POLİTİKA - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 16:12

Bahçeli: ‘AKP yalan makinası aldatma ustasıdır’

A
A
A
Bahçeli: ‘AKP yalan makinası aldatma ustasıdır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davutoğlu tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Yalan nifak kapısıdır. Davutoğlu seçim kampanyası başladı başlayalı gittiği her yerde yalancılığın kitabını yazmış, inkar külliyatını kaleme almıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Seçimlerin barış, huzur, güven ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni ediyor, siyasi partilere ve milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Yozgat’ı anlatmak için kelimeler yetersiz, cümleler kifayetsizdir. Çünkü Yozgat bir şuurdur, yalnızca yaşanır.Çünkü Yozgat bir ilim, irfan ve inançtır, sadece idrak edilir. Bozok Yaylası’nın yiğit insanları vatan ve millet aşkıyla yoğrulmuştur. Yozgat dualı bir şehirdir. Yozgat milli, vatansever, yürekli kardeşlerimizin diyarıdır. Yozgat dik duruşlu, asil soylu, kimliğine ve kökenine sadık insanların yöresidir. Yıllarca Yozgat AKP’ye oy verdi. Buna da saygı duyuyorum. Ne var ki Yozgat alkışladıkça AKP şımardı, kontrolden çıktı. Yozgat halisane, son derece iyi niyetli, bir umuttur diyerek AKP’nin arkasında durdu. Fakat hep yanıldı, hep hayal kırıklığı yaşadı. Halbuki, talepler masumaneydi. Hedefler tertemiz, özlemler lekesizdi. Beklentiler makul ve meşru, dilek ve ihtiyaçlar oldukça normaldi. Soruyorum sizlere, AKP’nin iktidar yıllarında hakkınızı aldınız mı? AKP’nin iktidar yıllarında geliriniz ve huzurunuz arttı mı? AKP’nin iktidar yıllarında borcunuz azaldı mı? Refahınız katlandı mı? Maalesef AKP sizleri devamlı aldattı.AKP sadece istismar etti, sevgi ve güveninize hiçbir zaman layık olmadı, olamadı" diyerek şu şekilde konuştu: "Yozgatlı kardeşlerimi yıllarca savunma sanayii getireceğiz diye oyaladılar, ümitleri yıktılar. Erdoğan geçtiğimiz yılın 11 Temmuz’unda buraya usta birliğinin geleceğini söyledi, şu işe bakınız ki ne gelen görüldü, ne de vaatleri hatırlayan bulundu. Bakanlardan Başbakan’a kadar önüne gelen havaalanı yapma sözü vermesine rağmen, Yozgatlı ihmallerin kurbanı oldu. 54 havaalanı yapmakla övünen Erdoğan ve yandaşları sıra Yozgat’a gelince duymadılar, görmediler, konuşmadılar. Baraj yapacağız dediler, yalan söylediler. Yozgat’ta bir organize sanayi bölgesi vardı, ikincisini yaptık, şimdi de üçüncüsünü yapıyoruz” dediler, henüz ilkinin dörtte üçünün boş olduğunu itiraf edecek erdemi gösteremediler.

AK PARTİ İKTİDARINDAN MEMNUN OLANLAR YABANCILAR HAVUZCULAR KUTUCULAR RÜŞVETÇİLER
AK Parti iktidarından memnun olanları sıralayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ülkemizin varlıklarını kapışan yabancı yatırımcı AKP’den memnundur. Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP’den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan şerefsizler AKP’yle fazlasıyla mutludur. Köylüyü ve hayvancıyı yokluğa mahkum eden ithalatçı da AKP hükümetinin başarısından bahsetmektedir. Zaten AKP’de onları mutlu etmek üzere iktidarda tutunmaya çabalıyor. Zaten AKP’de meşruiyetini yabancı ve işbirlikçilerinin memnuniyetinde arıyor."

