GÜNDEM - 25 Ağustos 2017 Cuma 15:53

Bayram öncesi kıyma makinelerine rağbet arttı

A
A
A
Bayram öncesi kıyma makinelerine rağbet arttı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kıyma makineleri vitrinlerde yerini aldı. Birçok mağazada uygun fiyata satılan kıyma makineleri rağbet görüyor.

Kurban kesecek vatandaşlar kasaplarda sıra beklemek yerine kendi kıymalarını kendileri çekmeyi tercih ediyor. Kıyma makineleri ile kıyma, sucuk ve salça yapımı evlerde kolaylıkla yapılabilecek. Balıkesir’deki bir mağaza satış temsilcisi olan Burcu Şen, bayram öncesi kıyma makinelerine rağbetin arttığını belirterek, "Özellikle evde kıymalarını yapmak isteyen müşterilerimiz bu makinelere ilgi göstermeye başladı. Satışlar da bu yönde artmış bulunmakta" dedi.

Kıyma makinelerinin dakikada 1 kiloya kadar kıyma yapabilme özelliği olduğunu söyleyen Şen, "Vatandaşlar bu makine ile günlük yiyeceği kadar kıymayı yapabilir. Bu makinelerde sucuk aparatları da var. Bu sayede sucuk doldurma işlemi de yapabilirler. Salça yapılabilir. Üç farklı şekilde dilimleme aparatı var bunlarla da rahatlıkla etleri kıyma haline getirebilir" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı’nda kıyma ya da sucuk yaptırmak için kasaplarda sıra beklemeye gerek kalmayacağını söyleyen Şen, "Kıyma makineleri fiyatları 350 ile 550 TL arasında. Marka ve modeline göre değişiyor. İki üç bayramda makine kendini amorti etmiş olacak" dedi.

Beyaz eşya ürünleri satan bir başka mağaza sorumlusu Ramazan Ünal ise, bayram öncesi kıyma makinelerinin satıldığını belirterek, "Satışlarımız çok iyi. Kıyma makinesi ile sadece kıyma değil sucuk ve salça da yapabiliyorsunuz. Artık herkes etini kasaplara götürmüyor. Kendi işimi kendim yapayım diyorlar. Kaliteli ve makul fiyatlı ürünler satıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, kıyma makinesi alan bir müşteri ise, "Kasaplarda sıra beklemek istemiyorum. O yüzden makine alıp evimde yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehrin iftar sofrası Akvadi’ye kuruldu Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi’de kuruldu. Tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik eden Başkan Zolan, “Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve binlerce mahalle sakini katıldı. İftar öncesi alana gelerek vatandaşların ramazanlarını tebrik eden Başkan Zolan ezanın okunmasıyla hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. İftarın ardından vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun. Yaptığımız dualar, ibadetler ve hayırları Allah’ım kabul etsin inşallah. 11 ayın sultanı ramazan ayımızın sonlarına yaklaşıyoruz. Allah’ım hepimizi Kadir Gecesi’ne kavuştursun ve Ramazan Bayramımızı birlikte kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. “Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz” Denizli’de hizmet destanları yazamaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konutu: “İnşallah sizlerin taleplerini en üst seviyede karşılamak noktasında gayret ediyoruz. Bu bölge Denizli’mizin en güzel yerlerinden birisi haline geldi. Parklarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla sizlere yakışır hale geldi. Allah’ım kaza bela vermeden çocuklarınızla, sevdiklerinizle birlikte burada sağlıklı, hayırlı bir ömür sürün. Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik. İnşallah bundan sonra da Allah nasip ederse, siz de uygun görürseniz hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz. Allah’ım hayırlısını verecektir.”