POLİTİKA - 25 Ekim 2014 Cumartesi 15:04

Bakan Bozdağ’dan müjde

A
A
A
Bakan Bozdağ’dan müjde

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ’’Bu yıl içerisinde 3 bin 500 adli ve idari yargı hakim ve savcısı alımı için sınav açacağız’’ dedi.

Bakan Bozdağ, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yapımına başlanılan adalet sarayının temel atma törenine katıldı. Çorlu’da temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, 3 bin 500 adli ve idari yargı hakim ve savcısı alımı için sınav açacakları müjdesini veren Bakan Bozdağ, "Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında bulunan adliye binaları maalesef arzu edilen nitelikte değildi. Pek çok yerde merdiven altlarında bazı yerlerde dükkanlarda ve bodrum katlarda adliye binaları vardı.

Türkiye’nin büyüklüğüne adliyenin büyüklüğüne yakışmayan yapıların içerisinde maalesef adalet hizmeti sunulmaya çalışılıyordu. Avukatlık yaptığım dönemlerde bu manzaradan fevkalade rahatsızlık duyduğumu ifade etmek istedim. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’mizde 180 tane adliye sarayını faaliyete geçirmiş durumdayız. Son derece önemli bir değişikliği adliye binaları açısından yaptık. Hem mimarı bakımından kişilikli, kimlikli binalar kazandırdık ülkemize, illerimize, ilçelerimize hem de adli hizmetlerin daha rahat mekanlarda daha iyi bir şeklide, daha kaliteli bir biçimde verilmesinin yolunu açtık. Şu anda yapımı devam eden 40 adliye sarayı binamız var, proje halinde olanlar var ama önümüzdeki 5 yıl içeresinde Türkiye’nin adliye sarayı konusundaki ihtiyaçlarını tamamlamayı hükümet olarak hedefliyoruz" dedi

"PERSONEL KONUSUNDA DA ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTIK"

Personel konusunda da çok ciddi adımlar attıklarını sözlerine ekleyen Bakan Bozdağ, 2002’de 26 bin civarında personel sayısını 52 bin civarına çıkardıklarını kaydetti. Personel sayısını yıl sonuna kadar 60 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Bozdağ, "Bu sene içerisinde aldıklarımıza ilaveten 5 bin daha zabıt katibi ve diğer adli personel alımını yıl sonuna kadar yapmayı hedefliyoruz. Amacımız bu hizmetleri sunacakların sayısının çok daha iyi bir noktaya gelmesidir" diye konuştu.

"HAKİM VE SAVCI SAYILARINDA DA PROBLEMLER VARDI"

Hakim ve savcı sayılarında da Türkiye’de ciddi problemler olduğuna dikkat çeken Bakan Bozdağ, "2002 yılında Türkiye’de 9 bin 349 hakim ve savcı vardı. Şu an itibariyle 13 bin 969 hakim, savcı gibi idari personelimiz bulunmaktadır. Bu yıl içerisinde 3 bin 500 adli yargı hakim ve savcı alımı için sınav açacağız. Yıl sonuna kadar yazılı sınav bitecek önümüzdeki yıl içerisinde de mülakatlarla beraber yeni adli ve savcılarımız görev yapma imkanı bulacaktır. Bundan sonra ki süreçte kademeli olarak hukuk fakültesi mezunlarından doğrudan hakim ve savcı alımını azaltmaya ve sonunda tamamen ortadan kaldırmaya doğru gideceğiz" açıklamasında bulundu.

Bundan sonraki süreçte kademeli olarak hukuk fakültesi mezunlarından doğrudan hakim ve savcı alımını azaltmaya ve sonunda tamamen ortadan kaldırmaya doğru gideceklerinin altını çizen Bakan Bozdağ, "Şu anda biliyorsunuz mecliste bulunan bir kanun teklifi var. Adalet komisyonundan alt komisyona havale edildi orada görüşüldü, şimdi üst komisyona geldi Kasım’ın başında inşallah üst komisyonda görüşeceğiz. Orada avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş için 5 yıl avukatlık yapma şartını 2 yıla çekiyoruz böylelikle daha fazla avukatın buraya müracaatının önünü açıyoruz. Öte yandan hukuk fakültesi mezunlarının hakim ve savcı doğrudan olma sayısını aşağı doğru çekiyoruz. Bir kaç yıldan sonra hukuk fakültesi mezunları değil belli bir sure avukatlık yapmış olanların sınava girdiği hakim ve savcı olduğu bir sisteme geçmiş olacağız" dedi.

Bakan Bozdağ, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut ve diğer yetkililer ile birlikte Çorlu Yeni Adalet Sarayı’nın temelini attı. Çorlu’da yoğun yağmur altında gerçekleşen programın ardından Bakan Bozdağ, ilçeden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta 23 Nisan coşkusu Çocuk Kent’te kutlandı Uşak Belediyesi’nin Çocuk Kent’te düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı. Bando ile başlayan renkli etkinlikler hız kesmeden devam etti. Alanda; palyaço ve maskotlar, kukla gösterisi, ateş adam gösterisi, çocuk oyunları ve halk oyunları gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca çocuklar; Resim Atölyesi’nde, Minik Bahçıvanlar Atölyesi’nde, Sünger Ayı Yapım Atölyesi’nde ve Maske Yapım Atölyesi’nde farklı etkinlikler yaparak güzel anılar biriktirdi. Birçok etkinlik çeşidiyle bu özel güne hazırlanan programda adeta festival havası esti. Çocuklar alan içerisinde halat çekme yarışması, çuval yarışması ve kum atma oyunu gibi birbirinden heyecanlı aktivitede vakit geçirirken, aileler güzel havanın tadını çıkardı. “Çocuklarımız için daha çok çalışacak, yarınlarında olmaya devam edeceğiz” Çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen dolu dolu program içeriğiyle keyifli vakit geçiren Uşak belediye Başkanı Özkan Yalım ise konuşmasında; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde siz değerli Uşak halkını burada görmekten mutluluk duyuyor, bu kalabalığa ve yoğun ilginize bir kez daha minettar olduğumu belirtmek istiyorum. Bugün geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızın günü. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak, çocuklarımızın mutlu olmaları, gülümsemeleri için kentteki tüm yaşam alanlarını daha güvenli, eğlenceli, keyifli hale getireceğiz. Onlar için eğitici, öğretici, önemli projelere, çalışmalara imza atacağız. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışacak ve hep yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bugün Uşak’ımızın güzel çocuklarıyla birlikte güzel etkinliklerde her beraber olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu paylaşacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın 23 Nisan.“ ifadelerini kullanan Başkan Yalım, ayrıca programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
İstanbul Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup’ta ikinci oldu Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz’i uzatmalarda 105-95’lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı. FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95’lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı. Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti. Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7 Başantrenör: Dejan Radonjic Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3 Başantrenör: Rodrigo Pastore 1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine) Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine) 3. Periyot: 67-67 Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine) 5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 2 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı bordo-mavili ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)