AKP YALAN MARKASI ALDATMA USTASIDIR
Başbakan Davutoğlu’na yüklenen Bahçeli, “Davutoğlu tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başlamıştır. Yalan nifak kapısıdır. Davutoğlu seçim kampanyası başladı başlayalı gittiği her yerde yalancılığın kitabını yazmış, inkar külliyatını kaleme almıştır. Çıktığı her meydanda AKP’den önce piyade tüfeği dahi yapılmadığını iddia etmiştir. Davutoğlu 2002’den önce tüfek ve tankın hibe yoluyla alındığını söylemiştir. Her konuşmasında AKP’den önce ilkel bir kabile devleti olduğumuzu ima etmiştir. Karaman’da utanmadan, sıkılmadan AKP’den önceki senelerde; ‘Ege’ye, Akdeniz’e gemimizle çıkamadığımızı, şimdi ise Türk yapımı gemilerin Afrika açıklarında, Türk donanmasının Japonya’ya doğru gittiğini’ söylemiştir. Davutoğlu baştan ayağa yalandır, utanmazlıktır. 17-25 Erdoğan’ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır. Yozgatlı kardeşim çok iyi bilir; yalan günahların en çirkini, ayıpların en fenası, kalpleri karartan kötülüklerin başıdır. Ve Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır. Davutoğlu, 2002’den önce piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzü kızarmamaktadır. Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Peki yalancı Davutoğlu şimdi ne diyeceksin? Nereye kaçacaksın? Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hür Kuşu da 2018’de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ’ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır. 1936’da tek motorlu uçak, 1938’de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir. 1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul’dan Divriğe kadar uçmuştur. Peki Davutoğlu şimdi nereye sineceksin? Davutoğlu ilk kez tank ürettiklerini söylemektedir. Fakat yine çakmış, yine sallamıştır. Nitekim milli tank üretiminin 1980’li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir. Başbakan, özellikle Bitlis’ten Muş’a lüks helikopteriyle uçarken sağ ve sol tarafta yüzde yüz yerli yapım olduğunu iddia ettiği Atak helikopterlerini pencereden gururla izlediğini defalarca duyurmuştur. Akıl fukaralığı çeken Davutoğlu buna da milliyetçilik demiştir. ‘Küçük silah hibeleri için yurt dışında kapılarda dolaşan Türkiye’den kendi helikopterini yapan yeni bir Türkiye doğmuş,’ Davutoğlu’nun iddiası budur. Bunu da şerefli olmakla izah etmiştir. Davutoğlu burada da çuvallamış, burada da milletimizi kandırmış, şeref dersinden bir kez daha çakmış, şerefsizlik kuyusuna çakılmıştır.

Başbakan’ın yüzde yüz Türk dediği Atak helikopterleri Türkiye uçak sanayi ile bir İtalyan firmasının işbirliği ile yapılmakta olup yüzde 60 oranında yerlidir ve henüz deneme aşamasındadır. Davutoğlu, daha bitmedi. Türkiye ilk refakat gemisini 1971’de Gölcük Tersanesi’nde imal etmiştir. İlk denizaltımız 1975’de yine Gölcük Tersanesi’nde yapılmıştır. İlk hücumbot 1978’de, ilk firkateyn 1988’de üretilmiştir. Ve Türk gemileri dünyanın her yerinde milletimizi iftiharla temsil etmiştir. Sayın Davutoğlu duydun mu? Yozgat’tan parlayan hakikatleri öğrendin mi? Serok Ahmet yalan söyleyerek, gerçekleri çarpıtarak nereye varabilecektir? Koltuk için, çıkar için, ikbal için Yozgatlı kardeşlerimi aldatmaya ne hakkı vardır? Davutoğlu Erdoğan’ın tüm kötü huylarını almıştır. Fakat yalancının mumu yatsıya kadar yanmış, Davutoğlu da yalancı Ahmet unvanını çoktan almıştır. Başbakan, Atak helikopterlerini görünce, gökyüzünde olmasa şükür secdesine varacağını Yozgat’ın huzurunda geçtiğimiz günlerde açıklamıştır. Böyle bir istismarcı bakış, böylesi bir münafık yaklaşım nerede görülmüştür? AKP’ye gelesiye kadar Türk askerinin elinde sanki çakaralmaz silah vardır."
Bahçeli konuşmasının son bölümünde seçim beyannamesinden bahsetti.

ÖMER ERTUĞRUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.