DÜNYA - 16 Kasım 2017 Perşembe 11:43

BM, Suudi Arabistan’ın Yemen muhasarasını protesto etti

A
A
A
BM, Suudi Arabistan’ın Yemen muhasarasını protesto etti

Uluslararası kuruluşların, Yemen'e yardım ulaştırılması çağrısında bulunmalarına rağmen Suudi Arabistan'ın harekete geçmemesi protesto edildi.

BM Güvenlik Konseyinin geçici üyesi İsveç’in temsilcisi Olof Skoog ve Birleşmiş Milletler Suudi Arabistan'ın Yemen'e uyguladığı ablukanın kaldırılması konusunda bir gelişme olmamasını protesto etti.
İsveç bir hafta önce Suudi Arabistan'ın Yemen'e uyguladığı ambargonun derhal kaldırılması için Güvenlik Konseyine bir çağrı yapmıştı.

İsveç’in BM Güvenlik Konseyi Temsilcisi Olof Skoog Suudi Arabistan'ın Yemen'e insani yardıma izin vermesi için MB Güvenlik Konseyinin yaptığı toplantının ardından bir hafta geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmadığını tenkit etti.

Olof Skoog, muhasara altında tutulan Hudeyde limanı ve Sana hava alanının insani yardımın yapılması için iki giriş noktası olduğunu, bu problemin çözümü için Birleşmiş Milletlerin yeni bir girişiminin olduğunu söyledi.
Geçen Salı günü Sana Sivil Havacılık Genel İdaresi, Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin başkent Sana havaalanına bir saldırı düzenlediğini ve nevigasyon sistemini bozduğunu bu yüzden yardım taşıyan uçakların yönlendirilmesinin engellendiğini söyledi.

BM Sözcüsü Farhan Hak, insani yardım taşıyan gemilerin ve uçakların hafta başından beri Yemen’e ulaşamadığını ifade etti.

Farhan Hak, Yemen’de kolera vakasının 925 bin olduğu bunların 2 bininin hayatını kaybettiğini vurguladı. Farhan Hak, insani yardım kuruluşlarının kolera ile mücadeleye devam ettiği ancak muhasara sebebiyle yakıt yokluğundan jeneratörler ve su temizleme pompalarının üç hafta sonra çalışamayacağını açıkladı. Farhan Hak, difteri aşısının da iki hafa içinde tükeneceğini söyledi.

Raed Mah’D Khalil Subaih 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’a eğitimcilerden teşekkür plaketi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya’nın yanı sıra şube müdürlerini makamında kabul etti. Kaya, Başkan Büyükkılıç’a eğitim alanında verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel seçimlerde yeniden seçilerek Kayseri için hizmetlerine başlarken, tebrik ve teşekkür ziyaretleri de sürüyor. Bu kapsamda Büyükkılıç’ı tebrik eden Kayseri’deki eğitimciler, kentte eğitime verdiği destekler nedeniyle de Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya’nın yanı sıra şube müdürleri, Hisarcık Fevzi çakmak Okulu öğretmen ve öğrencileri yer aldı. Büyükkılıç’tan öğrenci ve eğitimcilere teşekkür Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilerimizle ve geleceğimiz olan öğrencilerimizle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Beni tebrik etmeye ve bana eğitim noktasında gerçekleştirdiğimiz hizmetler nedeniyle teşekkür etmek için teşrif etmişler ama asıl ben eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Büyükkılıç, eğitimin önemine işaret ederek, “Geleceğimiz olan yavrularımız kendisini geliştiriyor, donanımlı hale getiriyor. İlerde sorumluluk yüklenecek görev üstlenecekler ve tabi ki geleceğimiz olan evlatlarımızı da yarınlara hazırlayan eğitimcilerimiz, büyük bir fedakârlık ile özveri ile bu vazifelerini yerine getiriyorlar. Bunun için ben kendilerine teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerinde bulundu. Eğitimcilerden Büyükkılıç’a plaket Gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a kentte eğitim öğretim faaliyetlerine verdiği destek ile sağladığı katkılar dolayısıyla plaket takdiminde bulunan Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya ise halkın oyları ile yeniden başkan olarak Kayseri’nin hizmetinde olan Başkan Büyükkılıç’ı tebrik etti. Kaya, kentteki eğitim ve öğretime verdiği destek ile katkılardan dolayı Büyükkılıç’a teşekkür etti. Ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.