GÜNDEM - 30 Mayıs 2015 Cumartesi 02:02

Bilal Erdoğan, Fetih Şöleni Alanı'nda son incelemelere katıldı

A
A
A
Bilal Erdoğan, Fetih Şöleni Alanı'nda son incelemelere katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'İstanbul’un Fethinin 562. Yılı Kutlamaları'nın yapılacak olduğu Yenikapı da son kontrolleri yerinde inceledi.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın 562 yıl önce İstanbul’u destansı Fethi’nin canlandırılacağı “İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı Kutlamaları” 30 Mayıs akşamı Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı’da son kontrollerin yapıldığı miting alanına gelerek incelemelerde bulundu. Miting alanına gelen protokol üyeleri şölen alanının yapımıyla ilgilenen organizasyon firmasının yetkilisinden yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Bilal Erdoğan, selfie çekinmek isteyen vatandaşları kırmayarak bol bol fotoğraf çektirdi. Kutlamaların yapılacağı alanı gezdikten oğlu ile gezen Bilal Erdoğan, okunan Kuran-ı Kerim tilavetini dinledikten sonra alandan ayrıldı.

“FETİH ŞÖLENİ YENİ TÜRKİYE VİZYONUNUN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

İlk defa Cumhurbaşkanlığının himayesinde bu kadar büyük bir fetih şöleninin yapıldığının altını çizen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Cumhurbaşkanı farklı bir Cumhurbaşkanı olacağını söylemişti. Bu fetih kutlamasında da farkı görüyoruz. Sayın Başbakanımızın da katılımıyla burası hakikaten fetih ruhunu haykıracak. Tabi fetih ruhu bize unutturulmaya çalışılan bir ruhtu. Yeni Türkiye vizyonun da önemli bir parçasıdır. Çünkü, fetih sadece şehirleri zaptetmek ve şehirleri ele geçirmek değildir. Fetih kalplere girmek gönüllere girmek anlamını taşıyor. İnşallah bu yeni Türkiye vizyonu bizim kardeşliğimizi ve dik duruşumuzu da sembolize ediyor” dedi.

“HDP MİTİNGİ İÇİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİMİZ ALIYORUZ”

Fetih şöleni alanında son incelemeleri yapmak üzere Yenikapı’ya gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Yarın herkesi bu görsel şölene davet ediyorum. Geniş güvenlik önlemleri alıyoruz. HDP mitingi ile ilgilide önlemimizi alıyoruz. Seçim kurulu kararını verdikten sonra bizde güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YAPILAN EN BÜYÜK FETHİ ŞÖLENİ OLACAK”

Bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir sahnenin kurulduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sözlerine şöyle devam etti, “ Kurulacak dev sahne 1800 metrekarelik bir alana sahip olacak. Bu sahne tamamen elektronik sistemlerden oluşmuştur. Müthiş bir tören olacak ve buraya gelenler bu güzelliği yaşayacaklar. Türk Yıldızlarının gösterileri ve 562 kişilik büyük bir mehteran takımının gösterisi ile lazer efektleri olacak. Gelemeyenler ah orada olsaydık diyeceklerdir. Türkiye’de yapılan en büyük şölen olacak. Burada beraberce bu güzelliği paylaşacağız. İnanıyorum ki İstanbul halkı bu güzellikten tat alacaklar ve hafızalarda güzel bir iz bırakacak” şeklinde konuştu.

AHMET FARUK SARIKOÇ - MEHMET BAŞA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir