POLİTİKA - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 11:52

Bahçeli Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü

A
A
A
Bahçeli Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine, muhtemel üçlü koalisyonun başbakanı olma teklifini yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yöneltti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon çağrısı ve "Gel başbakan sen ol" teklifini sert sözlerle eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, şahsıma başbakanlık teklifinde bile bulunmuş, bizi HDP ile yan yana koymuştur. Merakımdan soruyorum Kılıçdaroğlu? Başbakanlık makamına şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Bu ne pişkinliktir" dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından düzenlenen ilk MHP Grup Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda partililere hitap eden Bahçeli, muhtemel koalisyon hükümetinin uyum ve işbirliği temelinde bina edilmesi için ilk formül olarak AK Parti-HDP koalisyonunun akla en yatkın seçenek olduğunu belirtti. "AK Parti ile HDP'nin toplam 338 kişilik milletvekili sayısı belirledikleri siyasi amaçları için yeterli olacak" diyen Bahçeli, "Bu iki parti çözüm isimli ihanet sürecinde aynı kareye girmişlerdir. Bu iki parti Oslo'dan İmralı'ya uzanan terörle müzakerelere birlikte omuz vermişlerdir.

Ve bu iki parti 28 Şubat 2015 günü Dolmabahçe Sarayı'nda, İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnini beraberce onaylamışlar, Türkiye'ye müştereken çelme takmaya azmetmişlerdir. Çözüm isimli ihanet sürecinin amaç, kapsam ve uygulamasını aşama aşama görmek bizlerin ve aziz milletimizin en doğal hakkıdır. Madem çözülme süreci her şeyin önündedir, madem Erdoğan çözüme başını koyacak kadar inanmıştır, o zaman AKP ile HDP'nin önüne geçen yoktur. AKP ile HDP'ye sesleniyorum; eğer samimiyseniz, söz ve beyanatlarınızın arkasında duracak kadar yürekliyseniz, işte size fırsat, işte size imkan. Haydi durmayın, beklemeyin; çözüm koalisyonunu kurun da görelim. Süreç iktidarına ortak olun da milletimiz asıl ve gerçek niyetlerinizi görsün ve tanısın" ifadelerini kullandı.

"Merak ediyorum, bu 63'lükler niçin konuşmaz, neden devreye girmez?" diye soran Bahçeli, "1 Ağustos 2009'da tedavüle giren 12 kötü adam, Abant Toplantıları'nda boy gösteren kerameti kendinden menkul sözde yazar ve gazeteciler nerelerdedir? Bunlardan niçin ses çıkmaz? Çözüm şakşakçıları, çözüm baronları, çözümün kiralık kalem ve zihniyetleri konuşmak için daha neyi beklemektedir? AKP ile HDP arasında çoktandır fiili koalisyon zaten vardır. Bu iki partinin tek yumurta ikizi olduğu ayan beyan ortadadır. O zaman beraberliklerini bir koalisyon protokolüyle tescillemeleri tutarlılık gereği makul ve yerinde olacaktır" dedi.

"AKP-CHP KOALİSYONUNUN KURULMASI AN MESELESİ"
"AKP ile HDP mutlu sona kavuşmak yerine ayak sürümeyi tercih ederlerse, Türkiye seçeneksiz değil" diyen Bahçeli, "AKP-HDP olmazsa, toplamda yüzde 65,82 oy oranı ve 390 milletvekiliyle AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir. CHP Genel Başkanı, 'Rövanşist olmayacağız' diyerek hükümete açık kapı bırakmıştır. AKP Genel Başkanı bu açıklamayı çok olumlu bulmuş, atılan pası almıştır. Karşılıklı uzatılan zeytin dalları AKP ile CHP arasındaki buzları eritmeye başlamış, el altından yürütülen görüşmeleri hızlandırmıştır. Seçim Beyannameleri ve programları birbirine benzeyen bu iki partinin koalisyonda buluşmaları Türkiye'nin de hayrına olacaktır. Küresel sermaye AKP-CHP'ye göz kırpmaktadır. İş alemi AKP-CHP'ye koalisyon tembihinde bulunmuştur. ABD ve AB ise bu ortaklığa dünden razıdır. CHP Genel Başkanı, AKP dışındaki hükümet seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak kendi önünü açmıştır. Nitekim AKP-CHP koalisyonun kurulması da an meselesidir" açıklamasında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANLIK GANİMETİ Mİ BULDU?"
Bahçeli, "Hatırlarsanız, Sayın Kılıçdaroğlu şahsıma Başbakanlık teklifinde bile bulunmuş, yüzde 60'lık bloktan bahsederek bizi HDP'yle yan yana getirmeyi aklından geçirmiştir. Merakımdan soruyorum, Sayın Kılıçdaroğlu Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Başbakanlık ganimeti bulmuştur da, göz tokluğu, mevki doygunluğu ve alicenaplık göstererek buna bizi mi layık görmektedir? Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlu nasıl sunabilmektedir? Bu ne cürettir? Bu ne pişkinliktir? CHP'nin Genel Başkanı tuzak kuracak başka bir parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir? Kılıçdaroğlu olası koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip ederek AKP’nin karanlık limanına gözle kaş arasında yanaşmıştır. Bu manevrasıyla sözüm ona bizi zorda bırakmayı, 'her şeyi denedim, ama olmadı' uyduruk gerekçesini imal etmeyi hesaplamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, bilesin ki, bu bayat numaraları hiç kimse yemeyecektir" ifadelerini kullandı.

