ASAYİŞ - 25 Kasım 2015 Çarşamba 11:50

Bir sahte içki faciası da İzmir’den: 3 ölü!

A
A
A
Bir sahte içki faciası da İzmir’den: 3 ölü!

İzmir'de, son üç gün içerisinde sahte rakı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin hastanede tedavisi sürüyor.

İzmir'de sahte rakıdan zehirlenen 3 kişi hayatını kaybetti. İzmir’in Betonyol semtindeki marketlerden alındığı ileri sürülen sahte rakılardan ölen iki kişi 2 gün önce hayatını kaybetti, 1 kişi de dün gece hayatını kaybetti.
İzmir’in Betonyol semtindeki marketlerden alındığı ileri sürülen sahte rakılardan zehirlenen 7 kişinin tedavisi Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor. Zehirlenenlerin sağlık durumu ciddiyetini korurken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖLÜM RAKILARI 10 LİRAYA SATILIYOR

 İzmir'de, önceki gece içtiği sahte rakıdan zehirlenerek ölen Ömer Akgün Yüngeviş’in ev arkadaşı, 10 liraya aldıkları sahte rakılardan her akşam içtiklerini anlattı.
İzmir'de sahte rakıdan zehirlenerek hayatını kaybeden Ömer Akgün Yüngeviş’in (55) on senedir birlikte yaşadığı ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun (57), acı bir gerçeği itiraf etti. Yüngeviş ile Konak 249 sokaktaki dükkandan bozma evde kaldıklarını söyleyen Durgun, sahte rakıları 50’lik pet şişeler halinde aldıklarını söyledi. Sahte rakılardan devamlı aldıklarını itiraf eden Durgun, “Son 1-2 aydır rakılar iyice bozulmaya başladı. Herhalde yetiştiremedikleri için metil alkol koymaya başladılar” dedi.

“10 LİRAYA SATILIYOR”
Konak’a bağlı Betonyol semtinde bulunan marketlerin çoğunda sahte rakı satıldığını anlatan Durgun, “Hepsinden alıyoruz, bende içiyorum. 50’liği 10 liraya satılıyor. İlk zamanlar 20 liraydı sonra fiyatı düştü” ifadelerini kullandı. Ömer Akgün Yüngeviş’in o gün 50’likten fazla içtiğini anlatan ev arkadaşı Durgun, “Baktım eli yüzü kan ter içinde. ‘Akgün hadi elini yüzünü yıka’ dedim. Bir arkadaşımız daha geldi. O da kaçak rakı getirmiş. Birer duble koyduk kendimize. Saat 17.00 civarıydı. Baktım Akgün pek iyi görünmüyordu. Hafiften 1-2 tokat vurdum suratına. ‘Ne vuruyorsun. Ben görmüyorum, kör oldum’ dedi. O zaman 112’yi aradım” diye konuştu.

RAKI BARDAKLARI HÂLÂ MASADA
Durgun’un 18 aydır Yüngeviş ile birlikte yaşadığı evde acı olayın izleri hâlâ duruyor. İki arkadaşın her gece birlikte rakı içtiği masada duran rakı bardakları ve bira şişeleri dikkat çekerken, Yüngeviş’i dün akşam saat 19.20 civarında hastaneye kaldırdıklarını anlatan Durgun, arkadaşının saat 19.40 civarında vefat ettiğini söyledi. Yüngeviş’in cenazesi yarın öğle namazının ardından defnedilecek.

MARKETLERE BASKIN
Öte yandan Mehmet Yılmaz Durgun’un sahte rakı aldıklarını söylediği marketlerden bazılarına gece geç saatlerde polisin baskın yaptığı, marketlerin kepenklerinin kapalı olduğu görüldü. 

ALİ GÖZETEN - HALİL KARAHAN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.