GÜNDEM - 25 Nisan 2015 Cumartesi 01:44

Bayrağı öpen çocuk: 'Bayrağımızı yakmayalım, öpelim'

A
A
A
Bayrağı öpen çocuk: 'Bayrağımızı yakmayalım, öpelim'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabahı Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde rüzgardan savrulan Türk Bayrağı’nı tutarak defalarca öpen 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan, 'Bayrağımızı çok sevelim, yakmayalım, öpelim' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabahı Mahmudiye ilçesinde bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan’ın ikiz kardeşi Ceren Nur Alsan’la birlikte yürürken, bir iş yerinin önünde asılı olan ve rüzgardan savrulan Türk Bayrağı’nı tutarak defalarca öpmesi yer almış, bu görüntü hem sosyal medyada hem de televizyon kanallarındaki haberlerde geniş yer bulmuştu. Bunun üzerine Beren Alsan, Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe davet edildi.

İŞYERİNE YENİ TAKTIRDIĞI KAMERALARI TEST EDERKEN GÜNDEME OTURAN GÖRÜNTÜYLE KARŞILAŞMIŞ

Türkiye gündemine oturan görüntülerin saniye saniye kaydedildiği güvenlik kameralarının bulunduğu işyerinin sahibi Mustafa Arslan, Beren Alsan’la birlikte sahneye çıktı. Burada açıklamalarda bulunan Mustafa Arslan, işyerine taktırdığı yeni güvenlik kameralarını kontrol ettiği esnada görüntülerle karşılaştığını söyledi.
“Bir baktım iki tane çocuk kameraya doğru geliyorlar” diyen Arslan, şöyle konuştu:

“Bayrağa doğru gelince bakalım ne yapacaklar diye düşündüm. Çocuklardan biri az ilerleyince diğeri durdu, geri döndü ve defalarca bayrağı öperek başının üstüne koydu. Tabi gittiler. Daha sonra biz 23 Nisan törenine gittik. Ben de, “ne yapın ne yapın bize bu çocukları bulun” dedim. Bu vatanını seven, bize gurur veren, şehitlerin kanıyla sulanmış bayrağı alnına koyan delikanlıyı bulduk. Adı Beren. Bu delikanlıya bayrak sevgisini veren anne-babasına teşekkür ediyorum. Beren’e ömür boyu başarılar diliyorum.”

BİR TÜRK BAYRAĞI, BEREN’İN ADINA 2 BİN 900 METRE YÜKSEKLİKTE DALGALANACAK

Daha sonra Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Beren Alsan adına 24 metrekarelik bir Türk Bayrağı’nın Giresun’a gönderileceği ve bayrağın, orada bulunan Aygır Gölü’nün 2 bin 900 metre yüksekliğinde dalgalanacağı bildirildi.

Öte yandan etkinliğe katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da, Beren Alsan'ı kutlayarak, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KADİR ÇETİN - MEHMET SIDDIK YEŞİLIRMAK 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir