumuzda bize her şeyi sundular. Bize sadece çıkıp oynamak kaldı. Çok iyi hazırlandık. İyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“YÜREĞİMİZLE ÇIKIP OYNAYACAĞIZ”

Hedeflerinin her zaman madalya olduğunu vurgulayan Ayşe Cora, “Öncelikli hedefimiz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Çünkü sporun içinde kazanmakta, kaybetmek vardır. Ama kaybedeceksek de kazanacaksak da onurlu bir şekilde kazanıp, kaybetmek gerektiğine inanıyorum. O yüzden yüreğimizle çıkıp oynayacağız” şeklinde konuştuk.

“İŞ RAKİPTE DEĞİL BİZDE BİTİYOR”

Olimpiyatlar gruplarındaki rakipler hakkında da açıklamalarda bulunan milli oyuncu, “Diğer grupta da olsak bence bir şey fark etmiyor. Olimpiyatlarda dünyanın en iyi takımları var. Bence iş rakipte değil, bizde bitiyor. Eğer kendi oyunumuzu oynayabilirsek, herkesi yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE İÇİN ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”

Fenerbahçe’ye transferi için açıklamalarda bulunan Cora, şunları söyledi:

“Fenerbahçe için de heyecanlıyım. Fenerbahçe’nin içinde ilk kez oyuncu olarak bulunacağım. Olimpiyatlardan sonra sıra Fenerbahçe’ye geliyor. Orada da her zamanki gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Minik öğrencilerin gösterisi beğeni topladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Oltu 25 mart ilkokulu öğrencileri okul bahçesinde 23 Nisan programını öğrenci arkadaşlarına sahnelediler. Oltu 25 Mart İlk okulunun bahçesinde yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25 Mart 3/A sınıf öğrencilerinden Mert Can Karabulut yaptı. Okulun Anasınıfı Öğrencilerinden Gizem Ateş Atatürk Çocuk Olmuş şiirini okudu. Okulun 1/A sınıfı öğrencilerinin Kâtibim gösterisi sundular. 1/A sınıfı öğrencilerinden Yakup Aksu Bizim Bayramımız şiirini okudu daha sonra Ana sınıfı Halk Oyunları gösterilerini sundular. Programda daha sonra Oltu 25 Mart ilkokulu öğrencilerini hazırladıkları okul korosu şarkılar seslendirdiler. Okulun 3/B sınıfı öğrencilerinden Minel Şerife Koç Hayalimdeki Bayramlar şiiri okudu. 2/A sınıfı öğrencileri Türk Çocuğu gösterisi sundular. 3/A - 3/B sınıfı öğrencileri İzmir Marşı işaret dili ile okudular. 4/A sınıfı öğrencileri Atam Doğar Gözlerimde gösterisini sundular. 2/A sınıfı öğrencilerinden Irmak Ada Coşkun Hep Birlikte şiiri okudu. 3/A - 3/B sınıfları öğrencileri İşte Bu Bayrak Gösterisi sundular. 4/A Özlem Deniz Cengiz 23 Nisan şiirini okudu, 4/A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı Gösterisi ile bütün öğrenciler coşkuyla erik dalı oynadılar.
Balıkesir Ahmet Akın, koltuğu bıraktı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara bıraktı. Aybüke Erdin ve Muhammed Yasir Çıkrıkçı makam koltuğuna oturunca çocuklar için ’Çocuk Meclisi’ kurulması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balıkesir’de makam koltuklarının çocuklara devredilmesi ile kutlanmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Aybüke Erdin ve 6. sınıf öğrencisi Muhammed Yasir Çıkrıkçı’ya devretti. Koltuğa oturan Aybüke Erdin, çocukların şehir yönetiminde daha fazla söz sahibi olmaları için çocuk meclisinin kurulmasını istedi. Başkan Ahmet Akın ise ’Bugün başkan sizsiniz. Derhal talimat verin, meclis kurulumu için hazırlıklar başlasın’ dedi. Erdin, aynı zamanda Ali Şuuri Okulu’nda okuduğunu ve okul bahçesinin zeminin bozuk olduğunu, kendisinin ve arkadaşlarının düşerek yaralandığını bu nedenle zemini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgilenmesini istedi. Başkan Ahmet Akın ise, zemininde bozukluk olan okulları Aybüke ile gezeceklerini ve gereken müdahalelerin yapılacağını söyledi. Makamın bir diğer misafiri ise Muhammed Yasir Çıkrıkçı oldu. Bir süre önce lösemi rahatsızlığını atlatan Çıkrıkçı da, alacağı kararların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olacağını ifade ederken Balıkesir’e bir çocuk hastanesi açılması istediğini söyledi.