SPOR - 15 Kasım 2018 Perşembe 22:59

Ayşegül Özbeğe, Dünya ikincisi

A
A
A
Ayşegül Özbeğe, Dünya ikincisi

23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda mindere çıkan Ayşegül Özbeğe, Dünya ikincisi oldu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu akşam final mücadelesinde kadınlar 76 kiloda mindere çıkan Ayşegül Özbeğe Çinli rakibi Peliha Peliha’ya mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Buse Tosun finalde
Türkiye'yi 72 kiloda temsil eden Buse Tosun ise ilk turda İtalyan Enrica Rinaldi'yi (7-0) galipken tuşlarken, çeyrek finalde Hintli rakibi Naina Naina'yı (12-0) sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi, yarı finalde Kazak Zhamila Bakbergenova ile karşılaştı. Müsabakaya çok iyi başlayan Buse Tosun 11-3 öndeyken rakibini tuşla yenerek adını finale yazdırdı. Tosun, finalde Romen Alexandra Nicoleta ANGHEL ile karşılaşacak.
Bugün yapılan diğer müsabakalarda ise 65 kiloda Aslı Demir, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 57 kiloda Elif Yanık ve 62 kiloda Aslı Tuğcu rakiplerine yenilerek elendi.

Serbest güreş takımı mindere çıkıyor
Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda heyecan tüm hızıyla sürerken mindere çıkma sırası Serbest Güreş Milli Takımı'na geldi. Serbest stil ilk gününde 57, 65, 70, 79 ve 97 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak. Zorlu şampiyonadaki çekilen kura sonucu Türk güreşçilerin rakipleri belli oldu.
57 kilo: Bekir Şahin - Muslim Sadulaev (RUS)
65 Kilo: Utku Doğan - Ilyas Zhumay (KAZ)
70 kilo: Enes Uslu- Mikita Sauchankau (BLR)
79 Kilo: Muhammet Lütfi Küçükyıldırım - David Vincent Mc Fadden (USA)
97 Kilo: Yunus Emre Dede - Taira Sonoda (JPN)  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Fidanlar toprakla buluştu Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi ve Ormancılık Meslek Yüksekokulu tarafından, Ormancılık Haftası kapsamında Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikimi etkinliğine; Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Orman Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Türk, Doç. Dr. Halil İbrahim Şahin, Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kamile Tırak Hızal, bölüm başkanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Türk, Ormancılık Haftası’nda bu ve buna benzer sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Üyesi Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ise Peyzaj Mimarlığı ve Orman Mühendisliği bölümlerinin birçok dersini veya bazı çalışmalarımızı Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde gerçekleştirdiklerini ifade ederek Ormancılık Haftası’nda bir farkındalık oluşturmak ve doğa sevgisini aşılamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Necmi Aksoy ise ’’Dünyayı ağaç kurtaracak. Kıyamette kopsa yine ağaç dikin ki dünyamız yaşanılabilir olmaya devam etsin’’ şeklinde konuştu. Etkinlikte Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri fidanları toprakla buluşturarak Ormancılık Haftası’nda önemli bir farkındalığa imza attı.
Düzce Sokaklarda saldırgan köpek kalmayacak Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak. Düzce Belediyesi, ülke genelinde bir sorun haline gelen başıboş ve saldırgan sokak köpekleri konusunda Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışmaya imza atıyor. Düzce Belediyesi öncülüğünde, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yanı sıra hayvanseverlerin de destekleriyle izlenecek bir yol haritası oluşturulurken, il genelinde sorunun çözülmesi hedefleniyor. Yürütülecek süreç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde belirlenecek alanlarda ilkyardım merkezleri oluşturulacak. İl Özel İdaresi tarafından merkezin ihtiyacı olan ekipmanlar alınacak. Ayrıca veteriner hekim ve veteriner teknikerlerinin sayısı artırılacak. Bu merkezlerde başıboş ve saldırgan sokak köpekleri toplanarak kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılacak. Böylece hem saldırganlıkları azaltılacak hem de üremeleri kontrol altına alınmış olacak. “Bu sorunu kökünden çözüyoruz” Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuyla ilgili olarak “2019 yılında Türkiye’nin en modern hayvan barınağını Düzce’de kurmuş ve faaliyete geçirmiştik. Şimdi de sokaklarda başıboş ve saldırgan köpek bırakmamak için Türkiye’ye örnek olabilecek yeni bir çözüm ürettik. Düzce Belediyesi öncülüğünde, bütün ilçe ve belde belediyeleri, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile hayvanseverlerden oluşan üçlü mekanizma tesis ettik. Bu mekanizma ile sokakta saldırgan köpek kalmayacak. Bu mekanizmanın özü kısırlaştırmayla hayvan sayısındaki artışın kontrol altına alınması, sokak hayvanının saldırganlığının rehabilite edilmesidir. Bu amaçla ilçelerde kısırlaştırma merkezleri kuruyoruz. Düzce Belediyesi’nin hayvan konukevi kısırlaştırma kapasitesini artırıyoruz ve bu sorunu kökünden çözüyoruz. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.