ASAYİŞ - 05 Mayıs 2015 Salı 17:01

Bağımsız Milletvekili Adayı'na silahlı saldırı

A
A
A
Bağımsız Milletvekili Adayı'na silahlı saldırı

Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi’nde seçim bürosu açılışına katılan ve miting düzenleyen Bağımsız Milletvekili Adayı Cemal Kaya düzenlediği basın açıklamasında miting sırasında bir grup tarafından silahlı ve taşlı saldırıya uğradıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak seçim irtibat bürosunda açıklamalar yapan Ağrı Bağımsız Milletvekili adayı Cemal Kaya “Demokrasi adına hoş olmayan bir olayın yaşandığını ifade etti.

Kaya, “Bugün Ağrımızda ve Türkiye’miz de hoş olmayan demokrasi adına hoş olmayan bir olay meydana geldi. Biz mitingimizi yapmak için Taşlıçay ilçemize gittik. Normal seyrinde mitingimiz devam ederken aşağıdan bize kurşun sıkıldı. Taşa tutulduk. Bütün araçlarımızın camları kırıldı. Benim Allah’a duam odur ki Elhamdülillah kimse yaralanmadı. Bu sıkılan kurşunlar Türkiye Cumhuriyeti Demokrasisine sıkılmış bir kurşundur. Biz bir seçim yapıyoruz. Biz demokrasi adına bir seçim yapıyoruz. Milletvekilli seçiyoruz. Biz düşman değiliz. Türkiye’de yaşayan bütün insanlar barış ve kardeşlik içerisinde seçimi geçirsin diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fakat ne olduğunu bilmediğimiz bir şekilde Hadepli arkadaşların oturduğu bölgeden taşa, kurşuna ve yağmura tutulduk. Bize sıkılan kurşun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her insanına sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiriyoruz. Bize sıkılan kurşun, bize atılan her taş Ağrı’ya sıkılmış bir kurşundur. Her bir ağrılı vatandaşa sıkılmış bir kurşundur” şeklinde konuştu.

Ağrı üzerinde ciddi bir provokatörlük oyunu oynandığına değinen Kaya, “Eleştiri yapmayacaksanız, seçim propagandası yapmayacaksanız o zaman seçimi niye yapıyoruz. Nasıl olacak bu iş. Hangi ilçeye gidersek gidelim HADEPli arkadaşlar tarafından taşa tutuluyoruz. Seçim çalışmalarını kesmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ben şimdi burada sizin huzurunuzda bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Eğer o kurşun bana değseydi acaba Türkiye Cumhuriyeti Devletinde nasıl demokratik bir seçimden bahsedebiliriz. Eğer o kurşun veya atılan kurşunlar kamera kayıtlarında bunlar bellidir, kim tarafından atıldığı belli olmayan bu kurşunlar bu memlekete sıkılmış kurşundur. Ben Ağrı üzerinde ciddi bir provokatörlük oyunu oynandığı düşünenlerdendim. Diyadin olayı da buna benzer bir olaydır. Ne olduğu belli olmayan bir provokatörlük var. Ağrı’da çok ciddi ne olduğu belli olmayan insanlar tarafından ciddi provokatörlük yapılıyor. Her partinin seçim camları kırılıyor. İnsanlar sokaklarda dolaşamıyor. İnsanlar oylarını açıklayamıyor. İnsanlar seçim kahvelerine gidemiyor. Böyle bir demokrasiden, böyle bir seçimden bahsetmek, Türkiye’de barıştan ve kardeşlikten bahsedilebilir mi. Ben bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının huzurunda şunu istiyorum. Sayın Selahattin Demirtaş’a buradan sesleniyorum.

Sayın Demirtaş bu provokatörlüğü kimler yapıyorsa, kimler, hangisi yapıyorsa lütfen bir basın açıklaması yapın. Lütfen bunların sizden ait olmadığını açıklayın. Lütfen bunları güvenlik kuvvetlerine teslim edin. Lütfen bunları barış için, kardeşlik için, demokratik bir seçim için bu millete teslim edin ve ayıklayın. Silahların gölgesinde bir seçim olabilir mi. Silah sıkılarak bir seçim olabilir mi? Taş atılarak, camlar kırılarak, insanlar hırpalanarak, dayak yiyerek, dövülerek bir seçim yapılabilir mi. Ben bütün Ağrılı vatandaşlarımdan şunu istiyorum. Hiçbir parti gözetmezden AK Partililer, MHP’liler, CHP’liler bana sıkılmış kurşun Ağrı halkına, Türkiye demokrasisine, Türkiye halkına sıkılmış bir kurşundur diye değerlendiriyorum. Bu gün bir gencimiz ölebilirdi. Ben bütün siyasi partilerin genel başkanlarından şunu rica ediyorum. Lütfen Ağrı’ya gelin. Lütfen Ağrı’ya el koyun. Lütfen Ağrı’ya sahip çıkın. Bunlara meyil vermeyin. Kim yapıyorsa yapsın. Hangi partiden olursa olsun. Kimden gelirse gelsin bu şiddet olayları mutlak suretle önlenmelidir. Biz kardeşiz. Biz barıştan yanayız. Barış ve kardeşlik bizim temel felsefemiz olmalıdır. Önümüzde ciddi bir çözüm süreci var. Bu çözüm süreci demokrasinin kazanmasıyla, bu seçim sürecinde provokatörlük olabilir. Ama bu demokrasi kazanmalı. Türkiye kazanmalı.

Türkiye halkları, Türkiye kardeşleri kazanmalı. Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i herkes kazanmalı. Nihai sonuçta Ağrı Kazanmalı. Ben 10 yıl milletvekilliği yaptım. Daha kurşunların atıldığı bir seçim görmedim. Bir diğer partilere gidiyoruz. Onlarda bize geliyorlar. Nasıl oluyor da birileri bizlere kurşun sıkıyor. Nasıl oluyor da dün Eleşkirt’te, Patnos’ta evvelki başka yerde böyle şeyler oluyor. İnsanlar miting yapamıyor. Ben buradan bütün Hadepli arkadaşlara sesleniyorum. Sizden ricam şu. Eğer siz demokrasiye inanıyorsanız, eğer siz özgürlüğe inanıyorsanız, eğer siz barışın ve kardeşliğin geleceğine inanıyorsanız lütfen içinizde bu provokatörlüğü yapanları, taş atanları, kurşun sıkanları, demokrasiye kurşun sıkanları lütfen ayıklayın. Yoksa bu seçim başka Allah göstermesin başka olaylara sebep olabilir. Hiçbir eleştiri yapmadan, hiçbir şey olmadan bütün arabalarımızın camları kırıldı. Bütün taraftarlarımız hırpalandı. Bütün otobüslerimizin camları kırıldı. Kurşun atıldı bize kurşun. Daha bundan ötesi var mı. Bu kurşun başkasına da gidebilirdi. Veya bizim taraftarlarımızdan biride bir kurşun atabilirdi. Nasıl olacak bu iş. Yani nasıl bir demokrasi, nasıl bir seçim. Benim ricam şu. Bütün arkadaşlardan ve Ağrı halkından şunu rica ediyorum. Ben sizin evladınızım. Ben sizin kardeşinizim. Bana atılan kurşun size atılmıştır. Bana atılan kurşun Türkiye demokrasisine ve Türkiye halklarına sıkılmış bir kurşundur. Benim söyleyeceklerim bu kadardır. İnşallah bir can kaybı olmadığı içinde ben bu konuda Allah’ıma dua ediyorum. Elhamdülillah çok şükür bir can kaybı olmadı. Ama bunlar hoş değil” dedi. 

AHMET YILMAZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir