EĞİTİM - 13 Haziran 2016 Pazartesi 12:36

Bahçeşehir Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

A
A
A
Bahçeşehir Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 16. mezunlarını veren Bahçeşehir Üniversitesi ‘nin Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet töreninde 3 bin 500 öğrenci kep attı. Uluslararası öğrenci sayısı yüksek üniversitelerden biri olan Bahçeşehir Üniversitesi’nde 106 ülkeden 2 bin 600 uluslararası öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bu yıl da çok sayıda yabancı öğrenciyi mezun eden Bahçeşehir Üniversitesi’nden bugüne kadar yaklaşık 23 bin öğrenci mezun oldu. Törende konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Mezuniyet günü bizim için büyük bir coşku ve heyecan kaynağı. Yıllar geçtikçe mezun sayımız artıyor. Öğrenci sayımızla beraber dünyanın çeşitli yerlerine gönderdiğimiz mezunlar da çoğalıyor. Artık dünyanın her köşesinde Bahçeşehirli bir mezunun olması bize ayrıca bir güç veriyor. Mezunlarla birlikte gelecekte daha büyük işler yapmak için hazır oluyoruz. Bugün bir şölen; anneler, babalar, veliler, dostlar, akrabalar, akademisyenler hepimiz buradayız. Bugün 3 bin 500 mezun veriyoruz. Dolayısıyla mezun sayımız artık 23 binlere çıktı. Bahçeşehir Üniversitesi hedeflediği yolda emin adımlarla ilerliyor. Bunu burada görmek de bize büyük mutluluk veriyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’Nİ İLELEBET KORUYUP MUHAFAZA ETSİNLER”
Hayata atılan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yücel, “Hayata atılan öğrencilere işlerinde başarılar diliyorum. İyi bir yolculuğa çıkıyorlar. Yolları açık olsun. Kendilerine en büyük öğüdüm dünyanın sorunlarıyla ilgilenmeleri. Ülkemizde yaşananlar ortada. Ülkemizdeki kaos ortamının inşallah biran önce son bulmasını tavsiye ederken kendilerine de bu yükün düştüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet koruyup muhafaza etmeleri gerektiğini hep bir ağızdan söylüyoruz. Gençlerin bunu başaracağına inanıyorum. Çünkü onlar çok iyi yetiştiler. Birer dünya vatandaşı olma yolunda hızla ilerleyeceklerini umuyorum” dedi. 

“ENDÜSTRİ 4.0 DEVRİMİNİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR”
Mezuniyet heyecanını öğrencilerle birlikte yaşayan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ise “Bugün Bahçeşehir Üniversitesi’nin 16. mezuniyet dönemini yaşıyoruz. 3 bin 500’den fazla öğrencimiz bugünden itibaren yeni hayata ‘merhaba’ diyecekler. 8 fakülte, 4 enstitüden mezun olan öğrencilerimiz var. Çok heyecanlıyız. Bu öğrencilerin arasında çok sayıda uluslararası öğrencimiz de var. Çünkü üniversitemizde şu an itibariyle 106 ülkeden, 2 bin 600 uluslararası öğrenci eğitim öğretim görüyor. Bunlar üniversitenin uluslararasılaşması bakımından çok önemli. Diğer taraftan bir burukluk yaşıyoruz. Çünkü öğrencilerimiz yeni hayata atılırken aramızdan ayrılıyorlar. Ama biz hep kendilerine bağı koparmamalarını söylüyoruz. Çünkü Bahçeşehir Global Ağı içerisinde bu gençler dünyanın her yerinde oluşturduğumuz imkânlardan hayatları boyunca faydalanabilecekler. Bahçeşehir Üniversitesi özellikle yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı atılımlarla farklı bir vizyon çizmeye çalışıyor. Özellikle bugünlerde endüstri 4.0 devriminin ayak sesleri duyulurken ülkemizde 21. yüzyıl üniversite anlayışını yerleştirmeye çalışıyor. Bu çok önemli çünkü sanayi devrimleri öyle kolay kolay yaşanmıyor. Bir birikimin sonucunda yaşanıyor. Bilgi çağından sonra artık 4. sanayi devrimi olan endüstri 4.0 yaşanıyor. Öğrencilerimizi buna hazır vaziyette yetiştirmek için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Ben inanıyorum ki hayata atıldıkları zaman çok fazla zorlukla karşılamayacaklar. Bugünlerde tüm Türkiye’de mezuniyet heyecanı yaşanıyor. Bizler de aynı heyecanı yaşıyoruz. Ama bunların ötesinde yurdumuzun içinden geçtiği sıkıntılı günler terör olayları ve diğer can sıkıcı olaylar bizi son derece üzüyor. İsteriz ki bunların hiçbiri olmasın. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmede gençler daha moralli olarak mezun olsunlar” açıklamalarında bulundu.

Okulu birincilikle bitiren Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Selin Kırmızı da “İnanılmaz heyecanlıyım ve mutluyum. Özellikle konuşma yaparak aileme teşekkür edecek olmak beni çok mutlu ediyor. İnşallah bundan sonrası için de hayırlısı olur. Öncelikli planım yükseklisans. Yurtdışı için burs bulabilirsem yurtdışında yükseklisansımı tamamlamak istiyorum. Ondan sonrasında ise ya özel sektör ya da akademisyenlik olarak yolumu çizeceğim, henüz karar verdim hangisini seçeceğime. Arkadaşlarıma üniversite hayatının tadını çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü üniversite hayatı göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. Derslerinden kopmasınlar ama sosyal aktivitelerinden de geri kalmasınlar” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir