MAGAZİN - 18 Ekim 2018 Perşembe 00:55

Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni SON BÖLÜM İZLE | 8. bölüm YENİ FRAGMANI | BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA izle (Atv, Youtube İZLE)

A
A
A
Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni SON BÖLÜM İZLE | 8. bölüm YENİ FRAGMANI | BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA izle (Atv, Youtube İZLE)

Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni SON BÖLÜM İZLE | 8. bölüm YENİ FRAGMANI | BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA izle (Atv, Youtube izle) Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni bölüm fragmanı büyük merakla bekleniyor. Bir Zamanlar Çukurova'da dengeler değişiyor. Yılmaz ve Fekeli taşları yerinden oynatmaya geliyor. Peki 7. yeni son bölümde başka neler oldu? İşte, yayınlanır yayınlanmaz izleyebileceğiniz Bir Zamanlar Çukurova yeni bölüm fragmanı ve son bölüm izleyebileceğiniz linkler ve tüm detaylar...

Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni SON BÖLÜM İZLE | 8. BÖLÜM YENİ FRAGMANI | BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA YENİ FRAGMAN izle (Atv, Youtube İZLE)  

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 7. YENİ SON BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 8. YENİ BÖLÜM FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Başrollerini Murat Ünalmış, Vahide Perçin, Uğur Güneş ve Hilal Altınbilek gibi isimlerin paylaştığı Bir Zamanlar Çukurova dizisi 7. son bölümü ile ATV ekranlarındaydı. Bir Zamanlar Çukurova'da kartlar yeniden karıldı.. Yılmaz ve Fekeli taşları yerinden oynatmaya geldi.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA OYUNCU KADROSU, OYUNCULARI KARAKTERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Peki, dizinin sonunda Bir Zamanlar Çukurova 8. yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Son bölümde neler oldu? Bir Zamanlar Çukurova 7. yeni son bölümü ve yayınlanır yayınlanmaz 8. yeni bölüm fragmanını izleyebileceğiniz linkler ve tüm ayrıntılar haberimizin devamında...

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 7. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

"Birlikte masal gibi bir hayat yaşayacağız!"

Bir Zamanlar Çukurova'da heyecanın dozu giderek yükseliyor. Bir Zamanlar Çukurova'da kartlar yeniden karılıyor. Yılmaz ve Fekeli taşları yerinden oynatmaya geliyor. Şermin ve Saniye'nin korkunç planı yüzünden acilen doğuma alınan Züleyha, oğlunun ilk çığlığıyla dünyaya tutunuyor. Züleyha ve oğlu ile artık 'masal gibi bir hayat' yaşayacaklarını umut eden Demir'i ise tatsız bir sürpriz bekliyor. İntikam ateşiyle yanan Yılmaz artık yalnız değil. Yanında hikayenin tüm seyrini değiştirecek olan Fekeli de var. Peki, Fekeli'nin döndüğünü gören Hünkar nasıl bir önlem alacak? Bir Zamanlar Çukurova geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da reyting listelerinde üst sıralardaki yerini koruyacağa benziyor. Bu hafta dizide yine çok önemli gelişmeler var. 

bir zamanlar çukurova dizisi, bir zamanlar çukurova dizisi yeni bölüm, bir zamanlar çukurova dizisi yeni fragman, bir zamanlar çukurova yeni fragman izle, bir zamanlar çukurova canlı izle, bir zamanlar çukurova dizisi youtube, bir zamanlar çukurova dizisi atv, bir zamanlar çukurova dizisi son bölüm izle, bir zamanlar çukurova dizisi 8. yeni bölüm fragman, bir zamanlar çukurova youtube izle,

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA 8. YENİ BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI MI?

Bir Zamanlar Çukurova 8. yeni bölüm fragmanı dizinin yayınlanan son bölümünün sonunda yayınlanır mı henüz belli değil. Ancak yayınlanır yayınlanmaz haberimiz içindeki linklerle izleyebilir tüm gelişmeleri yine buradan haberimizin içinden takip edebilirsiniz.

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA GEÇEN SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

"Demir Yaman'ın canını almaya gidiyorum!"

 Yılmaz'ın öldüğünü zanneden Züleyha, sevdiği adam için dua ederken aftan yararlanan Yılmaz cezaevinden çıkıp Demir'den intikam almak istiyor. Züleyha ile evlenen Demir'in, Yılmaz'a duyduğu öfkenin nedeni ise belli oldu! Demir'in Züleyha ve Yılmaz gerçeğini bilerek evlendiği ortaya çıktı. Şimdi merak edilen ise bebekle ilgili gerçeği öğrenip öğrenmeyeceği… Yeni bölümde Bir Zamanlar Çukurova'da tüm dengeleri değiştirecek olan Ali Fekeli ortaya çıkıyor. Hangi tarafta olacağı merak edilen Fekeli, yeni bölüme adeta damgasını vuracak. Ali Fekeli'nin katılımıyla dizideki heyecan kasırgası daha da artacak gibi görünüyor. Peki, bu gelişmelerle dizideki dengeler nasıl değişecek? Ali bütün dengeleri alt üst edecek. Peki, bu Züleyha ve Yılmaz’ın çevresinde olaylara nasıl etki edecek? Dengeler nasıl değişecek? Bir Zamanlar Çukurova dizisi yeni bölüm fragmanında Demir’in olaylarla ilgili gelişmelerden haberdar olduğunu öğrenmiştik. Ancak Ali Fekeli’nin ortaya çıkışıyla bölgede sıra dışı olaylar yaşanmaya başlanacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencilerine ‘Çevre Akademisi’ Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi işbirliğinde çevre mühendisliği öğrencilerinin teorik bilgilerin yanında uygulama alanlarını görmesi, çevre meselelerine karşı çözüm önerileri geliştirebilmeleri amacıyla ‘Çevre Akademisi’ projesine start verildi. Daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Bursa için amacıyla çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, diğer kurumlarla işbirliği yaparak üniversite öğrencilerine kendilerini geliştirme imkanı da sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi işbirliğinde ‘Çevre Akademisi’ projesi başlatıldı. Projeyle, çevre mühendisliği öğrencilerinin teorik anlamda edindikleri bilgileri uygulama alanlarında görmesi, şehrin çevre meseleleriyle ilgili çözüm önerileri geliştirmeleri ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere şehirde çevre yönetimi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor. Projenin tanıtım toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, üniversitelerin bölüm başkanları, akademisyenler ve projede yer alacak öğrenciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, projenin öğrencilere aldıkları teorik eğitimin pratiğe dönüşmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Daire Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk ise projenin içeriğiyle katılımcılara bilgi verdi. Proje çerçevesinde üniversitelerin ilgili bölüm yöneticilerinin katılımıyla 12 konu başlığından oluşan toplam 7 haftalık eğitim modülü oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi teknik personeli tarafından verilecek eğitim programlarının yanı sıra saha ziyaretleri ve atölye çalışmaları da yapılacak. Projenin bitiminde çalıştay düzenlenmesi ve öğrencilerden proje önerilerinin alınması planlanıyor.
