GÜNDEM - 05 Haziran 2017 Pazartesi 12:18

BAU ailesinin mezuniyet coşkusu

A
A
A
BAU ailesinin mezuniyet coşkusu

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 17. dönem mezunları için Abdi İpekçi Spor Salonu’nun da mezuniyet töreni düzenledi.

Bu yıl 17. Dönem mezunlarını veren BAU’nun mezuniyet töreninde 3.100 öğrenci kep attı. 57 ülkeden 288 yabancı öğrencisini de bu yıl mezun eden BAU bu şekilde bir dünya üniversitesi olma hedefini de sürdürmeye devam ediyor.

“Dünyanın sorunlarına duyarsız kalmayın ve bunun çözümü için çalışın”

Törenin açılış konuşmasını yapan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, mezun olan öğrencilerini dünyanın hiçbir yerinde yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Öncelikli olarak sizleri bugüne getiren ailelerinizi kutluyorum. Eğitim hayatında size yol gösteren, en iyi eğitimi vermeye çalışan öğretim görevlilerimize de şükranlarımı arz ediyorum. Dünyanın her yerinden 104 farklı ülkeden İstanbul’a BAU’ya gelerek eğitim öğretim hayatınızı tamamladınız. Bu yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Artık mezun oldunuz ve kiminiz kendi işini kuracak, kiminiz mevcut işlerde çalışacaksınız, kiminiz de ayrı bir dünyayı keşfedeceksiniz. Yani artık hayatın içine girdiniz hoş geldiniz. Ne iş yaparsanız yapın BAU’nun her zaman sizin yanınızda olduğunu unutmayın. Bir eğitim kurumu mezunlarından güç alır ve büyür. BAU’nun kültürünü ve anlayışını dünyanın her yerinde yanınızda taşıyın. Bizim kültürümüzde insana saygı, sevgi ve hoşgörü vardır. Ülkenizin ve bölgenizin değerlerine sahip çıkın. Hiçbir medeniyetin birbirinden üstün olma düşüncesine müsaade etmeyin. Bütün medeniyetler insanlık içindir. Bu şekilde de evrensel dünyaya açık olun. Dünyanın sorunlarına asla kayıtsız kalmayın. Dünya sorunlarını birlikte aşma gayreti içinde olun. Belki size yaşanabilir bir dünya tam olarak bırakamadık ve en büyük sorunlarınızın arasında bu olacak biliyorum ama sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir dünya oluşturabilmek için hep birlikte çalışacağız. Sizler 4. dönem sanayi devriminin içerisinde iş hayatına atılıyorsunuz. Farklı bir dünyaya doğru yol alıyoruz. Bu dünyada çalışıp, üretecek ve geleceği o yönde inşa edeceksiniz. İşte bütün bunları yaparken BAU dünyanın farklı noktalarında sizlere her zaman yardımcı olacaktır. Eğitim öğrenim hayatı hiçbir zaman bitmeyecektir. İlerideki hayatınızda da birçok problemlerle karşılaşabilir ve hatta düşebilirsiniz. Fakat önemli olan düşmek değil düştüğünüzde ayağa kalkabilmektir. Yolunuz açık olsun diyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“Türk yükseköğretimine yeni bir bakış açısı katmak için yola çıktık”

BAU Rektörü Prof. Dr. Senay Yalçın da BAU olarak yola çıktıklarından bu yana başarı ile geldikleri noktadan gurur duyduklarını dile getirerek, “BAU’nun kurulma fikrinden beri sistemin içinde yer alan birisiyim. 19 yıl önce çıktığımız bu yolda geldiğimiz nokta bir gurur tablosu. Türk yükseköğretimine yeni bir bakış açısıyla üniversitemizi kurmuştuk. Uluslararasılaşmayı birinci önceliğimiz yaptık. Çünkü değişen bir dünya vardı ve bu değişime ayak uydurup içinde olamazsak ancak takipçi olabilirdik. Dolayısıyla bu ilkeden vazgeçmeyerek, inatla çalışarak epey bir mesafe kat ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle dünyanın 4 kıtasında, 8 ülkesinde ve 28 ülkede BAU’nun varlığını sürdürmekteyiz. Özellikle oluşturduğumuz BAU Global markası çok önemli. İstanbul’dakinin haricinde Bahçeşehir Üniversitesi adı ile dünyada 5 üniversite açarak Türk gençlerinin hizmetine sunduk. Tabi ki de hiçbir zaman geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz. Bu düşünceler ve BAU Global anlayışı ile yetiştirdiğimiz gençlerimizi dünyanın her bir tarafında çalışabilecek en az bir yabancı dil bilen gençler olarak yetiştirdik. Bu yüzden mezunlarımızın özgüvenleri de oldukça yüksektir. Çünkü diploma sadece bir belgedir. Asıl olan kazanmış olduğu vizyondur. Bu yüzden bütün gençlerimize güveniyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz” şeklinde konuştu.

BAU Uluslararası Finans ve Ekonomi Bölümü mezunu ve üniversiteyi birincilikle bitiren Günel Musayeva da bu başarıdan dolayı çok gururlu olduğunu söyleyerek, “Üniversitemizi birincilikle bitirme şerefine nail olduğum için çok gururlu ve mutluyum. Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan herkes çok farklı düşüncelere sahip, kendine özgü insanlardı. Hepimiz bu üniversite çatısında buluştuğumuz zaman bir dünya üniversitesi öğrencisi olma şansını yakaladık. Burada okuma şansını bize veren saygıdeğer ve gerçek bir eğitim gönüllüsü olan Enver Yücel hocamıza da sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bir insan bir başarıya ulaşıyorsa bu hiçbir zaman tesadüfî değildir. Yüzde elli bizim emeğimiz varsa eğer yüzde ellisi de bize verilen eğitimden kaynaklanıyordur. Buradaki eğitim de zaten seviye olarak çok yüksek bir seviyede. Bize kalan da çok fazla çalışmaktı. Gelecekte kendi sektörümle alakalı olarak bilim adamı olmayı hedefliyorum. Bununla alakalı da bütün eğitimlerimi alıp kendi alanımı mükemmel bir şekilde öğrenip dünyamıza ve ülkelerimize faydalı bir birey olmak istiyorum. Bu başarımı yanımda olan ve desteğini esirgemeyen aileme ve Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine ithaf ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

“Bize bir dünya üniversitesi öğrencisi olma şansı verildi”

BAU Uluslararası Finans ve İşletme Bölümü mezunu üniversite üçüncüsü aynı zamanda Günel Musayeva’nın kardeşi olan Kheyransa Musayeva da üniversiteye başladığında burayı derece ile bitirebileceğini o zamandan hissettiğini söyledi. Kheyransa Musayeva aynı zamanda, “O ilk an ki heyecanımı ve duygularımı şimdi de hissedebiliyorum. Bu yüzden bugün de beş sene önceki hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bundan sonraki hayalimde master yapıp eğitimime devam etmeyi istiyorum. Daha sonrasında da doktor ve diğer donanımlarla birlikte geleceğin bilim adamı ve profesörü olmak gibi bir hedefim var. Üniversitemiz İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi. Bu yüzden bu üniversiteyi tercih edeceklerin kesinlikle tereddüt etmemelerini söyleyebilirim. Bahçeşehir bana sadece okuldaki başarılarımı ve eğitim için aldığım dersleri vermedi, dostluklar, arkadaşlıklar, 106 farklı ülkeden diğer insanlarla birlikte olmak ve bana dünya üniversitesinde bir öğrenci olma şansını verdi” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.