GÜNDEM - 07 Ağustos 2016 Pazar 16:53

Bakan Eroğlu miting öncesi yatırımları açıkladı

A
A
A
Bakan Eroğlu miting öncesi yatırımları açıkladı

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için memleketi Afyon'dan Aydın'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Aydın’a son 13 yılda 13 milyar TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı.

Aydın ziyareti kapsamında Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Bakan Veysel Eroğlu, " Bugün buradaki demokrasi mitingine katılmak için buraya geldim. Özellikle Aydınımızda demokrasinin kalesi Efeler Diyarı’nda da büyük bir kahramanlık destanı yazıldı. Bu darbe Cumhurbaşkanımızın dirayeti, tüm STK'lar ve tüm partilerimzin ortak dayanışmasıyla püskürtüldü. Tabi ki bu milletimizin yazdığı kahramanlık destanı dünya tarihine şerefle yazıldı. Mazallah bu darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye’de iç harbin oluşması için bir zemin hazırlanacaktı. Allah milletimizi korudu. Artık ülkemizin önü açık” dedi.

“Üç büyük hedefimiz var”
Hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğini ve Türkiye Cumhuriyeti olarak 3 büyük hedefimizin bulunduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bunları; “2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruşluşununun 100. yılını kutlayacağız. Akabinde gençlerin, yiğitlerin ikinci bir hedefi var, İstanbul'un fethinin 600.ü yılını kutlayacak. Yeni Doğan çocukların da hedefi var, gittiğim yerlerde görüyorum 3-5 yaşındaki çocukların elinde bayraklar var. Onların da bir hedefi var elbette. Yürekten inanıyorum Türkiye dünyada lider bir ülke olacak” dedi.

Konuşmasını “Bugün inşallah Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, CHP ve MHP liderleri Yenikapıda olacaklar. Ama 81 vilayette de muhteşem bir desten yazılacak” diye sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Aydın’ın fahri hemşerisi Veysel Eroğlu, “Vatandaş öyle ki, malına mülküne bakmamış, arabasını tankın önüne sürmüş, ekinlerini yakmış. Bu şekilde darbecileri rehin almışlar. Böylelikle büyük bir kahramanlık destanı yazmışlar. Bugün ben de buradayım inşallah. Buradan dünyaya sesimizi duyuracağız” dedi.

“Aydın’a en çok yatırım yapan bakanlığız”
İlk olarak Milli meseleleri ele alan Bakan Eroğlu, daha sonra Aydın’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Eroğlu, “"Biz şuanda Aydın'a en çok yatırım yapan bakanlığız. Geçen yıl sonuna kadar 13 milyar TL'lik yatırım yaptık. Aydın Aydın olalı böyle bir yatırım görmedi. İkizdere Barajı ve Dandalaz Barajı bu bölgeye su getirdi. 2060 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak şekilde su sıkıntısını çözdük. Bizden önce her hükümet Çine Barajını biz yapacağız diye söylemişler. Ama bizim dönemimizde Sayın o dönemki Başbakanımız Erdoğan'a iletmişler, o da ‘bana ne zaman biter’ dedi. Ben de 10. 10.2010 tarihinde biter dedim ve söz verdim. O tarihte 100'ün üstünde dev tesisin açılışını yapmıştık. Çine'ye gittiğimizde insanlar akın akın baraj açılışına geliyorlardı. Yani böyle muhteşem yatırımlar yaptık. Aydın gerçekten güzel hizmetlere doydu. Çine Barajı yapılmadan önec 170 milyon TL'lik zarar oldurdu. Şimdi bu zararlar ortadan kalktı. Şuanda bizim kabaca, 73 Milyon Metreküp su sağladık, şehir merkezine 2050 yılına kadar su sıkıntısını ortadan kaldırdık. 6 baraj, 4 gölet yaptık, 79 dere ıslah edildi, 2 şehir ormanı, ağaçlandırma, mezarlıklar, okul bahçeleri ağaçlandırma, ücretsiz fidan tahsis eder olduk. Bunun gibi birçok yatırım Aydın'a katkı sağladı. 6 tane içme suyu tesisi, arıtma tesisi, regületör, İkizdere Barajı, İçme suyu arıtma tesisi, çok sayıda inşa aşamasında proje, özellikle Nazilli ve çevresinde isale hattı ve arıtma hattı, Karacasu'dan hattı alıncak, İsabeyliden Buharkent'e kadar su ihtiyacını Dandalazdan karşılayacağız." dedi.

“Büyükşehir yapamıyoruz derse biz yaparız”
Konuşmasında Sarıçay Barajı’nda da söz eden Bakan Eroğlu, “Sarıçay Barajı’nı büyükşehir yaparsa yapsın, bize yapamıyoruz derlerse biz yaparız, bizim için çocuk oyuncağı. Gökbel Barajını yapıyoruz, Nazilli-İsabeyli Barajı, Yenipazar Koyunlar barajı yapılıyor, Söke'de Karacahayit Barajı ve Sarıçay, Karacasu Gökçeburun Barajı bu sene bitecek. Proje safasında 6 tane daha barajımız var, talep olursa onları da yaparız. Çok sayıda gölet yaptık. Göletlerden, Çine İbrahimkavağı, Karacasu Kahvederesi, Karacaören, Karpuzlu Meriçler, Karpuzlu Şenköy, Karacasu Işıklar, Kuyucakta Kurtuluş Göleti, Çine'de Tatar Memişler Göleti, Kuyucak Kayran Göleti, Çine Dereli Göleti, Karşıt Göleti proje aşamasındaki çalışmalarımız. Bu projelerin temel atma törenlerine geleceğim Allahın izniyle. 20 tane modern sulama tesisi, Sultanhisar Sulaması 73 bin dekarlık alan, Karpuzlu ve diğer ilçelerdeki sulama alanlarını modern sulama tesisiyle sulamayı ilk defa Aydın'da biz üstlendik. İsabeyli Barajı sulamasını da erken bir vakitte açacağız. Koçarlı- Bağarası sulaması, Söke Baraj sulaması yüzde 89'u bitti. 78 dere ıslahı yaptık. Burada ayrıca gelir getirici orman yapacağız. Bu sezonda 16 bin fidana aşılama yaptık. Aydın'ın dağlarından da bal akacak, ovalarından da. Buraya 2 Bal ormanı kurduk. Bu yıl da 2 bal ormanı daha kuracağız. 298 Okul bahçesini ağaçlandırdık." Diyerek Aydın’a 13 yılda 13 milyar TL’lik yatırım yapıldığını kaydetti. 

Veysel Karahan-Beşer Çeken

Bunlar Da İlginizi Çekebilir