EĞİTİM - 29 Mayıs 2015 Cuma 22:20

Bakan Avcı’dan 2010’daki KPSS ile ilgili açıklama

A
A
A
Bakan Avcı’dan 2010’daki KPSS ile ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “KPSS’de usulsüzlük yapıldığı mahkeme kararıyla da belirlendikten ve bundan kimlerin haksız makamlar, unvanlar kazandığı tespit edildikten sonra bunlar ayıklanacak” dedi.

Bakan Avcı 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da partisinin il teşkilatını ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının basına açık bölümünde seçimlere dair açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, ilk olarak seçimlerde teşkilat üyelerine seçimlerle ilgili bilgiler aktardı. Bakan Avcı şunları söyledi:
“7 Haziran seçimlerine Afyon’un ne kadar hazır olduğunu geldiğimizden bu yana bir kez daha görmüş olduk, zaten anket sonuçları da bunu gösteriyordu bir kez de gözlerimizle görünce daha iyi oldu.
7 Haziran seçimleri hep söyledik, gerçekten tarihi öneme haiz bir dönemeç inşallah Türkiye 7 Haziranda 2023 vizyonu dediğimiz önümüzdeki on yılın istikrar kapısını açmış olacak. Bu on yılın Türkiye’ye güveni istikrarı çok lazım. Çünkü Türkiye tamda yokuşu aşmak üzere bunu biz bildiğimiz gibi başkaları da biliyor. Onun için AK Parti’nin önünü kesmek, sendeletmek için dört bir koldan karşımızda bir cephe oluşturuyorlar. Çok şükür millet bunun farkında. Afyon’unda nasıl hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz çok yorulmuş olabilirsiniz halbuki seçim süreçlerinin en kritik dönemi son 15 gün hatta son bir haftadır. Son bir hafta çok önemli her bakımdan. Birde son birkaç seçimde Türkiye genelinde en azından bir kararsız kitle oluşuyor bunlar genellikle son hafta nihai kararlarını ifade etmiş oluyorlar. Bunlar son bir haftaya bakar. Neye bakar? Kimin daha hızlı koştuğuna ve kimin daha önce ipi göğüslediğine bakar. Bu dünyanın her yerinde seçmen davranışlarıdır. Onun için son günler bir hafta çok önemli yorgunluk amelelerini içimize atacağız elimizde avucumuzda ne varsa koşturacağız ve hayırlı sonuçları da alacağız.”

“STAJYER ÖĞRETMENLER DA Kİ EŞ DURUMU TAYİNİNE MÜRACAAT EDEBİLECEK”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı bir gazetecinin, ‘Yolsuzluk veya kopya çekildiği iddia edilen 2010 yılı sınavı ile ilgili o öğretmenlerle ilgili bir yaptırım olacak mı? ÖSYM üst yönetimi ile bir tasarrufunuz olacak mı?’ sorusu üzerine, “2010 KPSS’de usulsüzlük yapıldığı mahkeme kararıyla da belirlendikten bundan kimlerin haksız makamlar, unvanlar, haksız görevler kazandığı mahkeme kararlarıyla tespit edildikten sonra bunlar ayıklanacak. Bunların içinde öğretmenler varsa onlar da, yöneticiler varsa onlar da, farklı kamu kuruluşlarına yerleşmiş olanlar varsa onlar da zaten bu mahkeme kararları kesinleştikten sonra o görevlerden alınır hatta haklarında cezai müeyyideler de uygulanır. Onu telafi etmenin bir yolu yok. 2010’da kopya çekenleri çektiğiniz zaman o sıralamayı tekrar yapacak veriler elde olmadığı için, bu kopya çekenleri çıkardıktan sonra hakkıyla kim ne puan almış bunu ölçebilecek durumda olmadığımız için telafi imkanı yok. Hukuken sorumlu olduğu netleşmiş olan herkesle ilgili tasarrufta bulunulur. Hazır siz sormuşken ben eğitim kamuoyunun çok merak ettiği bir konuyu da bu vesileyle açıklayayım. Onun cevabını sağdan soldan soruyorlar. Stajyer öğretmenlerimiz var onlar Ağustos’taki eş durumu tayinine müracaat edebilecek miyiz? Diye soruyorlardı. Ağustos tarihi itibariyle sürecini tamamlamış olan yani adaylık sürecini bitirme aşamasına gelenler bu imkandan yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.