POLİTİKA - 13 Ağustos 2018 Pazartesi 18:23

Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek

A
A
A
Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’deki ani döviz artışı hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki ani döviz artışı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık açıklamada, Azerbaycan’ın Türkiye’ye her konuda destek olmaya hazır olduğunu belirtti. Azerbaycan’ın Türkiye ile olan ekonomik ilişkilere önem verdiğinin altının çizildiği açıklamada, “Bu ilişkilerin gelişmesine karşılıklı sermaye yatırımları, ikili ticaret, bölgesel ve küresel önemli enerji ve ulaşım projeleri katkı sağlamaktadır” ifadeleri yer aldı.

“Azerbaycan Türkiye ekonomisinin geleceğine tamamen emindir” 

Bakanlık, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin ilerletileceğini belirterek, “Ülkemiz Türkiye’nin ekonomisine sermaye yatırımlarının devamı ile birlikte, Türkiye ekonomisinde yer almayı artırarak sürdürecektir. Azerbaycan Türkiye’nin, son yıllarda hayata geçirdiği mega projelerin yakın zamanlarda Türkiye’nin ve bölgenin ekonomisi ve güvenliğine ek olanaklar sağlayacağını düşünüyor ve sarsılmaz Türkiye ekonomisinin geleceğine tamamen emindir” ifadelerini kullandı. 

Azerbaycan halkı ile Türk halkı arasındaki kardeşlik bağının hatırlatıldığı açıklamada, “Azerbaycan her zaman olduğu gibi kardeş Türk halkına ve devletine her alanda destek vermeye devam edecektir” denildi.

Kamil Nadirli
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir