GÜNDEM - 13 Şubat 2016 Cumartesi 11:53

Baraj gücünde elektrik üreten proje tasarladı

A
A
A
Baraj gücünde elektrik üreten proje tasarladı

Diyarbakır’da memurluk yapan mucit Aydın Karakuzu, baraj gücünde elektrik üretebilecek bir tribün projesi tasarladı. Karakuzu, projesinin insanlık için bulunmaz bir şey olduğunu belirterek, “Baraj olmadan, güneş enerjisine, rüzgar tribünlerine ve nükleer enerjiye bağımlı kalmadan baraj gücünde elektrik üretebiliriz” dedi.

Diyarbakır’da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Aydın Karakuzu (45) adlı vatandaş, baraj gücünde elektrik üretebilecek bir tribün projesi tasarladı. Projesi ile ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan Karakuzu, kesintisiz enerji konusunda sadece ağırlıktan faydalanarak önemli bir buluşa imza attığını belirtti. Kendisinden başka bunu başaran kimsenin olmadığını ileri süren Karakuzu, “Ağırlıkların elips çizerek hareket etmesiyle enerji elde ediliyor. Birbirine karşılık gelen ağırlıkları, öz ağırlıklarının elli katına, yüz katına kadar yani istediğimiz kadar katlayabiliyoruz. Böylece ağırlıkları arttırarak mile tork kazandırabiliyoruz. Böylece sürekli hareket meydana gelmiş oluyor. Ve bu sabit torkla da senkron dediğimiz jeneratörleri çalıştırabiliyoruz. Böylece güneş enerjisine, rüzgar tribünlerine, barajlara, nükleer enerjiye gerek kalmaz. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tribünden istediğimiz kadar yapabiliyoruz. Baraj olmadan baraj gücünde elektrik elde edebiliyoruz. Bu da insanlık için bulunmaz bir şey” dedi.

“BUNU HER ARACA YAPABİLİYORUZ”
Projenin prototipi için bilgisayar programı öğrendiğini ve projenin sorunsuz bir şekilde çalıştığını anlatan Karakuzu, şunları kaydetti:
“Teknik olarak bir sorun yok. Teknik olarak sorunlu olan diyen varsa gelsin tartışalım. İçerik olarak detaylarını anlatamam ama bu teknik olarak mümkündür ve mekanizma sayesinde elips çizerek sürekli hareket etmektedir. Yeter ki sen freni çek serbest bırak. Makine hemen çalışmaya başlıyor ve bunu her araca yapabiliyoruz. İster minyatür ister dev bir tribün şeklinde yapabiliriz. Düşünün arabanın frenini indiriyorsunuz araba çalışmaya başlıyor ve git gidebildiğin kadar. Sen durdurmadığın veya bozulup kırılmadığı sürece o çalışmaya devam edecek. Bir milim şaşma olursa mekanizmada veya ağırlıklarda mekanizmayı darmadağın eder. Ağırlıklar milim milim birbirini takip ediyor.” 

EMRAH KIZIL
DİYARBAKIR

Baraj gücünde elektrik üreten proje tasarladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.