SPOR - 17 Eylül 2018 Pazartesi 20:29

Beşiktaş’ta Sarpsborg maçı hazırlıkları başladı

A
A
A
Beşiktaş’ta Sarpsborg maçı hazırlıkları başladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Sarpsborg ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda Sarpsborg ile Perşembe günü oynayacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından bu akşam yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Antrenman takım halinde sahada yapılan ısınma koşuları, istasyon koşuları ve streching çalışması ile başladı. Pas çalışması, dar alanda oyun kontrol pas çalışması, minik kale maç ve taktik programının yer aldığı çalışmalar yapıldı. Antrenman yarım sahada yapılan çift kale taktik maçı ve şut çalışması ile sona erdi.

Negredo idmana çıkmadı 

Dubai ekibi Al Nasr’a transferi gerçekleşme üzere olan Negredo akşam antrenmanında yer almadı. Dün öğleden sonra sağlık kontrolünden geçmek için Dubai’ye giden Negredo’nun bu transfer için kulübe bilgi vermediği belirtilirken, kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Negredo’nun gideceğinden son anda haberimiz oldu. Bizde A Takım İdari Sorumlumuz Erdinç Gültekin’i havalimanına gönderip gerekli evrakları imzalattık” açıklamasını yapmıştı. Aynı zamanda Başkan Fikret Orman’da, “İzin günü istediği yere gidebilir. Yarın 5’te antrenmanı var. İdmana çıkmazsa gerekli cezayı veririz” demişti. İki kulüp arasında bu transferler ilgili görüşmeler devam ederken, henüz bir resmi açıklama gelmeden Negredo’nun antrenmana çıkmaması karşısında Beşiktaş Kulübü’nün alacağı tavır merak ediliyor.
Beşiktaş, hazırlıklarına yarın saat 17.30’da yapacağı antrenmanla devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.