POLİTİKA - 27 Mart 2018 Salı 12:04

Bahçeli: 'AB Konseyi'nin açıklaması iflah olmaz bir Haçlı kafasıdır'

A
A
A
Bahçeli: 'AB Konseyi'nin açıklaması iflah olmaz bir Haçlı kafasıdır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AB Konseyi’nin, ülkemizin Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki faaliyetlerini kınayan açıklaması bir defa skandaldır, iflah olmaz bir Haçlı kafasıdır. Ege’yi Yunan gölü haline sokmak isteyen, Akdeniz’i de Rum, İsrail ve küresel enerji şirketlerine tescil etmek için kırk dereden su getiren çürük AB zihniyeti, Lozan’dan kaynaklanan haklarımızı gasp etmenin peşindedir" dedi.

TBMM'deki grup toplantısında partililere seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP'nin milli duruşuyla gönüllere girdiğini, şühedaya vefasıyla manevi görevini yerine getirdiğini söyledi. Milli bekanın namus, varoluş olduğunu belirten Bahçeli, millet ve devlet olarak Türk varlığının kesintiye uğramadan sürmesinin ana gayeleri olduğunu ifade etti. Bahçeli, milli bekanın kendileri için hafife alınamayacak ölüm kalım meselesi olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'miz bugün milli bekanın tehdit altında olduğu çok hassas ve tehlikeli bir süreçten geçerken, Milliyetçi Hareket Partisi duruşunu şuurla göstermiş, tavrını ve tercihini bir kez daha çok net ilan etmiştir. Biliyor ve görüyoruz ki muhatap olduğumuz beka sorunları çok ciddidir, üstelik hızla tarihi dönüm noktasına, hayati bir yol ayrımına gitmektedir. İhanet ve husumet giderek tesir alanını genişletmektedir. Artık hayati nitelikli iki seçenekle karşı karşıya olduğumuz çok iyi bilinmelidir. Ya ülkemize biçilmek istenen kefeni onursuzca kabulleneceğiz, ya da bu kefeni parçalayarak hainlerin başına geçireceğiz. Ya hain saldırı ve kuşatmalar karşısında boyun eğip istiklal ve istikbal mücadelesinde yenik düşeceğiz, ya da milli birlik ruhuyla kutlu bir diriliş ufkuyla derlenip toparlanıp, mutlu millet, güçlü devlet hedefimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

"Milletin bekası ise bizim için şeref konusudur, çiğnetilmeyecek, asla öğütülemeyecektir"

Bahçeli, tarihi varlığa kast etmek isteyen karanlık saldırıları def etmenin yolunun milli birliği korumaktan, iç ve dış tehditlere karşı yek vücut olup milli bir duruş sergilemekten geçtiğini söyledi. Milli duruşun aynı zamanda Türkiye'nin duruşu olduğunu kaydeden Bahçeli, "Büyük Kurultayımız bir bakıma Türkiye'nin durduğu yere, Türk milletinin vicdanında duyup iddia ve ideallerinde bayraklaştırdığı ruha sahne olmuştur. Türk milleti eşittir Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Türkiye Cumhuriyeti, doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan Türk milletinindir. Türklüğün bekası milletin ebedi bekasıyla özdeştir. Milletin bekası ise bizim için şeref konusudur, çiğnetilmeyecek, asla öğütülemeyecektir. Milli beka tehlikeye düşerse sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Bu durumda siyaset susacak, vatan ve millet sevdası konuşacaktır. Bunun adı da Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka'dır. Milli Duruş; Türkiye'nin ortak değerlerinin, milli güvenliğinin arkasında durmaktır. Siyasi hesapları bir kenara bırakıp, ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır. Milli onura uzanan elleri kırmak için ayağa kalkmaktır. Teröre, etnik fitne ve tahriklere karşı açık ve kararlı bir tavır almak ve bunlarla sonuna kadar mücadele etmektir" şeklinde konuştu.

