POLİTİKA - 12 Kasım 2017 Pazar 05:02

Bakan Mehmet Özhaseki: 'Türkiye dünyanın vicdanıdır'

A
A
A
Bakan Mehmet Özhaseki: 'Türkiye dünyanın vicdanıdır'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin çektiği bütün sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, KESOB ve TOKİ işbirliği ile yaptırılan konutların kat kurası çekim törenine katıldı. Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Özhaseki, İstanbul depremine hazırlık yaptıklarını söyleyerek, “60’lı yılların sonuna doğru İstanbul’da 70 bin civarında gecekondu varmış. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olarak iş başına geldiğinde 640 bin olmuş. Bir o kadar da gecekondunun yanında kaçak yapı yapılınca 1 milyon 400 bin olmuş hadi sorunları çözün de göreyim. Öyle zorlaşıyor ki... Kendi elimizde karıştırıyoruz, sonrada çözmeye çalışıyoruz. Şimdi İstanbul depremi olacak diye bir hazırlığımız var. Onların hepsi yıkılmaya hazır vaziyette. Bir deprem olduğunda hepsinin içerisinde insanlar kalacak diye ödümüz kopuyor. Onu çözebilmek için büyük bütçeler ayırıp planlar yapıyoruz. Aylarca bu işi bilen insanlar ile tartışıp yasalar hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye dünyanın vicdanıdır”

Bakan Özhaseki kura çekim töreninin ardından, Kayseri Şeker Fabrikası, İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından Halep’e gönderilen yardım malzemelerini taşıyan tırları uğurlama programına katıldı. Dünyada birçok yerde insanlığın vicdanının köreldiğini kaydeden Özhaseki, şunları söyledi:
“Burada ‘İnsanlık ölmesin’ diye güzel bir slogan bulunmuş. Şunu bilin ki, Türkiye’nin dışında birçok yerde insanlık ölmüş. Dünyada birçok yerde iyice insanlığın vicdanı körelmiş. Ülke olarak çektiğimiz sıkıntıları hiçbir ülke çekmiyor. Bu sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Peygamber efendimizden bugüne kadar kurduğumuz bütün medeniyetlerde bu düstur hakim olmuştur.”

Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından İl Müftüsü Şahin Güven dua etti. Yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Halep’e uğurlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.