GENEL - 07 Ocak 2010 Perşembe 12:45

BBP, helikopter kazası raporunu değerlendirdi

A
A
A
BBP, helikopter kazası raporunu değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını inceleyen kurul üyelerinin uzman kişiler olmadığını belirterek, "Başbakan yeni bir bağımsız araştırma kurulu oluşturmalı" dedi.

CEM BAYAN/ANKARA

BBP Genel Sekreteri Destici, parti genel merkezinde, Ulaştırma Bakanlığı'nca düzenlenen Kaza Kırım Raporu ile ilgili ön değerlendirmelerini açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı'nın oluşturduğu raporda gerçek nedenlerin olmadığını, sadece tahminlerin yer aldığını söyleyen Destici, raporu hazırlayan kurulun yasaya aykırı olarak kurulduğunu iddia etti.

Yasada belirtilen nitelikteki uzmanların kurulda yer almadığını ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun bazı kişileri aklamak için çalıştığını savunan Destici, bazı milletvekilleri hariç kurulu duyarsızlıkla suçladı.

Destici, raporda kazanın nedeni olarak gösterilen nedenlerin hiç birinin gerçeklikle bağdaşmadığını ve tahmini olduğunu söyleyerek, kurulun yetersiz kaldığını belirtti. Sivil Havacılık Kurulu Müdürü'nün raporu hazırlayan kurulun amiri olduğuna dikkat çeken Destici, Başbakan'a yeni ve bağımsız bir araştırma kurulu oluşturması için çağrıda bulundu.

Destici, uzmanlarla beraber hazırladıkları ön değerlendirme raporunu Meclis Araştırma Komisyonu'na göndereceklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir