POLİTİKA - 13 Ekim 2015 Salı 16:35

Başbakan: 'Bir kez daha telin ediyorum'

A
A
A
Başbakan: 'Bir kez daha telin ediyorum'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kanlı, menfur saldırılarla milletimizi yaralayan terörü ve terörü azmettiren güçleri tekrar telin ediyorum. Milletçe her türlü badireyi birlik içinde atlatacağımıza dair inancımı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Milletimizin büyük kahramanlık destanı olarak tarihe geçen Kuvay-ı Milliye mücadelesinin karargahı konumundaki Ankara, bu süreçte teşekkül eden siyasal iradenin merkezi haline gelmiştir. Büyük Millet Meclisimize ev sahipliği yapan Ankara, 13 Ekim 1923’de başkent ilan edilerek Cumhuriyet değerlerimizin bütün vatan sathına doğru yayılmasına öncülük eden şehrimizdir. Başkent Ankara, sahip olduğu tarihi misyon sebebiyle milletimizin iradesini ve Cumhuriyetimizin idari merkezini temsil etmektedir. Demokrasimizin daha sağlam temeller üzerinde nitelik kazanması için çaba sarf ettiğimiz şu süreçte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bilvesile kanlı, menfur saldırılarla milletimizi yaralayan terörü ve terörü azmettiren güçleri tekrar telin ediyorum. Milletçe her türlü badireyi birlik içinde atlatacağımıza dair inancımı bir kez daha ifade ediyorum. Bu duygularla Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıldönümünü kutluyorum. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal ve istiklal kahramanlarımızın aziz hatıralarını rahmet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımıza bu gün vesilesiyle huzurlu, müreffeh yarınlar diliyorum."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir