ASAYİŞ - 26 Ağustos 2016 Cuma 17:38

Bodrum’da boru patladı, araçlar birbirine girdi

A
A
A
Bodrum’da boru patladı, araçlar birbirine girdi

Bodrum’a içme suyu taşıyan ana isale hattında meydana gelen patlama sonucu yollar göle döndü. Bazı araçların sular altında kaldığı su baskınında ardı ardına kazalar yaşandı.

Bodrum’da geçtiğimiz yıl sık sık yaşanan patlamalar nedeniyle bölgede DSİ tarafından yeni bir isale hattı döşenmişti. Ancak Torba kavşağındaki özel mülk içinde kalan bir bölüm yasal gerekçeler nedeniyle yenilenememişti. İşte tam o noktada bugün büyük bir patlama yaşandı. Trafik akışının en yoğun olduğu Bodrum girişindeki Torba Kavşağında yaşanan su borusunun patlamasıyla akan sular nedeniyle birçok araç sular altında kaldı. Aynı anda yoldan geçmekte olan bazı araçlarda maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Patlamadan çevredeki bir iş yeri de nasibini aldı. Patlamanın meydana geldiği yerde derin bir çukur açıldı. Yol taş ve moloz yığınıyla doldu. Bölgeye sevk edilen ekipler bir taraftan yolu açma çalışmaları ile uğraşırken bir taraftan da kazaya karışan vatandaşların tepkisi ile karşılaştı.
Patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolunda trafik uzun süre kontrollü sağlanırken uzun kuyruklar oluştu.

Eren Ayhan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de ortaya çıktı, "dron" ile görüntülendi: Kızıl tuygun çiftçilerin dostu oldu Kırıkkale’de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", dron ile görüntülendi. Saz delicesinin görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi. Kırıkkale’de ’saz delicesi’ olarak da bilinen yırtıcı kuş kızıl tuygun, Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazileri üzerinde dron ile görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor. Saz delicesi, tarım arazilerindeki sürüngen, böcek, fare ve küçük memeliler ve kuşlar dahil olmak diğer birçok etçil hayvan gibi leşle de beslenebiliyor. Tarım arazilerinde bulunan ve mahsullere zarar veren farelerle de beslenen saz delicesi, çiftçilerin dostu durumuna geldi. Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan (30), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazisinde çalışırken kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, keyifli çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Burası onların evi bizim de ekmek kapımız. Burada avlanıyorlar, besleniyorlar. Biz de burada çalışıyoruz, çalışırken de arkadaşlık ediyorlar. Biz de kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz. Fareler mahsullerimize zarar veriyor, onlarda bize yardımcı oluyor. Doğanın dengesi gereği" dedi. Kırıkkale Valiliğinin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alan olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğünde olan Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.