ASAYİŞ - 05 Mart 2015 Perşembe 21:27

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

A
A
A
Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Yozgat’ta 3. katın balkonundan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Yozgat Fatih Mahallesi 1. Cadde de meydana gelen olayda 3 katlı binanın üçüncü katında yaşayan Osman Uğur (62) hava almak için çıktığı balkonda dengesini kaybederek aşağı düştü. Yakınlarının olayı fark etmesi üzerine 112 acil servise bilgi verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Uğur’un hayatını kaybettiğini tespit etti. Yaşlı adamın öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizleri geçirirken, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Osman Uğur’un cenazesi Yozgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

ÖMER ERTUĞRUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te 23 Nisan coşkusu Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İsmail Eren Spor Kompleksinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, “Bağımsızlık güneşinin vatan ufkunda doğduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize devredildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Aziz milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, zamanın tüm egemen güçlerine karşı, emsali görülmemiş bir mücadele vererek küllerinden yeniden doğuşun destanını yazmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Ankara’da açarak bunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Yüce Meclisimiz; geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse, bugün ve bugünden sonra da demokrasimizin, milli irademizin sönmeyen meşalesi ve milletimizin umut kaynağı olarak yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir. 104 yıl önce bugün, dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, tüm yurtta oluşturduğu heyecan, bugün çocuklarımızın minnacık yüreklerinde kocaman bir sevince dönüşmüştür. Biliyoruz ki; milli ve manevi duygular etrafında şekillenmiş olan değerlerimiz, bizim en büyük mirasımızdır. Çocuklarımızı bu değerler dünyasının huzur ikliminde iyi bir insan olarak yetiştirmek, hepimizin ortak görevidir. 23 Nisan; Cumhuriyetin kurulduğu, egemenlik mücadelemizin zaferle taçlandığı tarihî dönüm noktamız iken, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması sebebiyle de eşsiz bir gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ dediği ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu kutlu günde, özellikle Filistin’de çocukların katledilerek savaş ve açlıkla ölüme mahkum edilmesini bütün içtenliğimle kınıyorum. Dünyamızın geleceğinin; barış, huzur ve sevgi ekseninde, gülümseyen çocukların omuzlarında yükselecektir” dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin ardından hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve halkoyunları gösterilerinin ardından program sona erdi. Programa Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Erzurum 23 Nisan, Atatürk Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı Türkiye Büyük Millet Meclisinin 104. Kuruluş Yıl Dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Üniversitesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen programa; ev sahibi olarak katılan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile şehrin askeri, yargı ve bürokrasi erkanı ile çok sayıda öğrenci, veli ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması ve öğrencilerin yöresel oyun gösterileri eşliğinde müzik dinletileriyle devam etti. Katılımcılara duygu dolu anlar yaşatan kutlama töreni, il protokolü ile çocukların hatıra fotoğrafı çekilmeleriyle son buldu. Rektör Çomaklı: “23 Nisan, Gençlerimize Güvenen En Büyük Göstergesidir” Günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihini çocuklara bayram olarak armağan etmesinin, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlere olan güveninin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerken, her 23 Nisan’da bu bayramı çocuklarla birlikte coşku içinde kutladıklarını ifade etti. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını aktaran Çomaklı, öğrencilerin hazırladıkları şiir ve müzik dinletileri ile özenle hazırlandıkları yöresel oyunların kendisini ziyadesiyle duygulandırdığını, gözlerindeki milli coşku ve heyecanın geleceğe dair kendilerini ümitvar kıldığını söyledi. Bu düşüncelerle, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çomaklı: “Bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
İzmir Başkan Pehlivan koltuğunu Aybüke’ye devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menemen’de coşkuyla kutlandı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, koltuğunu dördüncü sınıf öğrencisi Aybüke Kara’ya bırakırken, minik başkan da yaşıtlarını Menemen Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyüğü olarak açılan tematik çocuk oyun köyüne davet etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menemen’de renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünde, İlçede etkinliklerin ilk adresi belediye binası oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, koltuğunu bir günlüğüne 9 Eylül İlkokulu’ndan dördüncü sınıf öğrencisi Aybüke Kara’ya devretti. Okulunun müdür yardımcısı Çiçek Güldaş ve öğretmeni Mehmet Sait Yalçın ile birlikte geldiği belediyede başkanlık koltuğuna geçen minik başkan, Menemenli çocuklar başta olmak üzere tüm çocukları Menemen Belediyesi tarafından açılan Türkiye’nin en büyük tematik çocuk oyun köyüne gelerek hem eğlenip hem de öğrenmeye davet etti. Menemen’in çocuk başkanı ayrıca ilçede yapımı devam eden Ege’nin en büyük kütüphaneleri hakkında da Başkan Pehlivan’dan bilgi aldı. “Yarınlarımız evlatlarımız için hep çok çalışacağız” Koltuğunu devreden Başkan Aydın Pehlivan, Aybüke Kara’ya, “Kader gayrete aşıktır. Sizler çok çalışarak, bu ülkenin yarınları olacaksınız. Bizlerin ortaya koyduğu her hizmeti, ülkemize ve insanlığa daha da geliştirerek yayacaksınız. İstiklalimizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl ki çocukların önemini ve yarınları görerek, çalışmalarını bu doğrultuda yaptıysa, biz de en büyük yatırımımızı çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Eğitim desteklerimiz, kütüphanelerimiz, çocuk köyümüz ve nice hizmetimizle, yarınımız olan evlatlarımızın hizmetindeyiz” dedi. Geçit töreni kırmızı beyaza boyandı Belediyedeki görev devir tesliminin ardından Başkan Pehlivan, Cumhuriyet Meydanı’nda çelen törenine katılarak, Menemen Belediyesi’nin çelengini Atatürk Anıtı’nın önüne koydu. Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, siyasi partiler ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı çelenk töreni sonrası geçit töreni alanına geçildi. Bando eşliğinde gerçekleştirilen geçit sonrası Menemenli öğrencilerin halk dansları ve gösterileri büyük alkış aldı. Vatandaşların da ellerinde ay yaldızlı bayraklarla yoğun katılım gösterdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçit töreni, büyük bir coşkuyla son buldu.