Gaziantep Sabah bakırları, akşam iftar sofralarını süslüyor Gaziantep’te bakırcılık mesleğini icra eden kadınlar, sabah bakırları, akşam ise iftar sofralarını süslüyor. Gaziantep’te yaşayan Nurcan Keni, başlangıçta bir kursiyer olarak adım attığı el sanatlarıyla dolu bakırcılık mesleğini büyük bir tutkuyla icra ediyor. Her gün sabahın erken saatlerinde kurs atölyesine giderek bakır hediyelik eşyaları ustalıkla süsleyen Keni, bu işteki ustalığını ve özverisini gözler önüne seriyor. Kursiyer kadınlar arasında yer alan Nurcan Keni ve meslektaşları olan diğer kadınlar akşam saatlerine doğru evlerine döndüklerinde ise bir başka sanatla meşgul oluyorlar. Ürettikleri bakır ev eşyalarıyla iftar sofralarını şenlendiren bu kadınlar sofraları sanat ve lezzetle buluşturuyorlar. El emeği bakır işlemeleriyle donatılan yemekler, sadece birer yemek değil, aynı zamanda birer sanat eseri haline geliyor. “Hem aile ekonomime katkı sağlıyorum hem de burada huzur buluyorum” Severek yaptığı bakırcılık mesleği ile aile ekonomisine katkı sağladığını belirten Bakır Ustası Nurcan Keni, “8 yıldır burada bakır işliyorum. Kursiyer olarak başladığım bu işte parça başı olarak devam ediyorum. geçmişte meraklı olduğum bir meslekti bakır işlemeciliği bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buraya geldim ve 8 yıldır devam ediyorum. Severek yapıyorum. Hem aile ekonomime katkı sağlıyorum hem de burada huzur buluyorum. Çalışma saatlerimiz esnek, istediğimiz saatte gelip gidebiliyoruz. Ailemizi aksatmadığımız gibi işimizi de yaparak para kazanabiliyoruz” dedi. “Sabah bakırları, akşam iftar sofralarını süslüyorüz” Sabah bakır işlediğini akşam ise iftar sofraları süslediğini söyleyen Bakır Ustası Nurcan Keni, “Sabah işe geliyoruz, işleyeceğimiz işleri alıyoruz bunlar genelde cezve, tencere, kazan, çaydanlık ve matara oluyor. Ramazan ayında çalışırken ise hiç etkilenmiyoruz. Çalışma saatlerimiz esnek olduğu için erkenden eve gidip iftar sofralarımızı hazırlayabiliyoruz. Gündüz burada bakır süslerken akşam ise kendi yaptığımız el emeği bakırlar ile iftar sofralarını süslüyoruz. Çevremdeki insanlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Onlarda merak salıyorlar. Birçok arkadaşım ise buraya gelip başladı. Diğer insanlarında buraya gelerek başlamasını tavsiye ederim. Hem öğrenip hem de aile ekonomilerine katkı sunuyorlar” diye konuştu.
Ankara Cumhuriyet’ten bu yana öğrenci sayısı 53, öğretmen sayısı ise 93 kat arttı Cumhuriyet’in ilk yıllarında 361 bin 514 olan öğrenci sayısı, 2023’te yaklaşık 53 kat artarak 19 milyon 126 bin 106’ya; 12 bin 266 olan öğretmen sayısı da yaklaşık 93 kat artışla 1 milyon 146 bin 177’ye yükseldi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim" isimli çalışmanın verilerine göre, Cumhuriyet’in ilk yıllarında 361 bin 514 olan öğrenci sayısı, 2023’te yaklaşık 53 kat artarak 19 milyon 126 bin 106’ya; 12 bin 266 olan öğretmen sayısı da yaklaşık 93 kat artışla 1 milyon 146 bin 177’ye yükseldi. 1923-2023 yılları arasında eğitimde tarihi süreç içerisinde sağlanan gelişmelerin yer aldığı çalışma, Bakanlığın "https://yuzuncuyilgalerisi.eba.gov.tr" adresinden yayımlandı. Çalışmada, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar eğitim sisteminin verileri yer aldı. Çalışmada, Türk eğitim sisteminin 100 yıllık gelişim süreci, "bütçe", "okul öncesi", "ilkokul", "ortaokul", "ortaöğretim", "yükseköğretim", "özel öğretim", "özel eğitim", "yaygın eğitim", "uluslararası sınav sonuçları" konu başlıkları etrafında yıllar itibarıyla