GÜNDEM - 20 Ağustos 2014 Çarşamba 20:02

Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı

A
A
A
Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden meclis üyesi ortalığı karıştırdı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal bazı projeleri takip etmek için Ankara’ya giderken yerine Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’yi vekaleten bıraktı. Sabah saatlerinde gazetecileri aramaya başlayan Fevzi Ekşi, başkanlık yetkilerini kullanarak daha önceden sorun yaşadığı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’i görevden alıp, hal müdürlüğüne atadığını, belediye başkan yardımcılığına da hal eski hal müdürünün getirildiğini açıkladı.

Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı

Haberin internet haber sitelerinde yayınlanmasının ardından çok sayıda vatandaş belediye önünde toplanıp duruma tepki gösterirken, belediye meclis üyeleri de belediyeye gelerek başkanlığa vekalet eden Fevzi Ekşi ile görüştü. Gazeteciler belediye binasına alınmazken olay çıkması ihtimaline karşılık çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi belediye binası çevresinde konuşlandırıldı.

Haberin duyulması üzerine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal saat 17.00 sıralarında ilçeye geri döndü. Yoğun alkışlarla başkanlık makamına geçen Uysal, vekaleten verdiği görevi yeniden devraldı. Uysal’ın makamına geçmesinin ardından belediyenin kapısı zabıta ekipleri tarafından giriş ve çıkışa kapatılırken, içeri girmek isteyen bir vatandaş ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından bir süre sonra gazeteciler içeri alınırken, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal açıklama yaptı.

Uysal, bazı projeleri takip etmek için Ankara’ya gittiğini, yerine de belediye meclis üyelerinden Fevzi Ekşi’yi bıraktığını belirterek, yaptığı hareketin akıl ve ahlakla hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini söyledi. Ereğli Belediyesi’ni 40 yıllık CHP iktidarından sonra ilk kez AK Parti’ye kazandırdıklarını belirten Uysal, yapılan hareketin AK Partililere, kendisine ve Ereğli halkına ihanet olduğunu söyledi. Ereğli’ye hizmet etmek için koşarken kendilerine çelme takılmak istendiğini ifade eden Uysal, bu işin arkasında olan ve planlayandan hesap sorulacağını dile getirdi. İbrahim Cöbek’in Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edeceğini, görevden alınması ile ilgili talimatın yazı işleri müdürlüğü tarafından hazırlanmayarak resmiyet kazanmadığını anlatan Uysal, Fevzi Ekşi’nin disipline sevk edileceğini açıkladı.

VEDAT KILIÇ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.