"EMZİKLİ BEBEKLERİN VÜCUTLARINDA AÇILAN KURŞUN DELİKLERİNİ AKLIMIZDAN MI ÇIKARALIM?"
"MHP, PKK'nın siyasi acentesi olan HDP'yle hiçbir şart altında bir araya gelmez, gelemez" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:
"Onbinlerce vatan evladının kanına giren teröristleri kutsamakla kalmayıp içinden çıkan, bölücülüğü pusula yapan, hepsinden önemlisi iradesi Kandil'e ipotekli bir siyasi parti görünümlü PKK aparatıyla MHP'nin işi olmaz, olmayacaktır. Ne ibretliktir ki, HDP'yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur. Hele hele kimlik ve köken krizi yaşayanların, insaf ve izan buhranı geçirenlerin bize parmak sallamaları hadlerine değildir. HDP'ye oy verenlere saygı duymak demek, HDP'yi muhatap almak demek değildir.

Şimdi kalkıp bayrağa sarılı şehit naaşlarını, hıçkıra hıçkıra ağlayan şehit analarını, bir uzvunu kaybetmiş muhterem gazilerimizi unutalım mı? Emzikli bebeklerin vücutlarında açılan kurşun deliklerini aklımızdan çıkaralım mı? Köy ve karakol baskınlarını, yol kesmeleri, pusu kurmaları, mayınlı saldırıları olan olmuş bir kere diyerek hafızamızdan silelim mi? Hadi biz unuttuk diyelim, hadi biz milli davadan vazgeçtik sayalım; söyler misiniz bana, 30 yılı aşkın süredir artarak devam eden zalimliği, işlenen cinayet ve söndürülen ocakların faillerini tarih ve millet affeder mi? Erdoğan yaşanan ızdırap dolu seneleri hoş görebilir. Davutoğlu geçmişe bir çırpıda sünger çekebilir. 14 ilkeyle avunan Kılıçdaroğlu da bir şey olmamış gibi davranabilir. Hamd olsun hafızasını kaybetmemiş Milliyetçi Hareket ne hainleri unutur ne de kuzum, yiğidim, aslanım, civanım diyerek gök kubbeyi çınlatan feryat figanları görmez göze alır.

Bu nedenle biz HDP'ye bakınca flu görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. AKP ile CHP net görüyorsa bizce mahsuru yoktur. Bu durumda, HDP'yi de yanlarına alarak üçlü bir koalisyonu kurmalarında herhangi bir mani hal de olmayacaktır. AKP-CHP-HDP arasındaki nazlı ve kaprisli itiş kakışlar koalisyon nikahıyla muradına ermelidir. Bu üç partinin toplamda yüzde 78,94 oy oranı ve 470 milletvekili sayısı geniş tabanlı bir hükümetin kurulmasını sağlayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ise alayına yetecektir. Hepsinin karşısında tek başına duracaktır. Ana muhalefet görevini eksiksiz yerine getirerek, erken veya zamanında yapılacak bir seçimle tek başına iktidara gelecek ve Türkiye’yi kurtarma sözünü harfiyen yerine getirecektir."  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz