GÜNDEM - 23 Temmuz 2014 Çarşamba 08:39

Bakanlıklara ait atamalar

A
A
A
Bakanlıklara ait atamalar

Başbakan Yardımcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Gıda Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Maliye Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Osman Güneren, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne İsmail Aktaş, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Halil Taşkesen, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Ahmet Aydın atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Murat Konan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Ünal Gündoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına Nedim Özyol getirilirken, İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet Arslan Küçük başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına Ömer Ayçiçek, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına, Mehmet Arslan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Sedat Yenidünya, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğüne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Lütfi Aydın atanırken; İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Leyla Yapar ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Salih Evren Zengin başka bir göreve atanmak üzere görevden alınırken, yerine Yusuf Kamberoğlu atandı. Bakanlık Müşavirliğine ise İsmail Hakkı Tuhan getirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Mümtaz Sinan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, Nizamettin Ekinci, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ali Çakır, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Ethem Kalın, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine İsmail Kemaloğlu, Strateji Geliştirme Başkanlığına Ömer Bülent Arslan, Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Edip Birşen, Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Lokman Gültekin, Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Ahmet Celalettin Sulaoğlu, Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Nurettin Kiyas, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Mahmut Sami Gürbüz atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Nermin Kırım atanırken, Tanıtma Genel Müdürlüğüne Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal getirildi.

Maliye Bakanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Başmüfettişi Rıfat Engin, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığına Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığına Seyfettin Baysal, Muğla Vergi Dairesi Başkanlığına Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığına Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığına Nazmi Erol, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Müfettişi Hüseyin Erol, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığına Zafer Evci, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Müfettişi Selahattin Başkal, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığına Abdullah Coşkuner, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Müfettişi Erhan Coşkun, Konya Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Başmüfettişi Musa Kazım Ünver, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığına Yunus Poyraz, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Müfettişi Adem Güngör, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığına Zeki Yumbul, Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığına Cemal Demir, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığına Vergi Müfettişi Ayhan Yaman atandı.
 

ONUR EMRE DURAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.