SAĞLIK - 05 Aralık 2017 Salı 12:40

Bakan Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak

A
A
A
Bakan Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Demircan, İİT 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacak. Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde 6-7 Aralık 2017 tarihleri arasında Cidde’de düzenlenecek konferansta Demircan’a milletvekilleri de eşlik edecek. 2 gün sürecek olan Konferans boyunca, 56 ülkenin Sağlık Bakanları ve üst düzey yöneticileriyle “Bütün Politikalarda Sağlık” teması altında görüşmeler gerçekleştirilecek. Konferansın açılış oturumunun başkanlığı, İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanı olarak Bakan Demircan tarafından yürütülecek. İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanlığı, konferansın ardından Suudi Arabistan’a devredilecek.

Konferansta, “İİT Sağlık Stratejik Eylem Programı 2014-23”, “İslam Dünyasındaki Göçmenler ve Yerinden Edilmişlerin Sağlık Sorunları” ile “İİT Üyesi Ülkelerde Aşıya Erişim” gibi birçok önemli konu ele alınacak. Ziyaret sırasında Bakan Demircan tarafından hem İslam dünyasının sağlık sorunlarını hem de sağlık alanında ikili işbirliği çalışmalarını ele almak üzere birçok ikili görüşme de gerçekleştirilecek.

Konferans kapsamında düzenlenecek sağlık fuarında, üye ülkeler nezdinde hem sektörün tanıtımı yapılacak hem de gelmiş olduğu son nokta paylaşılmış olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız" Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran, 48 saat içinde 500 imza toplayabildiklerini belirterek, "Göreve gelirsek ne sabır ne de süre istiyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız" dedi. Fenerbahçe Başkanlığına adaylığını açıklayan İş İnsanı Sadettin Saran, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği lansmansa kongre üyeleriyle bir araya geldi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük de toplantı da yer alarak Saran’a destek verdi. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için çalışacaklarını aktaran Saran, adaylık süreci ile ilgili bilgiler vererek, "Kasım ayında Ali Koç ile buluştum. Maddi manevi çok büyük emek verdiniz, bu işi öğrendin, devam edeceksen biz arkandayız ancak devam etmeyecekseniz biz bu işi çok iyi yaparız ve göreve talibiz dedim. O da, ’Çok iyi yapacağına ben de inanıyorum’ dedi. Kulüp bilançolarına, defterlere bakmamız için resmi olarak aday olmamız gerekiyordu. Takım şampiyonluğa gidiyor, kongre sürecine de sokmak istemiyoruz ama madem öyle dedik 48 saatte büyük teveccühle 500 imzayı topladık. Bunun için de çok teşekkür ediyoruz. Göreve gelirsek ne sabır ne de süre istiyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız. Hem saha içinde hem saha dışında mücadele ediyoruz. Oyuncularımıza uzanan elleri kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı. "Fenerbahçe hepimizindir" Fenerbahçe için birlik beraberlik mesajı beren 59 yaşındaki iş insanı, "Fenerbahçe hiçbir şahsa ait değildir. Fenerbahçe sizindir Fenerbahçe bizimdir. Fenerbahçe hepimizindir" diyerek sözlerini noktaladı. Saran’ın konuşmasının ardından Kongre Üyeleri yoğun alkışlarla destek verdi.