ASAYİŞ - 28 Eylül 2012 Cuma 00:46

Baz istasyonunu taşladılar

A
A
A
Baz istasyonunu taşladılar

Başakşehir ilçesindeki Kayaşehir konutlarında yaşayan bir grup vatandaş, bir GSM şirketi tarafından bölgeye kurulan baz istasyonunu protesto etti. Eylemciler, baz istasyonunun trafosunu taşladı.

ONUR TURAN

Kayaşehir 3. bölgede yaşayan bir grup semt sakini, boş araziye kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi. Eylemciler, sloganlar atarak yetkilileri protesto etti. Yerden söktükleri kaldırım taşlarını trafoya fırlatan vatandaşlar, eylemlerinin istasyonun kaldırılacağı güne kadar devam edeceğini söylediler.

Semt sakinlerinden Asuman Karayel, “Benim 11 aylık çocuğum var. Bu çocuğum kanser olacak, verem olacak, kimsenin umurunda değil. Ben buradan sevinerek ev aldım ama tam dibine baz istasyonu kuruldu. Ben bunu istemiyorum. Astım hastası oğlum var, bunu kim doktora götürecek. Ben bu bölgeye sağlıklı ve temiz hava var diye geldim” dedi.

Diğer bir semt sakini Hatice Karabağ, “Fabrikanın atıkları buradan geçiyor. Her şekilde pislik götürüyor burayı yani. Biz kaçtık, bu tarafa geldik. Bu sefer de baz istasyonunun yerini yapmışlar, çukur orada” diye tepki gösterdi.

Kemal Gündüz adlı bir semt sakini ise, “Biz bölgemizde baz istasyonu istemiyoruz. Radyasyon saçacak, bizi hasta edecek şeyleri kullanmak istemiyoruz” diye konuştu.
Kalabalık, eylemin ardından dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir