SPOR - 29 Temmuz 2014 Salı 20:13

Bilic: 'Feyenoord maçı için sabırsızlanıyoruz'

A
A
A
Bilic: 'Feyenoord maçı için sabırsızlanıyoruz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Feyenoord maçı için sabırsızlandıklarını söyledi.


Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın TSİ 21.00'da deplasmanda Feyenoord ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, futbolcu Demba Ba ile birlikte maçın oynanacağı De Kuip Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Siyah-beyazlı takımın tecrübeli hocası, “Öncelikle Tüm Türkiye'ye iyi bayramlar diliyorum. Çok büyük bir maç oynayacağız. İki takım için de büyük bir maç. İki takım da benzer deneyimler yaşadı. İkisi de Avrupa'da tanınan ve son yıllarda ceza almış kulüpler. İki takım da çok istekli, arzulu. Bir başka benzerlik ise biz de geçen sezon öncesinde bazı oyuncularımızı kaybettik. Bu maç için sabırsızlanıyoruz. Sezon boyunca bu maç için çalıştık. Çok büyük bir maça çıkacağız” dedi.

“İYİ BİR 11 OLUŞTURDUK”
Feyenoord karşısında çıkaracağı 11’e karar verdiğini belirten Bilic, “Veli yok, onu kullanamayacağız. İyi bir 11 oluşturduk. Bence eşleşme İstanbul'da çözülür. İyi sonuç mümkünse yemeden gol yemek ve kazanmak olacak. Favoriyiz demiyorum çünkü her sonuca açık bir maç olarak görüyorum bu karşılaşmayı” şeklinde konuştu.

“BEN TAKIMIMA İNANIYORUM”
Bu zorlu maçta takımına inandığını vurgulayan Hırvat hoca, “Büyük bir transfer yaptık Demba Ba'yı kadromuza kattık. Cenk de var. Biz de onlar da belirli hazırlık maçları oynadı. Bu maçlardaki görüntü iyi ya da kötü olsun nerede olduğumuzu bu maçta göreceğiz. Ben takımıma inanıyorum. Dolu bir stadyumda oynayacağız. Onlardan tek istediğim Beşiktaş gibi oynayalım, cesur, akıllı oynayalım. Bunu yaparsak istediğimiz sonucu alacağız” ifadelerini kullandı.

“TRANSFER ZAMANINDA OLURSA DAHA İYİ OLACAK”
Transfer konusuna da değinen Bilic, “Lige kadar zamanımız var. Son birkaç günde tamamıyla Feyenoord maçına odaklandım. Kulüpte herkes dahil, başta ben olmak üzere saygıyı hak eden bir maç. Yönetimimiz ve başkanımız transfer için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. İyimserim, 1-2-3 kaç transfer olur bilmiyorum. Zamanında olursa daha iyi olacak” sözlerini sarf etti.

“FEYENOORD TİPİK BİR HOLLANDA TAKIMI DEĞİL”
Feyenoord’a saygı duyduğunu ifade eden Bilic, “Her kulüp için daha iyi olmak mümkündür. Oyuncuların aidiyet duygusu yüksek. Geçen sezon Tromsö ile eşleştik ve onları eledikten sonra ceza aldık. Feyenoord da son yıllarda Avrupa kupaları deneyimi yaşamadı. Onlara saygım var, ama iyimser olmak zorundayım ve iyimser yönden bakıyorum. Feyenoord tipik bir Hollanda takımı değil. Bire biri iyi oynuyorlar, fiziksel özellikleri yüksek. Bazen çok basit ve uzun topla oynuyorlar. Ceza sahasına çok adamla giriyorlar. Genç oyuncuların şöyle bir özelliği var. İstekli ve hata yapma korkuları yok. Bu da onları pozitif kılıyor. Beni endişelendiren tek konu onlar hakkında bu” açıklamasını yaptı.

DEMBA BA: “HER ANLAMDA HAZIRIZ”
Basın toplantısında yer alan Demba Ba ise, “İki takım için de önemli bir maç. Uzun zamandır bu maça hazırlanıyoruz. Çok zor bir maç. Her anlamda hazırız. Burada elde edebileceğimiz en iyi sonucu elde edeceğiz. Biz tamamıyla kendi hazırlığımıza odaklandık. Rakibi en iyi şekilde analiz ediyoruz. Feyenoord teknik direktörü Rutten ile iyi bir deneyimim oldu. Kendisinden birçok şey öğrendim. Her oyuncuyu kusursuz bir şekilde kullanmak için uğraşan bir teknik direktör. Farklı bir atmosferde kendisine rakip olacağım ve benim için ilginç bir deneyim olacak. Yarın için hazırız. Temel konularla ilgili çalıştık. Olimpiyat Stadı'nda geçen sezon oynadık ve bir deneyim var. Ben orada sağlam bir atmosferin oluşacağına inanıyorum. Ancak önce burada işimizi yapmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.