POLİTİKA - 04 Temmuz 2016 Pazartesi 14:32

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik' ve 'Rusya' açıklaması

A
A
A
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik' ve 'Rusya' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'nün Rus uçaklarına açılacağı iddialarına ilişkin, "Bundan sonraki süreçte DAEŞ ile mücadelede de Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. İncirlik Havaüssü'ne Rus uçaklarının gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım. Bizim basın böyle anladı Rusya'ya da öyle mesaj gitmiş" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte katıldığı basın toplantısında İncirlik Üssü'nün Rus uçaklarına açılacağı iddiaları konusunda açıklama yaptı.
İncirlik'e Rus uçaklarının gelmesi konusunda bir açıklamalarının olmadığını kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Benim böyle bir ifadem olmadı. DAEŞ ile mücadelede herkesle işbirliği yapabiliriz. Örnek olarak da koalisyon içindeki ülkelerin İncirlik Havaüssü'ndeki uçakları ve bulundurdukları gücü verdik. Cumhurbaşkanımız Putin'e daha önceki dönemlerde de, uçak düşürme hadisesinden önce de 'endişeniz DAEŞ ise gelin DAEŞ'e karşı birlikte mücadele edelim' sözünü de hatırlattık. Bundan sonraki süreçte DAEŞ ile mücadelede de Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. İncirlik Havaüssü'ne Rus uçaklarının gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım. Bizim basın böyle anladı Rusya'ya da öyle mesaj gitmiş" diye konuştu.

İlker Turak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir