POLİTİKA - 23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:52

Bakan Kılıç: 'Dışişleri Bakanımızın konutuna da girişim oldu'

A
A
A
Bakan Kılıç: 'Dışişleri Bakanımızın konutuna da girişim oldu'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olan ve destek verenlerin milletine ve vatanına ihanet ettiğini belirterek, “Bunların bir daha devletin herhangi bir kademesinde görev alamamaları için en üst düzeyde çalışmaları gerçekleştireceğiz. OHAL yetkileri hızlı ve etkili bir şekilde çalışmamızı sağlayacak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir televizyon programında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Bunca reformdan sonra darbe olabileceğine inanmak istemedik"
Darbe girişimi olduğu sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber Samsun’da bulunduğunu belirten Kılıç, “Samsun’da Golf Sahasının açılışı için bir araya gelmiştik. Şehir dışından, yurt dışından gelen misafirlerimizle yemekteydik. Saat 21.45 sularında misafirlerimize arkadaşlardan bir takım hareketlenmelerin olduğu yönünde haberler geldi. Arkadaşlarımızdan durumu araştırmalarını istedim. Misafirlerle ilgilenmeye devam ettik. Daha sonra farklı bir şeylerin olabileceği bilgisi geldi. Durumu öğrenmek için Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile daha sakin bir yere geçtik. Sonrasında bunun bir darbe girişimi olabileceği noktasında düşüncemiz oluştu. Yıllardır Türkiye’de yapılan reformlar, gelişim, demokrasiye olan inanç ve bu noktada yapılan değişimle beraber darbe değildir diye düşünceye giriyorsunuz ama bir taraftan da elinize gelen bilgileri değerlendirmek durumundasınız” ifadelerini kullandı.

“Dışişleri Bakanımızın konutuna da girişim oldu. Bunu ilk kez açıklıyorum”
Gelen haberler doğrultusunda darbe girişiminde bulunulduğunun anlaşılması üzerine Samsun Valiliğinde kriz masası oluşturduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekilleri ile beraber Valiliğe geçtik. Orada askeri erkan ile görüşmelerimiz oldu. Birisi hariç açıkçası, diğerlerinde bir şey olmadığını hissettik. Onları da yanımıza çağırdık ki yanımızda bulunsunlar. Komutanın askeri birliğe doğru girdiği bilgisini aldık. Bunun üzerine orada tedbirler aldırdık. O kişi tutuklandı. Emniyet teşkilatımız ile hiçbir sıkıntımız olmadı. Daha sonra Dışişleri Bakanımızın konutuna girişim olduğu bilgisi geldi. Bunu ilk kez buradan paylaşıyorum. Ankara’daki ekibi öncesinden duyum almış ve Bakanımızın eşi oradan uzaklaştırılmış. Bu durum konunun ciddiyetinin göstergelerinden birisiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın yanındaki arkadaşları arayıp onlardan bilgiler almaya çalışıyorum. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da yurt dışındaki muhatapları ile görüşmelere başladı. Bunun demokrasiye ve hukuka karşı yapılan bir şey olduğu noktasında sert geçen görüşmeler de yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Samsun halkı Cumhuriyet Meydanı’na gitmeye başladı. Benim için ailevi anlamda da bir farklılık mevzubahis. Çünkü biliyorsunuz benim rahmetli dedem de siyasetteydi ve bir darbeyle siyasetten uzaklaştırıldı. Orada da farklı duygulara kapılıyorsunuz.”

“Milletimiz dünyaya çok büyük bir demokrasi dersi verdi”
Samsun Halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına anında cevap vererek Cumhuriyet Meydanı’na akın ettiğini vurgulayan Bakan Kılıç, “Gerçekten vatandaşlarımız yoğun bir şekilde o çağrıya cevap verdiler. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla herkes bunun cevabını verdi. Biz de bu noktada, bu anlamda ortaya konan iradenin, en iyi şekilde korunması için elimizden ne geliyorsa gerçekten yaptık. Milletimiz dünyaya çok büyük bir demokrasi ve hukuk dersi verdi. Biz kendi hukukumuza, kendi demokrasimize, devletimize millet olarak sahip çıkıyoruz. Ne yazıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde; ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’… Bu hainler gelip orayı bombaladılar. Bu FETÖ’nün üyelerini hiçbir şekilde üniformanın içerisinde de olsalar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu olarak biz görmüyoruz. Hatta ben milletimizin bir üyesi olarak görmüyorum. Kendi milletine silah çeken, kendi milletine bomba atan, kendi milletine karşı bu zulmü yapanların bu milletle hiçbir işi yoktur. Burada ortaya koyduğu mücadelede şehit düşen polisimizi, emniyet teşkilatımızdaki kahraman kardeşlerimizi gerçekten polisimizin, emniyet teşkilatımızın, kahraman kardeşlerimiz gerçekten polisimizin, emniyet teşkilatımızın, kahraman kardeşlerimizi özelikle özel harekat dairesi başkanlığındaki şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sivil vatandaşlarımızın içerisinde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralananlara, gazi olanlara acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

“Büyük kahramanlıklar yaşandı. Bunları unutmamamız ve anlatmamız lazım”
Darbe girişimine karşı koyulması sırasında büyük kahramanlıklar yaşandığını kaydeden Kılıç, “Hastanelerde ziyaretler yaptık, çok farklı hikayeler var. Bunları bizim unutmamamız, unutturmamız ve anlatmamız lazım. Yıllarca Çin’deki bir görüntü bütün dünyada döndü. O gece Türkiye’de çok kardeşimiz, çok insanımız bu vatanın evlatları tankların önünde durdular, altına atladılar. Hiçbir şekilde kenara çekilmediler. O noktada canını kaybeden, yaralananlar, gazi olanlar var. Ben bu milletin ferdi olmaktan, özellikle 15 Temmuz gecesi gerçekten onur duydum, gurur duydum. Allah tüm milletimizden razı olsun. Rabbim inşallah bize bunu bir daha yaşatmasın. Yaşamamamız içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ortaya koymuş oldukları o talimatlar çerçevesinde gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

“Hainlerin artık içimizden ayıklanması lazım”
“15 Temmuz’da milletin iradesinin tecelligahı olan meclisimiz bombalandı ve ateş altına alındı” diyen Kılıç, şunları kaydetti: “Milletvekillerimiz, genel kurulu açık tuttular. Onlara da buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü orada siyasi parti ayrımı gözetmediler. Meydanlarda da aynı şekilde. Olağanüstü halin uygulanmasıyla ilgili ortaya konan hususlar bu FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti devletinin içerisinden yok edilmesiyle alakalı alınan önlemler. Ekonomik hayatta herhangi bir değişiklik yok. Olağanüstü halin birleştirilmeye çalışıldığı olumsuz anılardan bir tanesi sokakların boşaltılmasıdır. Biz tam aksine sokakta olun çağrısı yapıyoruz. Milletimiz sokakta. Vatandaşımız, demokrasi nöbeti tutuyor, milli iradesine sahip çıkıyor. Olumsuz anlamda bir şey olsa ‘evlerinize gidin’ denilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ne diyor; ‘ikinci bir talimata kadar meydanları boş çıkartmayın’. Cumhuriyet Halk Partisi Pazar günü Taksim’de bir miting düzenliyor. AK Parti olarak bizden de katılan arkadaşlar olacak. Beraberce olacağız orada. Tüm siyasi partiler darbe girişimine karşı birleşmiş ve ortaya bir duruş koyuyorlar bu çok önemli.

Olağanüstü halin bu anlamdaki vatandaşa bir yansıması olmayacak. Çok güzel bir söz söyledi ki başbakanımız o gün ‘devlet, milletine değil kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir’. Niye? Çünkü milletine ihanet edenleri ayıklamak için. Bu yöntem seçilmiştir çünkü hızlı. Bizim hızlı olmamız lazım. Çünkü bunların artık içimizden ayıklanması lazım. Düşünebiliyor musunuz milletin vergisiyle alınan silah sana emanet ediliyor ve bununla sınırlarımızı koruyacaksın denilen bir kişi bunu milletine karşı kullanıyor. Nasıl bir şeydir bu? Bunları biz içimizde mi barındıracağız? Bunları hukuk çerçevesinde zaten kanun hükmündeki kararnamelerde o var. Orada açık açık dile getirilmiş durumda. Bu sorgulamaları ve işlemleri yargı yapacak. Bunların bu noktadaki incelemeleri yaptıktan sonra da kanun çerçevesindeki cezaları verilecek.”

Vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeyi içeren kanun teklifinin Meclise sevk edildiğini hatırlatan Kılıç, “Neden meclise sevk ediyoruz? Bizim OHAL yetkimiz var değil mi? Ama meclise sevk ediyoruz. Meclis çalışıyor. Buradaki noktada sadece bu terör örgütüne karşı olan mücadelede kullanılacak hızlı ve verimli çalışılabilecek bir enstrüman olarak görüyoruz. Yoksa milletimize karşı değil” şeklinde konuştu.

“Darbe girişimini kınarken ‘fakat’lı, ‘ama’lı cümleleri artık bırakın”
Yurt dışındaki bazı siyasilerin darbe girişimiyle ilgili tutumunu eleştiren Bakan Kılıç, ”Yurt dışından meşru hükümete, meşru cumhurbaşkanına, demokratik kurumlara destek veren çok siyasiler oldu. Fakat ben şunu söylüyorum. Darbe girişimini kınarken ‘fakat’lı, ‘ama’lı cümleleri artık bırakın. Ben bunu açıkça söylüyorum. Deyin ki; ‘darbe girişimi ve darbe kabul edilemez”…nokta. Darbe neye karşı yapılır? Anayasal hukuk sistemine karşı yapılır, demokrasiye karşı yapılır. Biz ne diyoruz; daha çok demokrasi diyoruz. Hukuk devletinin yapısı içerisinde bunlarla mücadele edeceğiz diyoruz. İşte bu kanunlar, bunun göstergesi. Siz bize daha neyi anlatmaya çalışıyorsunuz ki? Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz… Pensilvanya’dan birisi çıktı yine bazı açıklamalar yaptı. Onları dinlesin. Yanında ekibi herhalde ona anlatmıyor bunları. Ekibinin ona göstermesi lazım. Konuştuklarını tercüme etsin. İstiyorsa ben göndereyim kendisine. Almancaya tercüme edip kendisine gönderebilirim. Neyi anlatmaya çalışıyor? Biz bilmiyor muyuz? Biz siyaset yapıyoruz. Biz, milli irade için buradayız. Bizi milli irade seçti” diye konuştu.

“Fransa’da OHAL altında Avrupa Futbol Şampiyonası yapıldı”
Fransa’da olağanüstü halin olduğu süreçte 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yapıldığını söyleyen Kılıç, “Fransa’da OHAL vardı. Onun altında şampiyona yapıldı. Bu hafta içerisinde uzatıldı. Sizde uzatıldığı zaman, sizde bu devreye girdiği zaman normal ve Neye karşı? DAİŞ terör örgütüne karşı. Biz de onları terör örgütü olarak görüyoruz. Onlara karşı mücadele içerisindeyiz. Biz devletimizin içerisine sızmış devletimizin hukuksal anayasal demokratik yapısını yıkmaya çalışan haşhaşilerle mücadele ediyoruz. Bunlar dışarıdan gelen değil, içeride, devletin içerisinde bunu yapmaya çalışıyor. Devletin kendi ordusu içerisinde sızmış ve milletimizin onlara emanet etmiş olduğu silahları kendi vatandaşına çeviriyor. Bundan daha üst bir olağanüstü hal olur mu? Biz bunları, devletimizin demokratik hukuk yapısını korumak için yapıyoruz. Bunu göremiyorlar, ben buna şaşırıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Fethullah Gülen'in Türkiye’ye iadesiyle ilgili ABD’ye dosyaların iletildiğini belirten Kılıç, “Burada bir süreç başlamış durumda. ABD yetkilileri de dosyaların kendilerine iletildiğini söylüyorlar. Orada Sayın Büyükelçimizin gidip bunu kendilerine ilettiklerini söylüyorlar. ABD’den şu açıklama geldi; ‘darbe girişimi içerisindeki yaşanan olayları inceleme konusunda Türkiye’ye her türlü desteği vermeye hazırız.’ Bu bir başlangıç. Samimiyetlerini bu noktada göreceğiz. Bazı şeylerde diyorlar ya ‘bizim önümüze kanıtları koy.’ İnternete bir bakın. İstihbarat örgütleriniz hiç mi bakmıyorlar? O orada otururken ne yapıyor diye. Bu anlamda söylüyorum. Vardır ellerinde bilgi. Bunların hepsi değerlendirilecek tabii beraber çalışma istediğini bu anlamda ben olumlu değerlendiriyorum. Çünkü bu bir adım atılmaya çalışıldığını gösteriyor bana. İnşallah öyledir. Yanılmıyorumdur diye ümit ediyorum. Burada tüm dostlarımızın bu terör örgütüne karşı yanımızda durması gerekiyor ve ‘ama’sız ‘fakat’sız durması gerekiyor” dedi.

“Neye karşı mücadele ettiğimizi anlamıyorlarsa gelsinler görsünler”
Kılıç, şöyle konuştu: “Dünyada yıllarca olumsuz anlamda yapılan bir propaganda vardı, özellikle bazı uluslar arası basın-yayın kuruluşlarında. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olumsuz, anlaşılması güç bir takım ithamlarda bulunmaya çalışanlar vardı. Milletimiz zaten onun gerçek olup olmadığını görüyor ve biliyor ama şimdi o ithamlarda bulunmaya çalışanlar acaba ne diyor, çok merak ediyorum. Almanya’da kökleri Türkiye’de olan bir tane siyasetçi çıkmış Türkiye’de bir takım olumsuzluklar yaşanacak, yaşanıyor diyor…. Ne demek istiyor ben anlamıyorum. Türkiye’de ne olduğunu görmek istiyorsa buyursun gelsin. Türkiye’nin kapısı herkese açık. Biz burada gündelik hayatımıza devam ediyoruz gelsin görsün. Meclise gelsin bir zahmet buyursunlar, gelsinler meclisi bir görsünler. Neye karşı mücadele ettiğimizi anlamıyorlarsa gelsinler. Gerçi fotoğraflarını gönderdik ama çıplak gözle görmeleri gerekiyor belki.”

“Bu millet en kritik zamanlarda birleşmeyi işte bu şekilde gösterdi”
Bakan Kılıç, darbe girişimi sonrası tüm partilerin bir arada hareket ettiğini bu birlikteliğin meclis çalışmalarına yansıyacağına inandığını söyledi. Kılıç, “Bizim bu şerden bir hayır çıkarmak noktasında çalışmalarımızın olması doğal. Sayın cumhurbaşkanımız dile getirdi, belki de açığa çıkmayan kendilerini gizlenmeye çalışanların açığa vurulması önemli oldu bu noktada. Tüm siyasi partilere, siyasi partilerin yöneticilerine ve onlara destek verenlere teşekkür ediyorum. Kendi teşkilatımıza da teşekkür ediyoruz. Meydana çıkan milletimize teşekkür ediyoruz. Bu mecliste ki birçok çalışmaya da yansıyacak diye ümit ediyoruz. Mecliste de milletvekilleri ile konuştuğumuzda bunu görüyoruz. Umarım bu olumlu hava devam edecek. Kanunları meclise gönderiliyoruz. Orada da çalışmalar olacak. Ümit ediyorum ki bu olumlu hava o müzakerelere de yansıyacak. Ben bu akşam Samsun'a gidiyorum. Orada organize edilen yürüyüşe katılacağım. Tüm siyasi partilerimizin vekilleri il başkanları bir arada olacağız. Hep beraber yapacağız bu yürüyüşü o bizi bölmeye çalışanlara en güzel cevap. 15 Temmuz’da ki yaşananlar bizi ancak ve ancak daha kararlı bir şekilde bir arada tutacak. Bu millet en kritik zamanlarda birleşmeyi işte bu şekilde gösterdi” ifadelerini kullandı.

“Gençler 15 Temmuz akşamı geleceklerine sahip çıkmak için meydanlardaydı, sokaklardaydı”
Gençlerin 15 Temmuz akşamı geleceklerine sahip çıktığını belirten Kılıç, “Gençlerimiz ilgili mesela bazıları, acaba gençlerimiz milli şuur ve demokrasiye sahip çıkma anlamında duruşlarını ortaya koyuyor mu koymuyor mu diyordu. Gençler 15 Temmuz akşamı geleceklerine sahip çıkmak için meydanlardaydı, sokaklardaydı. 15 Temmuz akşamı bir darbe girişimi oldu ama millet geleceğine sahip çıktı. 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız inşallah. 15 Temmuz’daki yaşananlar bizi ancak ve ancak daha kararlı bir şekilde bu yürüyüşte tutacak. 2053, 2071 hedeflerimize daha kararlı gitmemizi sağlayacak. Hep anlatılırdı ya 80 darbesinde, 60 darbesinde şöyle bir şey yaşadık.. 28 Şubatlar, 27 Nisanlar… Bunların hepsi artık anlatılma ihtiyacı duyulmayan tecrübeler oldu. Üzüldük bu tecrübeye ancak bir taraftan da şunu gördük. Gençlerimiz bu anlamda sağlam durdu. Bu çok önemliydi” diye konuştu.

“Onların yargı önündeki hesap vermesini sağlamalıyız’’
FETÖ terör örgütü üyelerinin devlet kurumları içerisinden uzaklaştırılması anlamında Gençlik ve Spor Bakanlığı içerisinde yapılan çalışmaları da anlatan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“17-25 Aralık darbe girişiminden sonra göreve gelmiştik. Biz ona da darbe girişimi diyorduk biliyorsunuz. Ortaya çıktı bazı şeyler. Zor bir süreçten sonra göreve geldik ve çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Bu güne kadar 2 bin 200’e yakın normal yaşantıları içerisinde şüpheli olduğumuz personel konusunda zaten işlem yapılmıştı. Son olaydan sonra ilk anda bir 245 kişi daha bu noktada bir takım bağlantılar noktasından şüpheler dolayısıyla görevden uzaklaştırıldı. Bugünler de devam ediyor. Dün yine 20 kişinin bazı bağlantıları ortaya çıktı. Tabi şu var; araştırmaya devam edeceğiz. Başka bağlantılar da ortaya çıkıyor. O gece ortaya çıkanlar da oldu. Kendilerini gizliyorlardı. Tamam biz bu işi başardık diye açığa çıkanlar da oldu. Onlar da şimdi hesap verecekler yargının önünde. Bu çalışma çok önemli bizim bunları aramızdan ayırmamız gerekiyor. Bu devlet hepimizin, bu millet hepimizin. Kanun hükmündeki kararnameden aldığımız yetki ile yargıya teslim etmek. Çok açık orada onlar yapacak bu araştırmayı, incelemeyi emniyet ve bu noktadaki istihbarat birimlerimiz. Bunların bir daha bu devletimizin sisteminde yer alamamaları konusunda bu çalışma. Bir süreç bu olumsuzluğu olmayanlar görevlerinin başına dönecek. Çok dikkatli çalışacağız, çok dikkatli olacağız bu anlamda. Bu ayrımı iyi yaparak onların yargı önünde hesap vermesini sağlamalıyız. Ben bazı kişiler biliyorum ki bu örgütle bağlantılı uzaklaştırıyorum. Gerekli incelememi yapıyorum. Bunu gönderiyorum yargıya gidiyor. Geçmiş için söylüyorum sonra göreve iade oluyor. Ben şu anda yargıya da teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir çalışma içerisindeler. İnşallah bu şekilde devam edecek.”

“OHAL yetkileri hızlı ve etkili bir şekilde çalışmamızı sağlayacaktır”
OHAL yetkilerinin daha hızlı ve etkili bir çalışma yapılmasına olanak sağlayacağı ifade eden Kılıç, “Yargı mensuplarımıza teşekkür ederim. Çok hızlı bir çalışma içerisindeler. OHAL yetkileri hızlı ve etkili bir şekilde çalışmamızı sağlayacaktır. Görevden almalarda yargıya başvurarak geri dönmeler yaşanıyor. FETÖ terör örgütü ile mücadele sürecinde yargı önünde başarılı olduğumuz davalar da oldu. Fakat bunlar çok az. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve yargının içerisinde varolan FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkisi olanların ortaya koyduğu olumsuzluklarla da karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

“FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkisi olanlar milletine ve vatanına ihanet etmiş olanlardır”
OHAL’in vermiş olduğu yetkiler dahilinde çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararnameler ile daha etkili bir mücadele ortaya koyacaklarını kaydeden Kılıç, “Göreve geldiğimiz günden beri FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele çerçevesinde görevden uzaklaştırmalardan dolayı personel sayılarımızda bir azalma olmuştur. Bu azalmadan dolayı bakanlık olarak yeni personel alımları gerçekleştirdik. Örneğin Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizden dolayı personel ihtiyacı duyduk ve personel ihtiyacı duyduğumuz yerlere ince elemelerden sonra alımlarımızı gerçekleştirdik. Bu örgüt ile ilişkisi olan ve destek veren herhangi bir personelimizle bizim işimiz olamaz. Onlar milletine ve vatanına ihanet etmiş olanlardır. Bunların bir daha devletin herhangi bir kademesinde görev alamamaları için en üst düzeyde çalışmaları gerçekleştireceğiz. Milletimiz en büyük dersi vermiştir. Milletimiz bu terör örgütüne karşı hiçbir müsamaha göstermeyeceğini ortaya koymuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Devlet içerisinde ortaya çıkan ihanetin boyutlarına vurgu yapan Kılıç, “Pensilvanya’da bulunan zatın yapmış son açıklamalarda milletine ne dediği ortadadır. Bu açıklamaların hepsi birer delildir. Bu açıklamalarla bu terör örgütü neyin içinde olduğunu ortaya koymaktadır. Ortaya çıkan ihanetleri görünce insan kendi namusu, şerefi ve onuruna yedirememektedir. Çalışma arkadaşlarınız tarafından size bir güven gösterilmiştir. Bu terör örgütü üyeleri nasıl böyle bir ihanetin içinde yer almışlardır” dedi.

