GÜNDEM - 22 Kasım 2014 Cumartesi 15:32

Biden de 'selfie’ci çıktı

A
A
A
Biden de 'selfie’ci çıktı

Atlantik Konseyi 6. Enerji ve Ekonomi Zirvesi Özel Kapanış Oturumu’nun ardından Denge ve Denetleme Ağı üyeleri, ABD Başkan Yardımcısı John Biden ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Biden, DDM temsilcileriyle selfie çekmeyi ihmal etmedi.

Denge ve Denetleme Ağı (DDM) Atlantik Konseyi 6. Enerji ve Ekonomi Zirvesi Özel Kapanış Oturumu’nun ardından ABD Başkan Yardımcısı John Biden ile görüştü. Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Hasan Seymen, Denge ve Denetleme Ağı’nın Türkiye’de katılımcı ve çoğulcu demokrasinin güçlenmesini desteklemek için 185 sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle kurulduğunu vurguladı.

Seymen, "Başbakan Yardımcısı sayın Biden ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda; katılımcı ve çoğulcu bir demokrasiye ilişkin hedef ve ideallerimizi paylaştık. Ülkemiz demokrasisinin daha da ileriye gitmesi için denge ve denetleme mekanizmalarını neden model olarak önerildiğimizi ifade ettik. Hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması, vatandaş-devlet ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi gibi konularda, başta anayasa olmak üzere diğer yasal ve kurumsal süreçlere ilişkin değişiklik önerilerimizi paylaştık” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Biden’in ile neler konuştuğu sorusu üzerine Seymen, “Daha çok bizim konuştuğumuzu ifade edebilirim. Ülkemiz de demokrasinin gelişmesi, çoğulcu, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir devletin ortaya çıkması için çalıştığımızı, demokrasimizin her gün daha iyiye gitmesi için uğraştığımızı söyledik. Kendisi bize Amerika’daki deneyimlerini ve Amerika’daki sistemi özetledi. Karşılıklı güzel bir diyalog içerisinde sohbet ettik” şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı John Biden, DDM üyeleriyle görüşme sonrası özçekim “selfie” çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir