EKONOMİ - 08 Ekim 2015 Perşembe 19:19

Bakan Işık: 'İstikrarsız hükümetlerin ceremesini sanayici çekiyor'

A
A
A
Bakan Işık: 'İstikrarsız hükümetlerin ceremesini sanayici çekiyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Sanayi Odası’nda sanayicilerle buluştu.

Düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Işık, milli elektrikli lokomotifin tanıtımı için kente geldiğini dile getirerek, söz konusu lokomotifin seri üretimi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Bakan Işık, "Arzumuz bunun TÜLOMSAŞ'ta üretilmesi. Eskişehir'in milli lokomotifin hem Türkiye hem de dünya pazarı için üretim merkezi olması” dedi.

Elektronik imza uygulamasını anlatan Bakan Işık, uygulamanın 1 Ocak 2016’da hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Bakan Işık, “Bakanlık olarak mevzuatın sadeleştirilmesiyle ilgili çok ciddi adım attık. Özellikle haziran ayı itibariyle bizim bakanlıkta istediğimiz evrakın yüzde 60'ını istemesek de oluyormuş. Yani dedik ki niye istiyoruz biz bunları vatandaşımızdan. Yüzde 20'ye yakın evrakı diğer kamu kurumlarından elektronik ortamda alabiliriz. Şimdi protokolleri hazırladık birçoğu ile imzaladık. Diyelim ki Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir evrak gerekiyor. Biz vatandaşa diyoruz ki 'sen git Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu evrakı al gel'. Halbuki biz elektronik ortamdan Milli Eğitim Bakanlığı'nın sisteminden bunu rahatlıkla çekebilirmişiz. Şimdi bundan da vazgeçiyoruz. İlla istememiz gereken belgeler var onlarda da elektronik imzaya geçiyoruz. Kanunun 'illa ıslak imza olması gerekiyor' dediği belgelerin dışındaki almamız gereken tüm belgeleri elektronik ortamda elektronik imza ile alacağız. Eskişehir'deki sanayici bir arkadaşımız Bakanlığı yapacağı bir müracaatı, gelip bakanlıkta oda oda dolaşmak yerine kendi ofisinden evrakı elektronik ortama atacak, kendi elektronik imzasıyla bize gönderecek. Evrakların tamam dendiği anda da işleminizin kaç gün içinde tamamlanacağı ekranda görülecek. Şimdi 21 maddede kanun değişikliği gerekiyor. Allah nasip ederse bunu önümüzdeki seçimden sonra hayata geçirebilirsek hedefimiz 1 Ocak 2016'da tamamen hayata geçirmek. Buna yönelik birçok düzenlememiz var. Pek çok gereksiz düzenlemeyi ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Bakan Işık, konuşmasının bir kısmında ise, Eskişehir’in bir sanayi şehri de olduğunu kaydederek, “Eskişehir Türkiye'de eğitim ve kültür şehri olarak biliniyor ama Eskişehir Türkiye'nin en iyi sanayi kentlerinden biri” ifadelerini kullandı.

Güçsüz ve istikrarsız hükümetin en fazla ceremesini sanayicinin çektiğini aktaran Bakan Işık, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“1 Kasım seçimleriyle ilgili daha güçlü istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var. Hem dünya ekonomisindeki belirsizlik ve kötümser beklentilerin yükselmesi hem de bölgemizin içinden geçtiği konjonktür güçlü ve istikrarlı bir hükümeti zorunlu kılıyor. Maalesef güçsüz ve istikrarsız hükümetin en fazla ceremesini sanayici çekiyor. Bunun hepimiz farkındayız. Bu noktada sizlerin göstereceği gayreti biz önemsiyoruz. İnşallah 1 Kasım'da Türkiye tekrar istikrarını tesis eder ve geçtiğimiz zor süreçte çok güçlü bir siyasi iradeyle ve istikrarlı bir hükümetle inşallah bu badireleri atlatıp yeniden Türkiye'yi yüksek büyüme hızına ulaştırırız.”
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, ESO Başkanı Savaş Özaydemir’in sanayicilerin sorun ve önerilerini dile getirmesi üzerine, “Bütün bunların bir an evvel çözüme kavuşturulması için sadece Eskişehir'e ilişkin sorunlar değil, Türkiye'nin genelindeki sorunların da çözümü için Türkiye'nin kendi içinde tutarlı, dirayetli, kararlı içeriye ve dışarıya güven veren bir hükümete ihtiyacı var. 7 Haziran sonrasında yaşananlar bizim siyasetimizdeki koalisyon kültürünün henüz uyumlu birliktelikler oluşturmaya müsait bir yapısı olmadığını, partilerin genetiğinin de buna müsait olmadığını çok açık gösterdi. Önümüzdeki 1 Kasım fırsatını iyi şekilde değerlendirirsek, Türkiye'yi dirayetli bir tek parti hükümetine kavuşturabilirsek başta Eskişehir olmak üzere tüm sorunları çözeriz. Eskişehir özelinde ve Türkiye genelinde seçim sonuçlarının arka planını araştırdık. Kendimizce bundan sonrası için yol haritaları çıkardık. Gerekli öz eleştirilerimizi, değerlendirmelerimizi yaptık. Aday listemizde sizin sorunlarınızı bilen bir arkadaşımızı da ikinci sıradan aday gösterdik. Biz adeta sizin için bir vekil adayları listesi hazırlamış gibi geldik. Bundan sonrasını siz düşüneceksiniz. İnşallah bu profilde Sorunlarınızın da çözümlerinizin de yabancısı değiliz. İnşallah 1 Kasım'dan sonra bu ekip sizin için hizmet etmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

