GÜNDEM - 03 Aralık 2008 Çarşamba 19:37

"Barzani'ye teslim olmuş bir Türkiye var"

A
A
A
"Barzani'ye teslim olmuş bir Türkiye var"

Partisinin adaylarını tanıtmak için Zonguldak'a gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, sırtında fındık çuvalı taşıdığını söyleyerek, kendisinin "çakma Karadenizli" olmadığını ifade etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Alaplı Belediye Başkan Adayını tanıtmak için Zonguldak'ın Alaplı ilçesine geldi. Partisinin Alaplı Belediye Başkan Adayı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu halka tanıtan Soylu, alana gelen partililere seslendi.

Genel Başkan Soylu, "Ben fındığın çocuğuyum. Nasıl toplandığını bilirim. Ben öyle çakma Karadenizli değilim. Uzaktan gören bir adam da değilim. Sırtında fındık, çay çuvalı taşıdım; fındık ağalarının üstünde fındık toplayarak, o işin nasıl zorla yapıldığını bilirim. Fındık üreticilerinin hakkı gasp edilmektedir. Bunun hesabını biz sormazsak, o fındık ağaçları, o topraklar, tarlalar sorar. 2002'den beri Türkiye'de hangi değişim var, hangi anlayış var. İşsizlik mi düştü? Üretecinin, çiftçinin hakkı mı yükseldi? Rutin bir siyaset yapmayacağım" diye konuştu.

Kendisini alanda karşılayan bir emekli vatandaşın, "Ne olacak bu emeklinin hali?" sorusu üzerine Soylu, "Emeklinin halini biliyoruz. Sizin ne demek istediğinizi biliyoruz. Merak etmeyin sıkıntılarınızı çözeceğiz" dedi. Zamları da eleştiren Soylu, "Alaplı'ya 120 bin kilometre üstünde yol kat ederek geldim. Ben 6 yıldır Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görüyorum. Yüzde 40-50 mazot zammı ile traktörüne, kamyonuna mazot alamayan insanları görüyorum. Üniversite öğrencisi olan gençlerde, her yüz kişiden 40'ının işsizlik girdabı içerisinde inim inim inlediğini görüyorum" ifadelerini kaydetti.

"Siyasete kimlik ve değerler alet ediliyor"

Siyasetin farklı amaçlar için kullanıldığını savunan Soylu, hiçbir zaman dini ve değerleri siyasete alet etmediklerini kaydetti. Soylu, "Ben ahlaklı, dürüst siyasetin taraftarıyım. Siyaset, kendisini zengin yapmak için yapılmaz, siyaset yandaşlarını ihya etmek için yapılmaz, siyaset genel başkan yardımcılarının ofisini emlak ofisi gibi yapıp rant kavgası için yapılmaz. O çocukların doktor, öğretmen, mühendis olması için ve bu topraklarda başı göğe erecek kadar onurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için yapılır. Yıllarca, değerler üzerinden siyaset hiç yapmadık. Ezanı aslına biz döndürdük, ama asla bir gün olsun üzerinden siyaset yapmadık. İmam Hatip Liseleri dahil olmak üzere milletimizin dinini öğrenmesini biz sağladık. Ama bir gün 'arka', bir gün 'ön bahçemiz' yapmadık" dedi.

Türkiye'de barışın teminatı olduklarını söyleyen Soylu, "Kimseyi ayırmadık. Ülkede sıkıntı varsa, en temel sebeplerinden bir tanesi bu değerler üzerinden, bu kimlik üzerinden yapılan siyaset nedeniyledir. Burası bir Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş coğrafyasıdır" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti, sünepe bir devletin adı değildir"

Soylu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sadece topraklarında yaşayanların değil, etraftaki tüm insanlara ve ülkelere barış, kardeşlik inancını aşılama ve birliği sağlama zorunda olduğu bir coğrafyada bulunduğunu kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir sünepe devlet adı olmadığını vurgulayan Soylu, "Zengin güçlü toprakların evlatlarıyız. Onun için yollardayız. Yurt dışına çıktığında insanlarımızın çektiği bir azap var, bir eziyet var. Bana soruyorlar, 'Soylu, ne için siyaset yapıyorsun?' diye. O, ay yıldızlı
pasaport var ya? Onla yurt dışına çıktığımızda o ay yıldızlı pasaportu, yurt dışındaki gümrük memuruna gösterdiğimizde, o gümrük memurunun saygıyla ayağa kalkmasını sağlamak için siyaset yapıyoruz. Ülkemin hakkını koruyan bir siyaset yapacağım" dedi.

Kavga etmeyi sevmeyen biri olmasına rağmen milletin hakkı için sonuna kadar kavga etmeye talip olduğunu anlatan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin fırsatları var ama bu fırsatları kullanamayan bir hükümet var. İnsanlar işten çıkarılmak zorunda kalmıştır. Barzani'ye teslim olmuş bir Türkiye var. Bunu kabul etmeyin diyorum. Biz düzgün insanlarla karşınızda olacağız. 1 milyarın altındaki emekli maaşı bu millete zulümdür. Alevi, çarşaf, güneydoğu açılımı diyorlar. Peki seçimden 5 ay öncesine kadar aklınız neredeydi? 6 yıldır neden kavga ediyorsunuz? Hacıvat ile Karagöz gibi birbirinizle didişiyor, bu millete neden çözüm üretmiyorsunuz.
Öyle bir Türkiye oluşturacağız ki sonuna kadar özgürlük, sonuna kadar zenginlik...Başı göğe eğecek kadar yüksek ve onurlu yapacağız. Bundan sonra fildişi kulelerden Türkiye'yi idare edemeyecekler. Geldik, partimizin tüzüğünü değiştirdim. Bundan sonra ben milletvekili belirlemeyeceğim."
Konuşmanın ardından Soylu, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı için karayolu ile Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi'ne hareket etti.

ERSİN TURAN-ONUR ALTINDAĞ-ZONGULDAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.