ASAYİŞ - 21 Mart 2017 Salı 16:26

Berlin pazarındaki saldırının ardından gözaltına alınan şahıslar tutuklandı

A
A
A
Berlin pazarındaki saldırının ardından gözaltına alınan şahıslar tutuklandı

Almanya Berlin pazarında 19 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen saldırının failleriyle irtibatta oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler Bilal Yosef ve Mahmoudr Youssef Darwiche "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarında 19 Aralık 2016 günü gerçekleştirilen saldırının faili ile irtibatlı olduğu iddiasıyla Atatürk Havalimanında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen şüpheliler Bilal Yosef Mahmoud ve Youssef Darwiche, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama talebiyle Hakimliğe sevk edildi.

İstanbul 5‘inci Sulh Ceza Hakimliği’nde yeterli Türkçe konuşamamaları nedeniyle Almanca bilen tercüman eşiliğinde ifadesi alınan şüpheli Bilal Yosef Mahmoud(19) kimlik tespitinde Türkiye’de adresinin bulunmadığı ve lise mezunu olduğunu söyledi. İfadesinde DEAŞ üyesi olduğu iddiasını kabul etmeyerek, “Babam şüphe dolayısıyla polise başvurmuştur. Arkadaşımın benim yüzümden hapiste olduğunu düşündüğüm için, onu korumak için söylemek istemedim ve susma hakkımı kullandım. DEAŞ üyesi değilim. DEAŞ üyesi olan sadece bir arkadaşım vardı. Kendisiyle annelerimiz tanışır ve okuldan tanırım. Onun DEAŞ’a katıldığını duydum. Arkadaşlığım buradandır. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi. Şüpheli Youssef Darwiche de DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasını reddederek, “Bu örgüt ile bağlantılı kimseyi tanımıyorum. Serbest bırakılmamı istiyorum” diye konuştu.

Baba, oğlunu Suriye’deki DEAŞ saflarında çatışmalara katılabilir diyerek ihbar etmiş

Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Bilal Yosef Mahmoud ve Youssef Darwiche’nin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmalarına karar verdi. Hakimlik kararında, şüphelilerin 19.12.2016 tarihinde Almanya Berlin pazarında gerçekleştirilen saldırının failleriyle irtibatlı oldukları belirtilerek, “Şüphelilerin Suriye’de bulunan çatışma bölgelerine gidebilecekleri ve yabancı terörist savaşçıları olmalarına karşın haklarında G.Ç. pasaport tahdit kayıtlarının bulunduğu, şüphelilerin kısmi tekrar içerikli savunmaları ile dijital materyal incelemeleri ve Bilal Yosef Mahmoud’un babası Walid Mahmoud’un ihbar içeriğinden anlaşıldığı üzere şüphelilerin Suriye’ye gidebilecekleri ve DEAŞ saflarında çatışma ve eylemlere katılacaklarının bildirildiği” ifade edildi.

Başak Akbulut
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Marmaris-Bodrum etabı kapanacak yollar Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabı 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris’ten start alacak. 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi’nden saat 12.45’te start alacak Marmaris-Bodrum parkuru, Bodrum Avenue Avm’de sona erecek. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı olan Marmaris-Bodrum etabı kapsamında trafiğe kapanacak yollar belirlendi. Marmaris Atatürk Caddesi, Atatürk Meydanı, Ulusal Egemenlik Caddesi, Gençlik Meydanı, TEB Kavşağı, İncili Kavşak, Sanayi Kavşağı, A Noktası ilçeye giriş kavşağı, Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine yük taşıyan kamyon, tır vb. araçların 11.45’ te Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası kamyon, tır vb. araçlar 12.15’ te Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine otomobil vb. araçlar saat 12.30’da Gökova kavşağından Fethiye İstikametine tüm araçlar 12.30 ’da Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası otomobil, otobüs, vb. araçlar 12.30’da Akyaka giriş kavşağından Akbük, Ören, Çiftlik, Yalı, Kızılağaç ve Mazı istikametine çift yönlü yolda Bodrum Çıkış Kavşağına tüm yolda 12.30’da Bodrum Çıkış kavşağından Bodrum stat alanı ters yön 14.00’da yol trafiğe kapatılacaktır. Torba kavşağı, Kızılağaç kavşağı, Emin Anter Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Atatürk Bulvarı (AVENUE AVM Önüne kadar çift yön gidiş geliş) trafiğe kapalı olacak.