ASAYİŞ - 24 Mart 2015 Salı 18:01

Bankaya silahlı soygun girişimi!

A
A
A
Bankaya silahlı soygun girişimi!

Van’daki bir banka şubesine soygun amaçlı giren silahlı 2 kişi, kaçamayınca banka içindekileri rehin aldı.

Edinilen bilgilere göre olay, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Van Ticaret Borsası binasının altında bulunan bir bankanın şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, silahlı 2 kişi şubeye girerek soygun yapmak istedi ve ancak kaçamayacaklarını anlayınca banka içindekileri rehin aldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda özel hareket polisi sevk edilirken, karayolu ise ulaşıma kapatıldı.

POMPALI SALDIRGAN 2 BAYANI SERBEST BIRAKIRKEN, 500 BİN TL VE HELİKOPTER İSTEDİ

Van’da pompalı tüfekle girdiği banka şubesinde rehin aldığı kişilerden 2’sini serbest bırakan şahsın, 500 bin TL ve helikopter istediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine pompalı tüfekle giren kimliği belirsiz şahıs, içeridekileri rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermezken, şahsın yemek istediği öğrenildi. Yemek gönderildikten sonra bankadaki 2 bayanı serbest bırakan şahıs, 500 bin TL ile helikopter istediği belirtildi. Polis ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürürken, istenilen paranın da araçla bölgeye getirildiği bildirildi. 

“YA PARA VE HELİKOPTERİ VERİRLER YA DA REHİNELERİN HEPSİNİ ÖLDÜRÜRÜM”

Van’da pompalı tüfekle bir banka şubesinde bulunanları rehin alan şahıs, “Ya parayı ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım” dedi.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine gelen Veysel Y. adlı şahıs, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra şahıs, bir el ateş edip içerideki kişileri bir araya toplayarak rehin aldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, evli ve 3 çocuk babası olan şahsı ikna çalışmalarına başladı. 500 bin TL ve helikopter isteyen şahsı ikna çalışmaları devam ederken, gazetecilerin telefonla ulaştığı saldırgan, borcu bulunduğunu söyleyerek, “Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım. En ufak bir sorun olduğu zaman üzerimde bomba var. Bu bombayı patlatacağım'' dedi. 

REHİNE YAKINLARI BANKA ÖNÜNE AKIN ETTİ

Olayı duyan rehine yakınları banka şubesi önüne akın etti. İçeride bankada görevli Muhsin Yeşilyol’un ağabeyi Maşallah Yeşilyol, olayı duyduktan sonra banka şubesi önüne geldiklerini söyledi. Şuan konu ile hiçbir bilgilerinin olmadığını söyleyen Yeşilyol, yetkililerin kendilerini konu hakkında bilgilendirmelerini istedi

Öte yandan rehineleri toplantı salonunda topladığı öğrenilen Veysel Y.’nin facebook sayfasındaki hesabında pompalı tüfekle verdiği poz dikkat çekti.

Bankaya silahlı soygun girişimi!

ATİLLA İDİZ - MEHMET SALİH AKKUŞ - NECMİ İDİZ - ŞÜKRÜ AKYÜZ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir