GÜNDEM - 22 Ağustos 2014 Cuma 15:00

Bir kızı uyuşturucunun pençesinde, diğeri elinden alınmak üzere

A
A
A
Bir kızı uyuşturucunun pençesinde, diğeri elinden alınmak üzere

Eskişehir’de 15 yaşındaki kızı Ayşenur Z. uyuşturucu madde kullanan, 9 yaşındaki kızı Deniz B. ise devlet tarafından bakım tedbiri amacıya koruma altına alınan anne Sevgi A., çocuğundan ayrılmak istemediğini belirterek yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Üçüncü evliliğinden 5 aylık hamile olan Sevgi A., ilk evliliğinden dünyaya gelen ve kaldığı yurttaki arkadaşları sebebi ile madde bağımlısı olan kızı Ayşenur A.’yı uyuşturucuyu bırakması için çeşitli hastanelerde tedavi ettirmeye çalıştığını söyledi.

İkinci evliliğinden olan küçük kızı Deniz B.'nin, daha önce Ayşenur Z.’nin şikayeti üzerine 8 ay çocuk esirgeme yurdunda kaldığını anlatan, şimdi de aile için olumsuzluklar gerekçesi ile hakkında yeniden koruma kararı çıktığını belirten Sevgi A., iki kızı için mücadele veriyor. Büyük kızının tedavi edilmesini ve küçük kızı hakkındaki koruma kararının geri çekilmesini isteyen Sevgi A., “15 yaşındaki kızım madde bağımlısı. Kız yurdunda kalırken oradan beraber kaçtığı arkadaşları ile birlikte maddeye alışmış. Kızımın yurtta darp edildiğini öğrendim. Adliyeye gittim, oradan darp raporu aldım. Çocuk mahkemesinden kızımın bana verilmesine dair kararı çıktı. Geri aldım ancak kaçmaya devam etti. Kaçmaları devam edince polisler getirmeye başladı. Madde kullandığını, hap kullandığını, hatta Bonzai içtiğini öğrendim. Onlara bakarak bu sorunlar içindeyken kızım Deniz B. hakkında koruma kararı çıkmış. Ben kızımı yetiştirme yurduna vermek istemiyorum. Cumhurbaşkanımız ve yeni Başbakanımızdan, milletvekillerinden yardım istiyorum, el uzatsınlar. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Yurtlarda perişan olmasını istemiyorum. Dayanacak gücüm kalmadı. Çocuğumu alırlarsa hayatıma son vereceğim. Ben çocuğumdan ayrılmak istemiyorum” dedi.

Ailesi olmadığı için kendini çocuklarına adadığını ifade eden Sevgi A., “Benim geleceğim olmadı. Annem ve ailem olmadığı için hayatımı çocuklarıma adadım. Büyük kızımı kurtaramıyorum ama devletten o kızım için de küçük kızım için de yardım istiyorum. Sadece yardım istiyorum. Artık beni kim duyarsa, gelsinler beni incelesinler, kağıt üstünde karar vermesinler. Psikolojim çok bozuldu. Karnımdaki bebeği bile düşünecek halde değilim. Ayşenur için çok mücadele ettim. Başvurulması gereken her yere başvurdum ancak bir yerde ben de yetersiz kalıyorum. Yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Pazartesi günü hakkında koruma kararı verilen Deniz B. ise, “Ben annemin yanında kalmak istiyorum, gitmek istemiyorum. Yurt çok kötü bir yer, o yüzden annemin yanında güzel bir yaşam geçirmek istiyorum. Annemin yanındayken ben daha mutluyum” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.