SPOR - 08 Şubat 2018 Perşembe 10:31

Bandırmaspor'da İsmail Ertekin dönemi başladı

A
A
A
Bandırmaspor'da İsmail Ertekin dönemi başladı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Bandırmaspor'da Teknik Direktör Mustafa Uğur'un görevinden istifa etmesinin ardından İsmail Ertekin ile anlaşmaya varıldı.

Bandırmaspor'da bugün düzenlenen basın toplantısı ile Teknik Direktör İsmail Ertekin dönemi resmen başladı. Kulübün TOKİ Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katılan Bandırmaspor Basın Sözcüsü Erol Rüzgar ve Teknik Direktör İsmail Ertekin, soruları yanıtladı. Kendisini sezon sonuna kadar bordo-beyazlı renklere bağlayan imzayı atan Teknik Direktör Ertekin, Bandırmaspor'un 1. Lig hedefleri doğrultusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ertekin, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Hedef doğrultusunda biz de elimizden geldiği kadar yol gösterici olarak burada bulunmaktayız. Sezonun sonunda hedeflediğimiz şampiyonluğu yakalamak adına, gemiyi limana yanaştırabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Bandırmaspor Basın Sorumlusu Erol Rüzgar ise yönetim kurulu kararıyla İsmail Ertekin ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını belirtti.

Ertekin’in yardımcılıklarına ise Ümit Şengül, Sinan Korkmaz ve İsmail Hakan Gökkaya'nın getirildiği bildirildi.

İbrahim Aldemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Doğadan toplanan mantarlara dikkat Doğada kendiliğinden yetişen mantarları bilinçsizce tüketenlerin yaşadığı zehirlenmelere dikkat çeken uzmanlar, “Bilinçsiz mantar tüketimi öldürüyor” dedi. İlkbahar ayıyla birlikte yaygınlaşan zehirli mantara dikkat çeken uzmanlar, "Doğada yetişenler yerine, marketlerde bakanlık onaylı taze kültür mantarları tüketilmelidir" uyarısında bulundu. Erzincan’da baharla birlikte doğada yetişmeye başlayan mantarlara ilginin çok olduğunu kaydeden uzmanlar, şu açıklamada bulundu: “Türkiye’de doğada yetişen yaklaşık 40 farklı yenilebilir mantar türü var. Ülkemizde yaklaşık 100 kadar zehirli mantar türü de vardır. Bunların birkaç tanesi şiddetli zehirlenme sonucu ölüme neden olma ihtimali yüksek mantarlardır. Zehirsiz ve zehirli mantarların kesin ayırıcı özellikleri yoktur. Zehirli ve zehirsiz mantarlar arasındaki farklar sadece dış görünüşle belirlenemez. Birbirine çok benzeyen mantar çeşitlerinden biri zehirli iken diğeri yenebilir olabilir. Mantardan kaynaklı zehirlenmeler özellikle yağışların bol olduğu mevsimlerde daha çok görülüyor. Mantar zehirlenmeleri özellikle nemli ve yağışlı bölgelerde bahçe ve açık alanlardan toplanıp kolayca tüketilmesi nedeniyle belli dönemlerde sık rastlanılmaktadır. Mantarların özellikle yabani türlerinin tüketilmesi halinde başta gastrointestinal sistem olmak üzere merkezi sinir sistemi (MSS) karaciğer ve böbrekler üzerinde toksik etkilerin oluşabilmektedir. Doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların, taze kurutulmuş veya konserve olarak çiğ ve pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi zehirlenmelerdir. Mantar zehirlenmelerinin çok basit bir şekilde önlenebilecek bir zehirlenme tipi olup zehirlenmenin engellenmesindeki tek çare de doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesi. Bunun yerine kültür mantarları tercih edilebilir” Mantar yedikten sonra belirtilerden bir veya birkaçının görülmesi durumunda mutlaka zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerektiğine değinen uzmanlar, "Mantar zehirlenmelerini tedavi etmek için uygulanabilecek genel bir tedavi yöntemi yoktur. Mantarın türü, yenen mantar miktarı, pişirme şekli, yeme şekli, mantarın toplandığı yer ve mantarı yiyen kişinin fiziksel özelliklerine göre zehirlenme derecesi değişmektedir. Zehirlenme belirtilerine sebep olan mantarların yenmesi durumunda, sersemlik, uykuya meyil, tansiyon düşüklüğü, bulanık görme, yüz ve boyunda kızarma, nabızda artış, ağızda metal tadı, bulantı ve kusma, terleme görülebilir. Mantarda bulunan zehirli maddenin özelliğine göre, yendikten 6 saat sonra gelişebilen zehirlenme belirtileri ise bulantı, kusma, ishal, ateş, nabız atışıyla daha sonra karaciğer ve böbrek bozukluklarıyla bu organların bozukluklarına bağlı belirtiler şeklindedir. Sonuçta koma ve ölüm de söz konusu olabilmektedir" ifadelerini kullandı.
Sakarya Kar maskesi takıp oto galeriyi kurşunlayan şüpheliler tutuklandı İstanbul’dan, Sakarya’nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, 14 Nisan günü Erenler ilçesi Bağlar Caddesi üzerinde bulunan oto galeride meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan otomobil ile O.K.’nin sahibi olduğu galerinin önüne gelen şahıslardan 2’si kar maskeleri ile inerek dükkanı kurşunlamaya başladı. Alacak-verecek meselesi ile çıktığı öğrenilen olay esnasında galeri önünde oturan O.K.’de yanında bulundurduğu silah ile şahıslara karşılık verdi. Şahıslar ile galeri sahibi arasında çıkan çatışma esnasında, galeri sahibi O.K. vücudunun üç ayrı yerinden vurularak yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı O.K., Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüpheliler tutuklandı Hususa ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri olayda kullanıldığı değerlendirilen 3 silah, 2 kar maskesi ile birlikte İstanbul’a geri kaçan F.B. (22), A.Y. (31), O.K. (21) ve M.T. (52) isimli dört şüpheliyi Kocaeli’de yakalayarak gözaltına aldı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan dört şüpheli adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheliler, F.B. (22), A.Y. (31), O.K. (21) ve M.T. (52) tutuklanarak cezaevine gönderildi.