Türk milletinin bekasının kendileri için namus olduğunu dile getiren Bahçeli, "Halen güney sınırlarımız boyunca devam eden terörle mücadele sonuna kadar desteklediğimiz duruş, oluş ve milli yükseliş halidir. Bundan da çark etmek, u dönüşü yapmak, geri adım atmak yoktur. Ağır sorunlar altında bulunan Türk milleti Büyük Kurultayımızı umut olarak görmüş, teveccüh ve takdiriyle önümüzü aydınlatmış, bizleri şevk etmiştir. Milliyetçi Ülkücü Hareket sabrını, olgunluğunu, ahlakını ve iradesini tekraren gözler önüne sermiş, demokrasinin en güzel örneklerinden birini sergilemiştir. Kurultayımızda tecelli eden sonuç bildiğiniz gibi önümüzdeki üç yıllık dönemde görev alacak Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi arkadaşlarımızı da belirlemiştir. Merkez Yönetim Kurulumuzun 24 Mart Cumartesi günü gerçekleşen ilk toplantısında 15 arkadaşımız Başkanlık Divanı üyesi olarak seçilerek tarihi görevlerine başlamışlardır. Amacımız ülkemizin bütün sorunlarını çözebilecek, önümüzdeki siyasi olayları göğüsleyebilecek kucaklayıcı ve mücadeleci bir anlayışı tezahür ettirmek, Merkez Yönetim Kurulu, Başkanlık Divanı, Meclis Grubu, il ve ilçe teşkilatları arasında tam bir uyum ve dayanışma tesis etmektir" ifadelerini kullandı.

"Avrupa Birliği her zaman karşımıza bariyerler dikmiştir"

Bahçeli, Türk milletinin ne pahasına olursa olsun, kimden, hangi uluslararası kurum veya kuruluştan gelirse gelsin zorba dayatmalara tamam demeyeceğini, alttan almayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Tarih boyunca kahramanlık destanları yazarak fırın gibi siperlerde can ve kan takviyesi yaparak elde ettiği tarihi haklarından, milli kimlik ve geleceğinden vazgeçmez, vazgeçmeyecektir. Bunun adı ister AB olsun, ister NATO olsun, isterse de IMF ve Dünya Bankası olsun, ezcümle sonuç değişmeyecektir. Avrupa Birliği üyelik süreci yılan hikayesine dönmekle kalmayan, taviz koparmaya, temellerimizi dinamitlemeye, tarihi emanetlerimizle oynamaya dayanan bir kapana, bir tuzağa, bir girdaba bürünmüştür. Geldiğimiz bu aşamada bırakınız üyeliği, müzakere sürecinin bile sürüp sürmeyeceği belirsizliğini muhafaza etmektedir. Kaldı ki Avrupa Parlamentosu 6 Temmuz 2017 tarihinde üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını, adeta meydan okur gibi, adeta bu işten vazgeçin der gibi ilan etmiş, lekeli bir karar imza atmıştı. Avrupa Birliği her zaman karşımıza bariyerler dikmiştir. Her defasında ülkemizin önüne sanal engeller çıkarmış, baskı ve zorlamaları reva görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti onurlu ve omurgalı bir devlettir. Milli onurun ayaklar altına alınmasına müsaade etmeyecektir. Olmayacak bir duaya amin de demeyecektir."

"İflah olmaz bir Haçlı kafasıdır" 

Dün Bulgaristan'ın Varna şehrinde başlayan Türkiye-AB Zirve'sinin pek çok sorun ve sıkıntının gölgesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı ve AB Komisyon Başkanı'nın davetlerine icabet ederek dün Bulgaristan'a gitmiştir. Varna Zirvesi, doğal olarak geçen hafta Brüksel’de alınan son derece rahatsız edici, incitici, Türkiye’yi hor ve hakir gören bir dizi kararın ardından yapılmıştır. AB Konseyi’nin, ülkemizin Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki faaliyetlerini kınayan açıklaması bir defa skandaldır, iflah olmaz bir Haçlı kafasıdır. Ege’yi Yunan gölü haline sokmak isteyen, Akdeniz’i de Rum, İsrail ve küresel enerji şirketlerine tescil etmek için kırk dereden su getiren çürük AB zihniyeti, Lozan’dan kaynaklanan haklarımızı gasp etmenin peşindedir. Ayrıca milli güvenliğimizin tehdit kuşağında tutulmasına ortam açmaktadır. Buna hiç kimsenin, hele hele AB’nin hiçbir hakkı yoktur" dedi.  

Abdullah Sarica - Ahmet Umur Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.