ASAYİŞ - 16 Ekim 2016 Pazar 00:07

Bitlis Valiliğinden operasyon açıklaması

A
A
A
Bitlis Valiliğinden operasyon açıklaması

Bitlis Valiliği, Şehit Uzman Çavuş Osman Vurgun ve Şehit Uzman Çavuş Adem Özen Operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10’uncu Komando Tugay Komutanlığınca Bitlis’in Tatvan ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan Anadere köyü güneyinde bulunan ormanlık alanda, operasyonların yapıldığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11 Ekim 2016-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Şehit P. Uzm. Çvş. Osman Vurgun ve Şehit J. Uzm. Çvş. Adem Özen adı verilen operasyonlar icra edilmiştir. Bitlis İli Tatvan İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan Anadere Köyü bölgesinde ormanlık alanda, 11 Ekim 2016 günü saat 13.20 sıralarında bölgede uçan insansız hava aracının aktardığı görüntülerden 4 kişiye ait ısı kaynağı tespit edilmiştir. Üst Komutanlıklardan ’Ani Yakın Hava Desteği’ isteğinde bulunulmuş ve saat 16.00’ da Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla hedef bölgesi vurulmuştur. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10’ucu Komd. Tug. K.lığınca planlanan ve hava destekli olarak sürdürülen operasyonlar kapsamında, yeteri kadar kuvvet bölgeye sevk edilerek, bölgenin çepeçevre izolasyonu sağlanmıştır. Birlikler tarafından icra edilen T/A neticesinde, 14.08.2016 günü BTÖ mensupları tarafından Tatvan Köprücük köyü Sandıklı mezrası bölgesinde gasp edilen ve özel bir firmaya ait araç EYP düzeneği ile tuzaklı bir şekilde bulunmuş ve PAMİT tarafından EYP düzeneği etkisiz hale getirilmiştir. 2 adet sığınak ve 2 adet barınak tespit edilmiştir. Sığınaklarda, barınaklarda ve çevrede yapılan arazi aramasında bölgede faaliyet gösteren BTÖ mensupları tarafından kullanılan silah, teçhizat, mühimmat ve EYP malzemeleri 1 adet AK-47 kaleşnikof tüfek 2 adet 9 mm.lik tabanca, 3 adet el bombası, 4 adet rpg-7 roket mühimmatı, 4 adet rpg-7 sevk fişeği, 75 adet 5,56 mm.lik m-16 mühimmatı, 422 adet 7,62 mm.lik ak-47 mühimmatı, 20 adet 9 mm.lik tabanca mühimmatı, 11 adet ak-47 şarjör, 2 adet tabanca şarjör, 1 adet hücum yeleği, 2 adet kütüklük, 2 adet fotoğraf makinesi, 2 adet güneş paneli, 1 adet ampermetre, muhtelif yaşam malzemeleri, muhtelif örgütsel doküman ve EYP yapımında kullanılan malzemeler.] ele geçirilmiş ve kullanılmaz hale getirilmiştir. Operasyon bölgesinde 14 Ekim 2016 tarihinde yapılan arazi aramasında tespit edilen ve birbirinden bağımsız şekilde 10’ar metre aralıklarla solüsyon ve plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş şekilde 4 adet basma düzenekli ve farklı bir noktada 18 kg.lık tenekeye tuzaklanmış, plastik patlayıcıyla ile güçlendirilmiş 1 adet kablo komutalı EYP, Tatvan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 15 Ekim 2016 günü saat 10.00 sıralarında yerinde imha edilmiştir. 15.10.2016 günü saat 14.40 sıralarında 2 Kadın ve 2 Erkek BTÖ mensubu cesedi bulunmuş, aynı bölgede söz konusu teröristlere ait 1 adet M-1 P.Tf, 1 adet Dragunov-KNS P.Tf., 2 adet AK-47 Kaleşnikof P.Tf. ve söz konusu silahlara ait mühimmat ve şarjörler ele geçirilmiştir. Anadere köyü bölgesinde sokağa çıkma yasağına uymayan 5 şüpheli erkek şahıs Tatvan C.Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır.

Söz konusu malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Silah ve mühimmatlarla ilgili olarak balistik inceleme ve adli işlemler başlatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.