GÜNDEM - 18 Ekim 2017 Çarşamba 12:29

Batı Asya ve Ortadoğu yerel yönetimleri toplantısı İstanbul’da başladı

A
A
A
Batı Asya ve Ortadoğu yerel yönetimleri toplantısı İstanbul’da başladı

UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Ortak Konsey Toplantısı Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. İki gün sürecek olan toplantılarda üye belediyeler fikir alışverişinde bulunacak.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(UCG MEWA) Yönetim Kurulu ve Ortak Konsey Toplantısı, Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kurtköy’de bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Programa ev sahibi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, UCLG MEWA Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile teşkilat üyesi belediyelerin temsilcileri katıldı.

İki gün boyunca sürecek olan toplantılarda yerel ve küresel konular ele alınacak. Belediyeler fikir alışverişinde bulunarak tecrübelerini paylaşacak. Programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hem bölgesel hem de küresel anlamda etkin bir yol üstlenen teşkilatımızın bu gücünü çalışmalara aktif olarak katılmasından ve oluşturduğumuz sinerjiden aldığına inanıyorum. Bugün buradaki katılım bu inancımı doğrular nitelikte. Bu anlamda tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İki gün boyunca yapılacak toplantı ve forum neticesinde bölgesel ve küresel çapta toplumların karşı karşıya bulundukları sorunlara dair çözüm seçenekleri sunulacak. Yerel politikalar tasarlanacak” dedi.

Programda konuşan UCLG MEWA Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teşkilatın çalışmalarına dikkat çekti. Teşkilatın önemine değinen Başkan Şahin, “Nasıl bir dünya düzeninden geçiyoruz neye şahit oluyoruz diye baktığımız zaman çok üzgünüz çünkü bir tarafta kişi başına 100 bin doları bulan bir tarafta ise günde 1 doların altında parayla yaşamak zorunda kalan en zengin ile en fakir makasının gittikçe açıldığı sosyal adalete soysal barışa sürdürülebilir kalkınmaya ihtiyacımız olduğu dönemden geçiyoruz. Her şeyin para olmadığını her şeyin ekonomi olmadığını insanı merkeze alan bir kalkınma modelini hayata geçiremezsek bugün terörizmi önleyemeyeceğimizi, radikalizmi, İslamafobiyi önleyemeyeceğimizi görüyoruz” dedi.

Herkesin insan olarak hak temelli yaşaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Şahin, "O yüzden insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışını 16 yıl önce Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kuruluş felsefesi olarak yola çıkardık. Hükümetimiz bugün yaptığı çalışmalarda bu bakış açısını dünyaya rol model olarak koyduk. Özellikle Batı Aysa ve Ortadoğu, çatışmaların en yoğun olduğu kanın göz yaşının en yoğun olduğu noktada daha çok kardeşliğe daha çok birliğe ihtiyacımız var. İnandığımız bir şey var ki gözyaşının rengi yok. İnsan olarak doğan herkesin hak temelli yaşaması gereken bir dünyaya ihtiyacımız var” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından aile fotoğrafı çektirildi.

Mustafa Bakırhan - Mustafa Biçer

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.