EĞİTİM - 11 Haziran 2018 Pazartesi 10:32

BAU 18. dönem mezunlarını uğurladı

A
A
A
BAU 18. dönem mezunlarını uğurladı

Bu yıl 18. dönem mezunlarını veren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) mezuniyet coşkusu yaşadı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen törende, binlerce öğrenci keplerini attı.

BAU 2017-2018 akademik yılında 18. dönem mezunlarını verdi. 64 ülkeden gelen öğrencilerin de mezun olduğu, toplamda 3500 öğrenci büyük bir coşkuyla keplerini attı. BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği törene, Güney Afrikalı siyasetçi Ace Magashule, Jamaika Eğitim Bakanı Ruel Reid, konsoloslar, dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

“Yorulmadan, hevesiniz bitmeden, arzu ve istekle yürüyün”

Törende gençlere seslenen Enver Yücel, “Sizleri tebrik ediyorum. Şimdi yeni bir yolculuk başlıyor. Okul hayatı yeniden başlıyor. Ancak bu okul, hayat okuludur. Bu hayatın güzel günleri olduğu gibi zor anları da olacak. Biliniz ki yeni hayatınızda Bahçeşehir Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır. Bu yolda aydınlığın ışığından ayrılmayın. Kültür ve medeniyetinizin gücünü kendinize kalkan ve zırh yapın. Yorulmadan, hevesiniz bitmeden, arzu ve istekle yürüyün” dedi.

“En büyük gücünüz özgürlüğünüzdür”

‘Hayatta en büyük zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde ayağa kalkmaktır’ diyerek Nelson Mandela’nın sözünü hatırlatan Yücel, “Değerli gençler, kendiniz olun. Sahtecilikten kaçının. Adil ve adaletin yanında olun. Saygı görmek istiyorsanız, saygılı olun. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan değerlere saygılı olun. İnsanların derilerinin rengine değil, değerlerine bakın. Çalışmak ve üretmek istediğiniz alanda elinizdeki en büyük gücünüzün özgürlüğünüz olduğunu bilin. Özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin. Başaracağınıza hiç kuşkunuz olmasın. Israrla, azimle mücadelenize devam edin. Hepinizin yolu açık olsun. Bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum, siz de gurur duyun” ifadelerinde bulundu.

 

“Gençlerimize güvenimiz tam”

Mezun olan 3500 öğrenciyi ülkenin hizmetine sunmaktan dolayı haklı bir gurur yaşadıklarını dile getiren Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Üniversitenin kuruluş fikrinden bu güne kadar geldiğimiz noktada gurur duyulacak bir yerde olduğumuzu inanıyorum. 3500 öğrencimizi ülkemizin hizmetine sunmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Uluslararası öğrenciler bize ayrıcalık katıyor. Çünkü bu öğrenciler gelecekte ülkeleriyle ülkemiz arasındaki ilişkileri daha sağlam temellere oturtmak bakımından ciddi dostluklar ve arkadaşlıklar kurdular. Bununla birlikle kurulduğumuz günden bu güne kadar çok gayret ettik. Hasat günümüz olan mezuniyet törenimizde heyecanımız oldukça fazla. Gençlerimize güveniyoruz. Çünkü onları geleceğe hazırlama bakımından hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Yurt dışı deneyimi kazanmaları için onlara yurt dışı imkânları sunduk. Akademik merkezlerimizi, BAU Global çatısı altındaki üniversitelerimizi ve anlaşmamız olan 200'den fazla üniversiteyi onların imkân sağlayacağı şeklide ilişkilerimiz içerisinde tuttuk. Öğrencilerimiz üniversite-endüstri 4.0 içerisine yapmış olduğumuz uygulamalarla büyük deneyimler kazandılar. Bu bakımdan mezun olan öğrencilerimizin kendilerine güvenmeleri ve özellikle de sahip oldukları değerlerin farkına varmaları çok önemli. Ülkemiz bölgesinde ve dünyada yükselen bir yıldız. Nitekim mezunlarımızın ülkemize faydalı olmaları noktasında onlara güvenimiz tam” dedi.


Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan ve aynı zamanda 3,99 ortalamayla okulu birincilikle bitiren Kaan Özkorkmaz, okul dışı aktivitelerde de oldukça etkin olduğunu söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenci odaklı bir sistemle tam burslu okuduğunu da ifade eden Özkorkmaz, “Büyük bir zevkle derslerimde başarılı oldum. Okul hayatım, dersle ilgi faaliyetler ve ders dışı aktivitelerle oldukça dolu geçti. Mütevelli Heyeti bursu ile birlikte Hong Kong ve Güney Kore’de eğitim programlarına katıldım. Aynı zamanda ders dışı aktivite olarak Volkswagen Türkiye CEO’su Vedat Uygun’un mentoruydum. Birlikte önemli bir program yönettik. Gelecek planımda ise; stratejik planlama, stratejik yönetim ve pazarlama kariyerini hedefliyorum. Bununla birlikte okulumda eğitim hayatıma doktora yaparak devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.