“Milletimiz son sözü söylemiştir”
Bakan Kılıç, şunları kaydetti: “Milletimiz son sözü söylemiştir. Milletimiz demiştir ki; bu FETÖ terör örgütünü bu ülkede istemiyoruz. Bunları aramızdan ayıklayın. Biz o görevimizi yapıyoruz. Bir taraftan da, ekonomi, demokrasi ve hukuk sitemimiz teminat altındadır. Spor organizasyonları anlamında da hiçbir takvimde aksama yoktur. Trabzon’da Gymnasiade 2016 ve Samsun’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları’nda hiçbir aksama yaşanmamıştır. Yarın İstanbul’da 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ve Edirne’de 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde olacağız. Rio Olimpiyat Oyunları'na gidecek sporcu sayımızda 110’a ulaştı. Sporcularımız kamplarında Rio için hazırlıklarına devam etmektedirler. Takvimimizin hiçbir şekilde aksama göstermeksizin işlemeye devam etmektedir. Gençlik kamplarımızda da hiçbir aksaklık söz konusu değildir. Hiçbir aksamada olmayacaktır. Bizler milletimiz ile beraber devletimizin geleceği adına çalışmaya devam ediyoruz.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık” Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü ilk mesai gününde sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, “Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.” dedi. Başkan Yalçın, ilk olarak sahada görev yapan çalışanlarla Mevlana Mahallesindeki Teknik Birimler Şantiyesinde bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerin de katıldığı programda Başkan Yalçın, “Ellerinize sağlık. Allah razı olsun.” diyerek sözlerine başladı. “Karnemiz, yaptığımız işlerimiz" Başkan Yalçın, “Hepinize öncelikle üstün gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum. 5 yıl önce göreve birlikte başladığımızda ‘5 yıl sonraki seçimler Allan izin verirse bugünden başlıyor’ demiştik. Seçimler insanların karnesidir. Bizim karnemiz de yaptığımız işlerimizdir. Sizlere sadece belediyemizin yaptığı işleri anlatmanız yeter demiştik. Şükürler olsun yine beraber çalışmaya devam edeceğiz. İlk önce şantiyede sahada çalışan arkadaşlarımızla bayramlaşalım sonra belediye hizmet binasında bayramlaşırız dedik. Cenabı Allan sevdiklerinizle sağlıkla nice bayramlara eriştirsin. Bayramınız mübarek olsun.” diye konuştu. “Sayenizde vatandaşlarımızdan teşekkür aldık" “Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.” diyen Başkan Yalçın, “Mesela engelli araçları bakım onarım atölyesi, olay yeri inceleme, şeffaf oda gibi. Bunlarla ilgili hep teşekkür aldık. Bu teşekkürleri size iletiyorum. Bu buluşmamız hem size teşekkür hem de bayramlaşma oldu.” ifadelerini kullandı. Başkan Yalçın konuşmasının ardından personelle tek tek selamlaşarak bayramlarını kutladı. Daha sonra belediye hizmet binasına geçen Başkan Yalçın, burada da birimleri gezerek personelin bayramını tebrik etti.
İstanbul Türk Teknoloji Şirketleri için Londra ofisi açıldı YTÜ Yıldız Teknopark’ın global markası YTU Startup House tarafından faaliyete geçirilen Londra ofisi, Türk teknoloji şirketlerinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya hazırlanıyor. Ofisin açılış programında konuşan Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, “Dünyanın önemli finans merkezlerinden yapay zeka konusunda önemli merkezlerden biri haline gelmekte olan Londra’da Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark’ın ofisinin açılışı çok kıymetli” dedi. Yerli teknoloji şirketlerinin İngiltere üzerinden dünya pazarına açılmasını sağlayacak YTÜ Yıldız Teknopark Londra Ofisi açıldı. Battersea Power Station’da bulunan ofis, Türk bilişim şirketleri için Birleşik Krallık pazarına erişimini kolaylaştıracak. Firmalara sağlanan avantajlar ve desteklerle ilgili paylaşımlarda bulunan açılış lansmanına, Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ve çok sayıda davetli katıldı. “Önemli bir değişimin arifesindeyiz” Açılışta konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, “İkiz dönüşüm (dijital ve yeşil dönüşüm) dünyada çok ciddi değişikliklere yol açacak. Önemli bir değişimin arifesindeyiz. Bu bağlamda özellikle teknolojik yapay zeka dahil gerçekten dünyanın gidişatını değiştirecek. Bu konuda ülkemizde de son dönemlerde önemli çalışmalar yapılıyor. Sanayi Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm Ofisi ve tüm kurumlarımızın bu konuya çok büyük ilgisi var. Aynı şekilde özel sektörümüz ve akademi ile hep birlikte ortak çalışarak teknolojik dönüşüm hamlesini bizler de tamamlamaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda dünyanın önemli finans merkezlerinden yapay zeka konusunda önemli merkezlerden biri haline gelmekte olan Londra’da Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark’ın ofisinin açılışı çok kıymetli. Buradan çok sayıda yeni girişimcimiz, Türk startupları çok güzel iş birlikleriyle önce unicorn sonra daha büyük firmalar haline gelip tüm dünyada Türkiye’nin ve Türk girişimcisinin bayrağını taşımaya devam edeceğine eminiz” şeklinde ifade etti. “Şirketleri Londra üzerinden Dünyadaki finans ile buluşturacağız” Türkiye’nin en büyük teknoparkı olduklarının altını çizen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, globalleşme adımlarının 3 yıl önce başladığını belirterek şunları söyledi: “Yıldız’ın bölgesine lider, globalde söz sahibi olma iddiasıyla 3 yıl önce çıkmış olduğu bu yolculukta bugün Londra ofisini açarak büyük bir adım atmış olduk. 3 yıl üst üste Türkiye’nin birincisi olmak bize globalde de var olma misyonunu bizlere yükledi. 10 yıl öncesinde Silikon Vadisi’nde başlatmış olduğumuz hızlandırma programları ve devamında Özbekistan ve Dubai’deki operasyonlarımız bizi Londra operasyonun öncesinde hazırlamış oldu. Biz Türkiye’nin teknolojisini dünyaya satabilme, Türk teknolojisini dünyayla buluşturabilme ve teknoloji girişimcilerimizi global yatırımcı ile buluşturabilme gibi bir misyon edindik. Bu kapsamda, Türkiye’nin ilk Uluslararası Teknoloji Pazarlanma Ofisi’ni Dubai’de açtık. Ülkemizdeki ihracata bakıldığında hizmet ihracatı konusunda yazılım ve teknoloji bir öncü kuruluşa ihtiyaç duyuyor. Bu noktada biz de Yıldız Teknopark olarak Dubai’de bir çatı şirketi kurduk. Orada 19 tane şirketimiz vardı. Şu anda Battersea Power Station içerisinde bir co-working alanında 28 şirketlik bir alan oluşturduk. Bu alanda da yine seçerek aldığımız şirketleri Londra üzerinden dünyadaki finans dünyasıyla buluşturabilmek için çalışmalarımız olacak. Bu konuda yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Ciddi bir know-how birikimimiz oldu. Biz burada şirketlere sadece yer vermek değil, o şirketlerin pazara girişlerini kolaylaştırmak, burada şirket kurulumundan tutun da pazarlamayla ilgili alacakları hizmetler, pazar analizleri ve devamındaki finansal ve hukuksal konularla ilgili desteklerini vereceğiz.”