GÜLÇİN ÖZDEN KELOĞLANOĞLU - MEHMET SIDDIK YEŞİLIRMAK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü fırtına nedeniyle zarar gören alanlarda incelemelere bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, hafta sonu etkili olan fırtına nedeniyle zarar gören Burunucu Macera Parkı, Marmaris Belediyesi Araç Parkı ile Turunç Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Ünlü, “Tamir çalışmalarına başladığımız yerleri eskisinden daha sağlam biçimde hizmete sunacağız” dedi. Marmaris’te geçtiğimiz cumartesi günü etkili olan fırtına ve hortum nedeniyle Burunucu Macera Parkı, Marmaris Belediyesi Araç Parkı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahasında zarar meydana gelmişti. Hafta sonu belediye başkanları toplantısı nedeniyle Ankara’da olan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’e döner dönmez zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Belediye birim müdürleriyle birlikte Burunucu Macera Parkı ve Belediye Araç Parkı’na giden Başkan Ünlü, hasar oranı ve yapılan tamir çalışmalarıyla ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı. “Ekiplerimiz iş başında” diyen Başkan Ünlü, “Hasar tespitinin ardından hemen tamir çalışmalarına başladığımız yerleri eskisinden daha sağlam biçimde hizmete sunacağız” ifadesini kullandı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, fırtınadan etkilenen Turunç Mahallesi’ni de ziyaret etti. Fırtına nedeniyle maddi hasar meydana gelen yerlerde ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan ve etkilenen esnafla görüşen Başkan Ünlü, ayrıca sezon öncesi yapılması gereken son çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ünlü, Marmaris’i sezona en hazır hale getirmek için çalışmalara devam ettiklerini iletti.
Antalya Sürekli kaza yaşanan kavşak vatandaşı isyan ettirdi Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Barbaros Caddesi Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazaları sebebiyle bölgede yaşayan vatandaşlar adeta isyan etti. Vatandaşlar kavşağa önlem alınmasını isterken , kavşakta ard arda yaşanan trafik kazaları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi’nde bulunan kavşakta sıkça maddi hasarlı kazaları meydana geliyor. Bölgede yaşayan esnaf ve vatandaşlar trafiğin yoğun olarak yaşandığı kavşakta trafik kazalarının azaltılması için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, kavşakta sıkça trafik kazalarına şahit olduklarını belirterek, bölgeye önlem alınması istedi. Söz konusu kavşakta yayaların karşıdan karşıya geçmekte zorlandığını dile getiren vatandaşlar, kavşakta günde 3-4 kazaya şahit olduklarını olduğunu söyledi. Ayrıca kavşağın olduğu çevrede aydınlatma sisteminin de yetersiz olduğunu belirten bölge halkı, yeterli ışıklandırma sisteminin olması gerektiğini ifade etti. “Buraya trafik lambası şart" Kavşağa yakın bir noktada esnaf olan Zülküf Avcı isimli vatandaş, kavşağa trafik ışığının koyulmasının gerekli olduğunu belirterek, “Burası Dörtyol. 7 aydır buradayım en az 70 tane kaza gördüm. Buraya trafik ışığı şart. Yetkililere seslenmek istiyoruz. 5-10 dakika önce yine kaza oldu. Akşama kadar burada oturursanız 4-5 tane kazayı görürsünüz” dedi. “Bu kavşakta her gün 3-4 kaza oluyor” Çevrede yaşayan Ahmet Beytekin isimli vatandaş ise söz konusu kavşakta her gün 3-4 kazanın olduğunu ifade ederek, “Bu kavşakta her gün 3-4 kaza oluyor. Yaya geçitlerine duba gerekiyor. Dört yol var, arabalar durmuyor. Yayalar geçmekte zorlanıyor. 5-10 dakika önce kaza oldu burada. Burada lamba sıkıntısı var. Gece karanlık oluyor. Burası komple karanlık oluyor” diye konuştu. “Trafik lambası olursa daha güvenli olacağını düşünüyoruz” Bölgede yaşayan Mecnun Aktürk simli vatandaş ise trafik kazalarının son zamanlarda sıklaştığını dile getirerek, “Bilinçsiz araç kullanma var. İnsanların kavşakta adayı nasıl kullanacağını bilmediğinden kazalar oluyor. Trafik lambası olursa daha güvenli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.