GÜNDEM - 01 Ağustos 2014 Cuma 22:24

Başbakanlık’tan sahte plakaya yalanlama

A
A
A
Başbakanlık’tan sahte plakaya yalanlama

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim kampanyası sırasında kullandığı aracın sahte plaka taşıdığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın kullanması için 4 adet “Mercedes” marka zırhlı araç kiralandığını belirtti. Erdoğan'ın, seçim yasağı itibarı ile resmi makam otomobillerini değil, kiralanan "34 VH 2875, 06 BJ 9740, 06 AP 1287 ve 06 BV 8543" plakalarına ait otomobillere sahip olduğu bilgisi verildi.

Erdoğan’ın kullandığı araçlardan "06 BV 8543" plakalı otomobilin sahte plakalı olduğu iddialarının da bir baskı hatasından kaynaklandığı, plakanın son iki rakamının sehven yer değiştirerek "8534" biçiminde hatalı basıldığı, hatanın ise çıkan haberler neticesinde fark edildiği belirtildi. Plakadaki baskı hatasının derhal düzeltildiği vurgulandı. 

MUSA ERDOĞAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.
Adana Adana’da 22 ton soya tohumu dağıtıldı Adana’nın 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Adana’daki üreticilere hibeli tohum dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ve İmamoğlu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İmamoğlu ilçesinde soya tohumu dağıtımı programında yaptığı konuşmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekti. Bakanlığın yaptığı desteklerle her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Kökçüoğlu, şunları kaydetti: “Adana’da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”