karşılaştırmalı olarak paylaşıldı. Derslik sayısı son yüzyılda 2 kat arttı Bu kapsamda 100 yıllık süreçteki resmi derslik verilerinin artışı dikkati çekti. Buna göre, 1923-2003’te 343 bin 194 olan derslik sayısı, 2023’te 613 bin 785’e yükseldi. Okul sayıları son yüzyılda 15 kat arttı Türkiye’de 1923-1924 eğitim öğretim yılında toplam 5 bin 133 okul bulunurken, 50 yıl sonra 1972-1973 eğitim-öğretim yılında bu sayı 43 bin 620’ye, Cumhuriyet’in 100. yılında ise yaklaşık 15 kat artarak 74 bin 549’a ulaştı. Öğrenci sayısı 53 kat arttı Geçen 100 yılda öğrenci sayılarındaki değişim de dikkati çekti. 1923-1924 eğitim öğretim yılında toplam 361 bin 514 öğrencinin bulunduğu Türkiye’de, 50 yıl sonra 1972-1973 eğitim-öğretim yılında 6 milyon 733 bin 890’a ulaştı. Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise öğrenci sayısı yaklaşık 53 kat artarak 19 milyon 126 bin 106 oldu. Öğretmen sayısı 93 kat arttı Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923-1924 eğitim-öğretim yılında ülkede toplam 12 bin 266 öğretmen görev yaparken, 50 yıl sonra 1972-1973 eğitim-öğretim yılında bu sayı 209 bin 49’a, Cumhuriyet’in 100. yılında ise yaklaşık 93 kat artışla 1 milyon 146 bin 177’ye yükseldi. 100 yıl sonra okul başına düşen öğrenci sayıları 1923-1924 yıllarında ilkokul başına düşen öğrenci sayısı 70’ten 220’ye, ortaokullarda 82’den 274’e, genel ortaöğretimde 54’ten 390’a, mesleki teknik ortaöğretimde 102’den 362’ye, yükseköğretimde ise 324’ten 1618’e çıktı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayıları 1923-1924 ve 2022-2023 yılı verilerine karşılaştırmalı olarak bakıldığında, 1923-1924’te ilkokullarda 33 olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısının, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 18’e düştüğü, ortaokullarda 7’den 14’e, genel ortaöğretimde 2’den 13’e çıktığı, mesleki ve teknik ortaöğretimde ise 11’de sabit kaldığı görüldü. İlköğretimde okullaşma oranı verilere göre, 1927-2023 yılları arasındaki ilköğretimde okullaşma oranı 1927’de yüzde 23 iken 2023’te yüzde 95,29’a yükseldi. Şehir ve köy okulu sayıları Bakanlığın çalışmasında, şehir ve köy resmi ilkokul sayıları ve oranları da verildi. Buna göre, 1931-1932 yılında yüzde 18 olan şehir ilkokul oranı 2022-2023’e gelindiğinde yüzde 75,87’ye yükseldi; yüzde 82 olan köy ilkokul oranı ise 2022-2023’te yüzde 24,12’ye düştü. Burs miktarı son 20 yılda 20 kat arttı Çalışmada, 2002-2023 yılı ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı arasında öğrencilere verilen burs bilgileri de özetlendi. Buna göre, 2002-2003 eğitim öğretim yılında 13,06 lira olan burs miktarından 109 bin 894 öğrenci yararlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ise burs miktarı bin 514,13 liraya, yararlanan öğrenci sayısı ise 365 bin 703’e yükseldi. Kütüphane sayısı 20 yılda 3 kat arttı 2002-2003 eğitim öğretim yılında ülkede 14 bin 478 olan kütüphane sayısı 2022-2023 eğitim öğretim yılında 3,3 kat civarında artışla 46 bin 828’e; 16 Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) sayısı yaklaşık 24,5 kat artarak 393’e; 2 bin 791 spor salonu sayısı yaklaşık 4,3 kat artışla 12 bin 206’ya, 21 bin 849 laboratuvar sayısı yaklaşık 2,42 kat artışla 52 bin 954’ye, 1489 pansiyon sayısı yaklaşık 2 kat artışla 3 bin 43’e çıktı.