ASAYİŞ - 30 Mart 2015 Pazartesi 21:18

Başsavcılık'tan operasyon açıklaması

A
A
A
Başsavcılık'tan operasyon açıklaması

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve aralarında üst düzey emniyet mensubu ile dershane yöneticilerinde yer aldığı operasyonla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye ve Niğde’de aralarında üst düzey emniyet görevlileri ile dershane yöneticilerinin olduğu operasyon gerçekleştirilmiş 11 şüpheli yakalanmıştı. Operasyonla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "14 Eylül 2014 günü ulusal yayın yapan bir gazetenin internet sitesinde çıkan ‘casus denilen polislerin eğitim seferberliği’ başlıklı haber içeriğinde yolsuzluk operasyonunu gerçekleştirdikten sonra haklarındaki çeşitli suçlamalardan dolayı tutuklanan polislerin eğitim gönüllüsü olarak fedakarlıkla öğrencilerin eğitim için seferber oldukları, Diyarbakır ilinde 2010 yılında ‘bir çocuk okut bir aile kurtar’ sloganıyla 500 çocuğun her türlü eğitim masrafı karşılanarak, dershaneye kaydettirdikleri’ şeklinde yayınlanan haberler üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 14 Eylül 2014 tarihinde yapılan incelemeler sonucu haberde geçen projenin 2009 yılında SODES kapsamında Başbakanlık Devlet Planlama teşkilatı tarafından karşılanan 500 bin TL tutarındaki bütçe ile gerçekleştirildiği belirlendi. Bu projenin gerçekleşmesi kapsamında 12 şüphelinin ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma suçlarını işlediklerine dair yeterli şüphe oluşturan deliller elde edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan 2014/26536 soruşturma numaralı dosya kapsamında aralarında dershane yöneticileri ve üst düzey emniyet mensubu olan şüpheli 12 şüphelinin yakalanması , maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ile delillerin elde edilmesine yönelik 30 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye, ve Niğde illerinde yapılan çalışmalarda A.Ö., A.G., H.B., M.A.Y., A.A., M.G., Ö.A., A.Ç., H.İ.İ., M.A. ve M.A. İsimli 11 kişi gözaltına alınmıştır. Bazı şüphelilerin ikametlerinde aramalar yapılmış, olayla ilgili olduğu değerlendirilen dijital veriler ele geçirilmiş olup 1 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Dalgıçlar Eğirdir Gölü’nde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi, Eğirdir Gölü’nde şehrin içme suyunu temin eden terfi merkezindeki emiş pompalarının bulunduğu bölgede oluşan yosunlaşmayı temizledi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın, kaza ve afetlere her zaman hazırlıklı olarak yaptığı müdahalelerin yanı sıra bünyesinde oluşturduğu Su Altı Arama Kurtarma Timi ile de suda meydana gelebilecek olaylara karşı da her an göreve hazır halde bekliyor. Özellikle yaz aylarında göl, baraj ve diğer su kaynaklarında boğulmalara karşı görev yapan Su Altı Arama Kurtarma Timi, Isparta’nın içme suyunun bir kısmını karşılayan Eğirdir Gölü Barla mevkiinde yer alan belediyenin su terfi merkezinin bulunduğu bölgede de sürekli dalış yaparak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Su Altı Arama Kurtarma Timi dalgıçları son olarak su terfi istasyonunun bulunduğu bölgedeki emiş pompalarının bulunduğu alan ve boru önlerinde oluşan yosunlaşma ile milli toprakları temizleyerek emiş pompalarının gücünü de artırmış oldu. Yapılan çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, belediyenin 6 kişilik dalgıç ekibinin bulunduğunu ve rutin olarak Eğirdir’deki su terfi merkezinde temizlik çalışması yapıldığını söyleyerek, bölgede biriken yosunların ekipler tarafından temizlendiğini kaydetti. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalgıcı Güngör Hasgören de yaz kış rutin olarak bölgede dalışlarının olduğunu aktardı. Hasgören, “Bu dalışlarımızda filtrelerin tıkanmaması amacıyla temizlik çalışmaları yapıyoruz. Gerek yosun gerekse dipte biriken milleri pompa yardımıyla çekip temizlik çalışmaları yapıyoruz” dedi. Arama Kurtarma Timi olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Hasgören, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her konuda desteklerini, kendilerinden hiçbir zaman esirgemediğini söyleyerek teşekkür etti.