KÜLTÜR SANAT - 27 Nisan 2018 Cuma 16:22

Beykent Üniversitesi’nden tarihi tren garında özel sergi

A
A
A
Beykent Üniversitesi’nden tarihi tren garında özel sergi

Edirne’de tarihi tren garı binasında ‘Öğretim Elemanları Sergisi’ gerçekleştirildi. Sergide, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan 19 öğretim elemanının kendi ihtisas alanlarında hazırladıkları eserleri yer aldı.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılan tarihi Edirne tren garı binasında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen, ‘Öğretim Elemanları Sergisi’ açılışına, Beykent Üniveritesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Ural, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Teksil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Ünal’ın yanı sıra her iki üniversitenin dekanları, akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

 “Bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz”

 Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, açılış öncesi yaptığı selamlama konuşmasında, “Beykent Üniversitesi’nin çok değerli hocalarının çalışmaları üniversitemizin sergi salonunda yine Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde sergi olarak gösterilecek. Hem öğrencilerimiz faydalanacak hem de halkımız faydalanacak. Böylece iki üniversite güzel bir dostluk, güzel bir birliktelik faaliyeti gerçekleştirmiş olacak. Bizi tercih ettikleri ve burada bu sergiyi açtıkları için ben çok değerli rektörüme ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Kendilerini Edirne’de bu tarihi mekânda ağırlamaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

“Sergimizin faydalı çıktılar üretmesini temenni ediyorum”

 Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, ‘Öğretim Elemanları Sergisi’ açılışı öncesi yaptığı konuşmasında, “Bugün burada Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemizin 19 öğretim üyesinin kendi ihtisas alanları ile ilgili eserlerini sergileyeceğiz. Bu güzel sergiyi hazırlayan başta Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ebru Ural olmak üzere Prof. Hamdi Ünal, Prof. Esin Sarıoğlu, Dekan Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Yelda Özkoçak’a çok teşekkür ediyorum. Bu güzel günü ve bu güzel anı bizlerle paylaştığınız için tüm katılımcılara çok ediyorum. Sergimiz 4 gün boyunca devam edecek. Sergini iyi çıktılar, faydalı çıktılar üretmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sanat adına bir şeyler yapmak için ant içtik”

 Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Ural da insanlığın gelişen teknoloji karşısında kurtarıcısının sanat olduğuna değinerek, “Madem kurtarıcımız sanat, bizlerde fakülte olarak sanat adına bir şeyler yapmak için ant içtik. Bugün burada açılışını yaptığımız Öğretim Elemanları Sergimizde, öğretim üyelerimiz üsluplarını ve özgürlüklerini birleştirerek, ortaya çıkardığı eserleri sizlerle paylaşmayı amaçladılar” dedi.

 Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Hamdi Ünal ise öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerinin ve akademisyenlerin de bu tarz sergiler açarak halkın huzuruna çıkmalarını ve toplumla yüzleşmelerini önemsediklerini belirtti.

 4 gün boyunca ziyarete açık olacak

  Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan 9 farklı bölüm dalında görev yapan 19 öğretim üyesinin hazırladığı bir birinden değerli tekstil ve moda tasarımından, fotoğraf karelerine ve yağlı boya tabloları gibi eserleri, ziyaretçileri 4 gün boyunca ücretsiz olarak Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde bulunan tarihi tren garında ziyaret edebilecekleri belirtildi.

 

Koray Ustabaşı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.